Duitsland - Zwarte woud

Duitsland Zwarte woud


Wie het Zwarte Woud zegt, denkt meteen aan dat stukje Zuid-Duitsland met een prachtige natuur: een rijk bosgebied, bergtoppen met fantastische uitzichten, mooie valleien, heldere meren, veel watervallen en zeer veel wandelmogelijkheden.

Verblijfsvakanties
Deel deze reis
€ 485  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 41
Duitsland - Zwarte woud
02/06/2019 - 06/06/2019
Halfpension
Dit is een culturele reis
Min. 35, max. 51 personen
Verkooppunt Oost-Brabant
016 35 96 87
oostbrabant@okra.be

Ook vind je er steden met een interessante geschiedenis zoals Freiburg, pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen zoals Gengenbach, dorpjes zoals Sankt Peter met een Benedictijnenabdij en een Barokkerk of Sankt Blasien met zijn kathedraal. Of dacht jij aan kuuroorden, bollenhoeden,
koekoeksklokken en Schwarzwälder Kirschtorte?
Het Zwarte Woud is een ideale bestemming voor een gevarieerde, meerdaagse reis vol natuur, cultuur en gastronomie.

We logeren in het viersterren Möhringers Schwarzwald Hotel, gelegen in het centrum van Bonndorf. De kamers zijn voorzien van alle comfort zoals bad/douche, toilet, tv, telefoon en haardroger. In het hotel is er een binnen- en een buitenzwembad, een sauna en Wifi. ’s Morgens wordt er een lekker ontbijtbuffet aangeboden,’s avonds een 4-gangen menu.

Programma

Dag 1

Op de heenreis voorzien we een middagstop en wandeling in Gengenbach, een van de mooiste dorpjes in het Zwarte Woud met 2 oude stadspoorten met toren, veel vakwerkhuisjes in smalle straatjes, een mooi stadhuis op het marktplein en een abdijkerk met een kruidentuin.

Dag 2

We maken een busrondrit met een eerste stop in Sankt Blasien voor een bezoek aan de indrukwekkende domkerk van het klooster en een korte wandeling in het dorp.
Vervolgens rijden we naar de Todtnauer Wasserfälle, bereikbaar via een korte wandelroute en met vele prachtige uitzichten. We rijden verder naar Feldberg en klimmen er naar de top op 1493 meter, met de kabelbaan. We genieten er even van het prachtige uitzicht over de weide omgeving.
Bij helder weer kan je zelfs de Vogezen en de Alpen zien.

Dag 3

We gaan op daguitstap naar de Bodensee, het grootste Duitse meer, gelegen op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. We bezoeken er het bloemeneiland Mainau en het stadje Konstanz.

Dag 4

Bezoek aan de barokke kerk van de Benedictijnenabdij van Sankt Peter, middageten aan de Titisee en een rondvaart op de Schluchsee. Nadien is er de mogelijkheid om een kleine wandeling te maken langs een stukje van het meer of om wat te genieten op een terrasje.

Dag 5

We brengen een bezoek aan Freiburg, de hoofdstad van het Zwarte Woud. We maken er een wandeling door het historisch stadcentrum in een voetgangersdomein. We houden ook nog even halt in Kaysersberg, een gezellig stadje in de Elzas-Vogezen dat in 2017 werd verkozen tot het mooiste dorp van Frankrijk.

Praktisch

Identiteitskaart

Inbegrepen in prijs

 • Vervoer met luxe autocar vanuit regio Aarschot/ Leuven
 • Verblijf in halfpension Möhringers Schwarzwald Hotel****
 • Activiteiten zoals vermeld in programma
 • Rondvaart Schluchsee (dag 4)
 • Kabellift Feldberg (dag 2)
 • Toeristenbelasting
 • OKRA-reisbegeleiding
 • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering

Niet inbegrepen in prijs

 • Lunches
 • Eventuele inkomgelden

Onze partner voor deze reis

OKRA verkooppunt Oost-Brabant