Duitsland Bad Breisig Fietsvakantie

Deze reis is volzet! EXTRA reis 13/07/20 - 17/07/20


De Rheinradweg tussen Koblenz en Keulen zorgt telkens voor afwisseling! Burchten, kastelen, schilderachtige stadjes en ongerepte natuur zijn er een streling voor het oog. De eigenzinnige Ahr slingert zich dwars door het wild romantische rivierlandschap. Tenslotte kan je je hart ophalen langs het fietsnetwerk in de Vulkaan-Eifel.

Fietsvakanties
Deel deze reis
€ 531  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 50
Bad Breisig Duitsland
29/06/2020 - 03/07/2020
Halfpension
Dit is een actieve reis.
Min. 25, max. 37 personen
Verkooppunt West-Vlaanderen
056 52 63 53
westvlaanderen@okrareizen.be

Dag 1: Tielt // Bad Breisig

Je vertrekt vanuit TIELT naar KÖNIGSWINTER aan de Rijn en het oude Zevengebergte. Na de picknick volg je de Rijn stroomopwaarts. Onder het waakzame oog van het sprookjeskasteel Drachenburg fiets je van Unkel en Erpel naar het kleurrijke stadje Linz am Rhein. De brug van Remagen doet je hart sneller kloppen. In Bad Hönningen neem je het veer naar BAD BREISIG. Na 30 km word je verwelkomd in Rheinhotel Vier Jahreszeiten.

Dag 2: Bonn // Keulen

Vandaag fiets je stroomafwaarts naar BONN en KEULEN met 65 km romantiek in het Midden Rijndal. Bij de brug van Remagen word je geconfronteerd met de zinloosheid van een oorlog. Tegenover het Zevengebergte ligt Bad Godesberg in de zon te stralen. Je nadert BONN, de oude hoofdstad van West-Duitsland. Na de middagrust trap je verder naar KEULEN, de vierde grootste stad van Duitsland.

Dag 3: Ahr-Radweg

Na het ontbijt rijd je langs een mooie toeristische route doorheen het Eifelgebergte. Je passeert de Nürburgring. Vanaf ANTWEILER volg je de kronkelende Ahr-Radweg. In het historische ALTENAHR versterk je de inwendige mens. Je geniet van het kuuroord Bad NEUENAHR-AHRWEILER. Nabij de Barbarossastad SINZIG mondt de Ahr uit in de Rhein. Na 60 km bereik je BAD BREISIG.

Dag 4: Vulkaan- Eifel

Vanuit de historische Eifelstad MÜNSTERMAIFELD volg je het Maifeld-fietspad, een voormalig spoortracé. Je fietst langs het Nettedal naar POLCH. In MAYEN volg je de Vulkanpark-Radweg langs MENDIG met de indrukwekkende rotskelders tot aan de Rhein in WEIßENTURM. De Rheinradweg leid je naar ons hotel in BAD BREISIG. (65 km)

Dag 5: Bad Breisig // Tielt

De Rheinradweg is 40 km lang je trouwe gids om van BAD BREISIG naar de historische garnizoensstad KOBLENZ te fietsen. Bij de samenloop van Moezel en Rijn houd je halt bij het Deutsches Eck. Na de middag trek je huiswaarts!

Een goede conditie is vereist voor deze reis.

Deze vakantie staat open voor gewone en elektrische fietsen

Programma

29 juni vertrek per bus vanuit Tielt

Praktisch

Begeleiding

Jan Omey & Christiane Debooserie (regio Kortrijk),
 jan.omey@skynet.be

Opstapplaatsen

Regio Tielt ( De Meibloem)

Deelnemers

min. 25 - max. 35

Info en inschrijven

OKRA-regio Kortrijk, 056 52 63 53, kortrijk@okra.be

Inbegrepen in prijs

 • Busvervoer met fietsaanhangwagen
 • Opstapplaats regio Tielt (De Meibloem)
 • Verblijf o.b.v. halfpension
 • Verblijftaks
 • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
 • OKRA-reisbegeleiding

Niet inbegrepen in prijs

 • Middagmalen
 • Alle dranken
 • Optionele excursies of toegangsgelden
 • Fooien