Duitsland - Spessart

Spessart Duitsland


In de sporen van de Gebroeders Grimm – de bekendste verzamelaars van sprookjes ter wereld – wandelen, verkennen en genieten we van de Spessartregio.

Specials
Deel deze reis
€ 775  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 140
 • Toeslag 3 pers kamer: € -35
Spessart
29/08/2021 - 05/09/2021
Halfpension
Dit is een actieve reis.
Dit is een culturele reis
Min. 35, max. 31 personen
Duitsland - Spessart

Wil je graag inschrijven op deze reis?
Neem contact op met het OKRA-reizen verkooppunt.

Verkooppunt Oost-Brabant
016 35 96 87
oostbrabant@okra.be

‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, moeten we bang zijn van de rovers in Spessartland? Neen, samen zijn jullie sterker!’

In de sporen van de Gebroeders Grimm – de bekendste verzamelaars van sprookjes ter wereld – wandelen, verkennen en genieten we van de Spessartregio. De goedlachse chef van hotel Jägerhof in Weibersbrunn staat garant voor een prima verblijf. Na een rustige nacht en een uitgebreid ontbijtbuffet zijn we klaar om als echte rovers de omgeving onveilig te maken.
’s Avonds kunnen we dan moe maar voldaan genieten van een heerlijk 4-gangenmenu. 

’Hansje’ en ’Grietje’ knutselden een ‘corona-proof’ programma in elkaar met veel variatie: wandelen door een bosrijk natuurpark in het hart van Europa, trekken dwars door wijngaarden, genieten van het bruisend leven langs en op het water, kuieren door stadjes met schitterende vakwerkhuisjes, voelen ons de koning te rijk al slenterend door schitterende tuinen of langs kastelen, maken een gezondheidswandeling terwijl we proeven van geneeskrachtig water in een kuuroord, …


Programma

 • Op de heenreis stop in het schilderachtige Seligenstadt, gelegen aan de Main. Wandelen langs de Main mogelijk.
 • Op de terugweg stoppen we in Rüdesheim, gelegen aan de Rijn. Wandelen langs de Rijn eveneens mogelijk.

 • Wandeling van Würzburg naar Veitshöchheim (licht  -  gratis)

Wie van tuinen houdt zal zeker niet teleurgesteld worden. We starten aan de Residenz van Würsburg (Unesco Werelderfgoed) waar we de Hofkirch bezoeken en een wandeling maken in de Hofgarten aangelegd in Italiaanse en Franse barokstijl. Nadien verkennen we de voornaamste bezienswaardigheden van Würzburg. Vervolgens wandelen we via de Mainpromenade (10 km) naar Veitshöchheim waar we de mooiste Rococotuin van Europa met over de 300 sculpturen bezoeken en we op het uur kunnen genieten van een schitterend muzikaal waterspel op het grote meer in de tuin.
Alternatief: In plaats van te wandelen kan je ook met de autocar mee naar
Veitshöchheim rijden.

 • Over een oude schoolweg door roversland (matig  -  gratis)
  Onze wandeling van 9 km start met een 3 km lang bospad dat de kinderen uit de regio tot 1968 dagelijks door weer en wind meermaals liepen om naar school te gaan. Boven kunnen we vanop de Ludwig-Keller toren bij goed weer zelfs de skyline van Frankfurt zien. Verder door het Spessartbos (waar de rovers zich schuil hielden) terug naar ons vertrekpunt. Voor of na de wandeling houden we ook nog halt aan de bedevaartskerk in Hessenthal.
  Alternatief: Je kan na 3 km (aan de Ludwig-Keller toren) met de autocar terug naar het vertrekpunt of je kan starten aan de Ludwig-Keller toren en 6 km wandelen

 • Mespelbrunn – een waterslot verborgen in de natuur (matig - gratis)

In de voormiddag wandelen we van Mespelbrunn naar Heimbuchenthal met een watermolen en de Sint-Martinuskerk. Verder door het Spessartbos via Echterspfahl langs het waterslot van Mespelbrunn. Dit sprookjesslot is sinds 1412 nog steeds in handen van dezelfde familie. De Gebroeders Grimm werden door de grillige kasteeltoren geïnspireerd om het sprookje ‘Rapunzel’ te schrijven. We wandelen verder via de Slotbasiliek Maria Schnee terug naar ons startpunt. We hebben dan 10 km op onze stappenteller.
In de namiddag bezoeken we de cultuurstad Aschaffenburg waar je heerlijk kan kuieren langs de Main. Of je loopt langs enkele bezienswaardigheden zoals Slot Johannisburg, de slottuin en het Pompejanum. Natuurlijk is een terrasje doen en nagenieten ook een goed idee.
Alternatief: Je geniet van een rustige voormiddag rond het hotel en bezoekt in de namiddag mee Aschaffenburg.

 • Sprookjesachtig wandelen aan de Main (matig - gratis)

Er was eens … Zo begint ons wandelsprookje in Lohr am Main (12 km). Het is geen grap. In de bossen rond het stadje leefden de zeven dwergen. We wandelen door het natuurgebied Romberg, over de Buchenberg naar de barokke bedevaartskerk Mariabuchen. Het idyllische Buchental brengt ons via Steinbach naar Lohr waar we de gelegenheid hebben om het kasteel van Sneeuwwitje te bewonderen, door de gezellige stad te kuieren en een terrasje te doen.
Alternatief: Je kan mee wandelen tot aan de bedevaartskerk en met de autocar terug naar Lohr gaan (4,5 km) en wat langer in de stad verblijven en/of aan de Main rustig op een bankje wat nagenieten.

 • Laatste etappe van de Fränkischer Rotwein wandelweg (matig - ± 1 € inkom kapel)

Een wijnwandeling in Franken is de natuur beleven, genieten van het uitzicht en eindigen op een terrasje met een heerlijk glaasje rode wijn. Deze tocht van 15 km voert ons van Grossheubach door het schilderachtige Miltenberg naar het wijnstadje Bürgstadt. Halfweg onze wandeling bezoeken we Miltenberg en kan je opzoek gaan naar de oudste herberg van Duitsland. In Bürgstadt bezoeken we de Martinskapel met zijn unieke wandschilderingen en is het tijd voor een deugddoend terrasje.
Alternatief:
- wandel mee van Burgstadt naar Miltenberg (6 km) en rij nadien met de autocar mee naar Bürgstadt
- of rij met de autocar naar Miltenberg en wandel mee naar Bürgstadt (9 km)
- of laat je met de autocar naar de twee wijnstadjes brengen

 • Een gezondheidswandeling rond het kuuroord Bad Kissingen
  (matig  -  ± 4 € voor boot of treintje)
  Deze 16 km lange wandeling (afkortingen mogelijk) brengt ons langs enkele bezienswaardigheden van het kuuroord. Van op het oudste gebouw van de stad, de „Burgruine Botenlauben“, kunnen we genieten van een schitterend panorama. In de „Wichtelhöhlen“ - 20 zandsteen-rotsformaties - kunnen nog bosgeesten schuilen. Van het mooiste stukje natuur genieten we als we langs de „Kaskadenbach“ wandelen waar talrijke watervalletjes elkaar opvolgen. Vervolgens is het tijd om wat zoute lucht in te ademen aan de „Gradeerwerken“. Daarna kan je kiezen hoe je de laatste 2 km naar het centrum aflegt: met de boot of met het toeristisch treintje of al kuierend langs de Saale rivier.
  Nog even wat nieuwe energie opdoen in het Kurpark, proeven aan de talrijke geneeskrachtige bronnen of … lokt een terrasje?
  Alternatief:
  Heen en weer kuieren langs de Saale naar de ‚Gradeerwerken‘ om wat zoute lucht in te ademen. (2 km heen, 2 km terug of met de boot of met het toeristisch treintje terug naar het centrum)

Programma

29 Augustus 2021 : Vertrek naar Spessart vanuit Aarschot/Leuven

5 September 2021 : Terugkeer naar Aarschot/Leuven

Inbegrepen in prijs

 • Busvervoer vanuit Aarschot/Leuven
 • Verblijf in hotel Jägerhof in halfpension
 • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
 • OKRA-begeleiding

Niet inbegrepen in prijs

 • Toegangsgelden tijdens excursies
 • Eventuele verblijfstaks

Onze partner voor deze reis

OKRA verkooppunt Oost-Brabant