Fietsvakantie Limburg

Fietsvakantie


Fietsvakanties
Deel deze reis
€ 460  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 45
België - Limburg (Bolderberg - Heusden-Zolder)
22/06/2020 - 26/06/2020
Volpension
Dit is een actieve reis.
Min. 20, max. 35 personen

Deze fietsvakantie staat in het teken van de vier oerelementen want we fietsen door  water,  door  de lucht,  over de Limburgse aarde en  met vuur!

Zegt de naam ‘Tijl van Limburg’ en het schilderij ‘De Liefdesbrief’ van Vermeer je iets?  Neen, dan moet je zeker mee op deze fietsvakantie!

Onze vertrekplaats, met de fiets, is dit jaar gelegen in Kasterlee.. Van daaruit fietsen we naar Bolderberg in de provincie Limburg. De heen en terugtocht zijn minder dan 70 km lang.

Ons hotel Soete-Wey is gelegen in Heusden-Zolder, aan de rand van het gehucht Bolderberg.

Laat dit prachtige, Belgische gehucht u betoveren en vertoef in het elegante, kleinschalige etablissement Soete Wey, te midden van het uitgebreide bos van Vogelsanck.Het hotel is uitgevoerd in een klassieke, traditionele stijl en biedt een warme sfeer tijdens onze ontspannen vakantie. De schilderachtige omgeving van het Belgische deel van Limburg biedt een prachtige achtergrond voor onze  fietstochten in de natuur. De rustieke kastelen van Vogelsanck en Terlaemen liggen in de buurt.Ontdek het pittoreske Bolderberg. 

Het hotel beschikt tevens over een wellness gedeelte waar je helemaal tot rust kunt komen van 14u tot 18u ( ter plekke 24u vooraf reserveren, badkledij verplicht). In het hotel is het ook genieten van verrukkelijke Franse keuken die met verse ingrediënten worden bereid. Het restaurant is opgenomen bij de orde van de 33 meesterkoks als Toque Blanche. Bovendien kunt u tijdens het eten genieten van een prachtig uitzicht op de weelderige bossen.

Het hotel heeft 20 kamers met bad/douche en toilet, tv,  mini-bar, safe,  een bar, receptie 24/24u, en zelfs roomservice….

We kunnen van het ontbijtbuffet genieten vanaf 8u ’s morgens! En ’s avonds wordt ons  driegangenmenu  om 18u30 geserveerd.

We hebben een overdekte, afgesloten fietsenstalling ter beschikking in het hotel zelf.

Bolderberg is  de perfecte uitvalsbasis voor  mooie  fietstochten met  veel bezienswaardigheden in West- en Centraal Limburg.  In Limburg kan  je  fietsen door de lucht en  door het water , wat we uiteraard gaan doen.  Limburg is ook bekend om zijn koolmijnverleden en dat laten we zeker niet links liggen! En wat dacht je van de hoofdstad van de mode, Hasselt? En Genk-Bokrijk?  De vallei van de Zwarte Beek, Kattevenia, Bosland, de Turkenmarkt ….  En voor de snelheidsduivels  is er  nog het racecircuit van Zolder vlak bij…. wie weet….

We fietsen in groep aan een gemiddelde snelheid van ongeveer 16 km per uur. ’s Ochtends starten we  om 9u15. ’s Avonds zijn we terug in het hotel tussen 16u30 en 17u30…, maar dat hangt af van hoe lang we terrassen in de namiddag!

De afstanden van de 3 fietstochten ter plekke  schommelen tussen de 60 à 65 km. Ongeveer om de 10 km is er een korte (sanitaire) stop voorzien.  Onze lunch staat onderweg klaar in  een horeca-zaak. Geen lunchpakketten  mee te nemen dus!

Een terrasstop in een gezellige kroeg of andere horecazaak hoort er natuurlijk ook bij in de namiddag.  

Programma

Fietsvakantie

Praktisch

Hotel Soete Wey in Bolderberg (Heusden-Zolder) *** - volpension

Fluovest en helm zijn verplicht op deze fietsvakantie.

Uw bagage wordt  door OKRA ter plekke gebracht en terug gehaald. 

Praktische regelingen hiervoor ontvangt u  enkele weken voor het vertrek van de fietsvakantie.

Inbegrepen:

Fietsbegeleiding (voorrijder en achterrijder) van dag 1 tot dag 5. Vanaf vertrek tot terugkeer in Kasterlee met 3 fietstochten in Limburg vanuit het hotel

Bagagevervoer van en naar het hotel per bestelwagen door OKRA

Verblijf in volpension:
- halfpension  in het Soete-Wey hotel :ontbijt en diner
- lunch onderweg in  uitgekozen  horecazaak 
- vanaf de diner dag 1 tot en met middagmaal dag 5 (lunch onderweg)

Fietsenstalling

Deelnemingsgeld  van eventuele geplande activiteiten

Niet inbegrepen :

Lunch op de vertrekdag . Dus  zelf je lunchpakket meebrengen voor de vertrekdag

Eigen drank verbruik onderweg en in hotel.  

Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

De organisatoren behouden zich het recht toe het programma aan te passen aan plaatselijke toestanden. Hotel, uitstappen en verplaatsing steeds onder voorbehoud van wijzigingen.


Inbegrepen in prijs

  • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
  • OKRA-reisbegeleiding
  • Bagagevervoer door OKRA
  • Verblijf in volpension
  • Vermelde uitstappen en inkomgelden

Niet inbegrepen in prijs

  • Lunch op de heenweg (eigen lunchpakket)
  • Dranken onderweg en in het hotel
  • Persoonlijke uitgaven

Onze partner voor deze reis

OKRA verkooppunt Antwerpen - bijkantoor Kempen