Duitsland - Zwarte Woud


Het is heerlijk vertoeven in het Zwarte Woud. Wie heeft nog niet gehoord van de koekoeksklok, de houtsnijkunst en de heerlijke gastronomische specialiteiten zoals de Zwarte Woudham, de Scharzwälder Kirschtorte en de prima wijnen? Het Zwarte Woud zal je een aangename, rustgevende en deugddoende vakantie bezorgen waarvan je nog lang daarna zult nagenieten!

Verblijfsvakanties
Deel deze reis
€ 623  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 45
Duitsland - Zwarte Woud
11/05/2020 - 15/05/2020
Volpension
Dit is een culturele reis
Min. 1, max. 42 personen
Verkooppunt Brussel
02 244 28 91
brussel@okrareizen.be

Het Zwarte Woud, het staat voor een bergachtig heuvelland met een aaneenschakeling van prachtige landschappen, wouden, meren, weiden en dalen met daarin verscholen pittoreske dorpjes, kastelen en kloosters.

Programma

Autocarreis

Praktisch

Ons programma:

Dag 1

Na de ophaalroute rijden we over de autosnelweg naar Nancy voor een lunch en met een kennismaking van de binnenstad rond het prachtige Stanislasplein. Daarna reizen we naar ons hotel in Oberwolfach.

Dag 2

In de voormiddag bezoeken de kloosterruïne Allerheiligen en de waterval waar de Lierbach zich over een hoogte van 100m naar beneden stort. Over de Schwarzwald Hochstrasse bereiken we de Mummelsee. In de namiddag volgen we de Badische Weinstrasse naar Durbach met zijn hooggelegen wijnkasteel Staufenberg. We eindigen onze uitstap in Gengenbach, een prachtig middeleeuws en ommuurd stadje met zijn torens ,vakwerkhuizen en abdij.

Dag 3

Na het ontbijt bezoeken we het stadje Wolfach en vandaar rijden we naar Gutach en bezoeken het Openluchtmuseum Vogtsbauernhof. In de namiddag rijden we door het schilderachtig Kinzigthal met bezoeken aan het stadje Schiltach ,de abdij van Alpirsbach. Verder over Lossburg naar Freudenstadt ,de hoofdplaats van het Zwarte Woud.

Dag 4

Vandaag bezoeken we Freiburg ,een oude en prachtige universiteitsstad met zijn kathedraal en vele bezienswaardigheden. Na de middag rijden we over Todtnau waterval en de Feldberg (zo het weer het toelaat) naar het levendige stadje Titisee. We maken er een rondvaart op het meer met daarna vrije tijd. Op de terugreis stoppen we even in Triberg/Hornberg aan de grootste koekoeksklok van het Zwarte Woud en van de wereld.

Dag 5

Na het ontbijt vatten we de terugreis aan over de Schwarzwald Hochstrasse naar Baden Baden. Vervolgens rijden we door de Pfalz over Pirmasen verder huiswaarts.

Inbegrepen in prijs

  • Autocarreis Heen & Terug
  • Volpension van middagmaal dag 1 tot middagmaal dag 5
  • Excursieprogramma en inkomgelden
  • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
  • OKRA-reisbegeleiding

Niet inbegrepen in prijs

  • Dranken bij de maaltijden
  • Fooien
  • Mogelijke Toeristentaks

Onze partner voor deze reis

OKRA verkooppunt Brussel