Frankrijk - Corsica

Frankrijk - Corsica


Het zonovergoten Corsica biedt zijn gasten een verrukkelijk klimaat, een heldere blauwe lucht, een weelderige flora, de meest schilderachtige steden, pittoreske dorpjes met zijn kleurrijke haventjes en vooral veel indrukwekkend natuurschoon. Daarenboven bezitten de gastvrije Corsicanen een uitstekende keuken met F ranse en Italiaanse specialiteiten en lekkere wijnen.

Rondreizen
Deel deze reis
€ 1.605  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 240
Frankrijk - Corsica
28/05/2020 - 04/06/2020
Halfpension met lunch
Dit is een culturele reis
Min. 21, max. 45 personen
Verkooppunt Oost-Vlaanderen
03 760 38 65
oostvlaanderen@okrareizen.be

Programma

Dag 1 Thuisophaling > Charleroi > Bastia > Propriano

Ophaling aan huis richting luchthaven van Charleroi voor onze vlucht naar Corsica. Na aankomst rijden we verder richting Propriano waar we intrek nemen in ons hotel. We brengen een kort bezoek aan de stad waarbij we wandelen langs de jachthaven en de kerkjes en oude gebouwen in zachte pastelkleuren. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2 Propriano > Porto Vecchio > Bonifacio > Propiano

Vandaag bezoeken we het pitoreske Porto Vecchio waar de invloeden van de Genuanen nooit ver af zijn. We maken een stadswandeling langs Bastion de France, Porte Genoise, Saint Jean-Baptiste om te eindigen op het sfeervolle Place de la République. Hierna rijden we verder naar Bonifacio. Deze middeleeuwse stad afgezonderd van de rest van het eiland door een uitgestrekte en dorre kalkhoudende hoogvlakte lijkt wel een prachtig ‘einde van de wereld’. We bezoeken de bovenstad met citadel per treintje en genieten van het prachtig uitzicht op de havenwijk met imposant bastion en de Col St Roch. Op de Donjon geniet men van een spectaculair uitzicht op de straat van Bonifacio tussen Corsica en Sardinië. Avondmaal en overnachting in hotel in Propriano

Dag 3 Propriano > Zonza > Col de Bavella > Propriano

Deze ochtend rijden we via de Pianu de Levie naar Zonza. Dit terrasvormige dorp te midden van de tamme kastanjes, dennen en steeneiken biedt een schitterend uitzicht op het gebergte Alta Rocca. Na onze lunch rijden we naar de Aiguilles de Bavella met zijn grillige bergtoppen en ruw karakter. Het hoogtepunt van deze rit is de Col de Bavella, te midden van de rotstorens van de ‘Corsicaanse Dolomieten’. Het panorama is adembenemend. Terugrit naar ons hotel voor diner en overnachting .

Dag 4 Propriano > Filitosa > Sartène > Propriano

Vandaag brengen we een bezoek aan de archeologische site van Filitosa waar we waardevolle overblijfselen van het begin van de Corsicaanse geschiedenis ontdekken. Daarna rijden we naar Sartène, bekend voor zijn processie van de Catenacciu. Deze stad werd opgericht in de middeleeuwen door de machtige heren della Rocca. De Place de la Porta, die zich boven de golf van Valinco verheft, zorgt voor een schitterend uitzicht op de omgeving. Avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 5 Propriano > Ajaccio > Vivario > Vizzavona > Corte > Ile Rousse

We rijden richting Ajaccio, de stad van Napoleon. Gelegen tussen bergen en zee. We wandelen doorheen de oude stad langd de prachtige renaissance kathedraal, place des Palmiers en natuurlijk Place d’Austerlitz met het monument van Napoleon I. We rijden verder naar Vivario voor onze lunch. Daarna verder naar Vizzavona, een aangenaam luchtkooroord in de schaduw van het massieve silhouet van de Monte d’Oro. We houden halt in Corte en verkennen de oude hoofdstad met haar steile steegjes en de citadel aan boord van een treintje. Via de vallei de l’Ostriconi bereiken we ons verblijfshotel in Ile Rousse.

Dag 6 Ile Rousse > Porto > Piana > Ile Rousse

We rijden naar de Westkust langs het Parc Natural Régional via de Col de la Palmarella en de Col de la Croix waar we reeds de Golf van Porto kunnen bewonderen. Imponerend door de talrijke kliffen van rode granietrotsen die afsteken tegen de intens blauwe zee, zijn Genuese Torens en omvang. We genieten van onze lunch in Porto en begeven ons daarna naar het dorpje Piana, gelegen op een hoogvlakte aan de rand van het sublieme natuurwonder de ‘Calanches’. Een chaotisch landschap met zijn gevormde rotsen van rood graniet. Tegen de avond rijden we terug naar L’île Rousse waar we genieten van ons diner en overnachting.

Dag 7 Ile Rousse > Calvi > Calenzana > Montemaggiore > Santo Antonino > Ile Rousse

Via een idyllische route naar Calvi, het St Tropez van Corsica. We bezoeken er de oude Citadel en maken een wandeling via de gezellige winkelstraten en mooie promenades langs de jachthaven. Na onze lunch rijden we naar de Balagne. Prachtige dorpjes in een heuvelachtig landschap omringd door boom- en wijngaarden, palmen, agaven en vijgcactussen. We houden halt in Calenzana gelegen op de Monte Grosso en brengen een bezoek aan de Santa Restitude. Verder naar Santo Antonino met een wandeling doorheen het doolhof van geplaveide steegjes en overwelfde doorgangen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8 Ile Rousse > Bastia > Charleroi > Oost-Vlaanderen

Bezoek aan de mooie en dynamische stad Bastia. Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Charlerloi. Vervoer naar huis.

Praktisch

Reisdocumenten: Belgische identiteitskaart

Gemiddelde temperatuur: 18°C

Deelnemers: Min. 21 en max. 45 pers.

OKRA -reisbegeleiding: Rudi Bekaert

i.s.m. City Trip Travel

Vluchtgegevens (onder voorbehoud):

28/05 CRL – BIA

04/06 BIA – CRL

Air Corsica

Inbegrepen in prijs

 • Transfer (h&t) Charlerloi met ophaling aan huis vanuit O-Vl
 • Vluchten: Charleroi – Bastia – Charleroi met Air Corsica
 • Transport per luxe touringcar gedurende het volledig verblijf
 • 4 overnachtingen in een hotel *** te Propriano op basis van half pension
 • 3 overnachtingen in een hotel *** te L’île Rousse op basis van half pension
 • 6 middagmalen
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in programma
 • Ervaren Nederlandstalige lokale gids gedurende het volledige verblijf
 • Audioguidesysteem
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • OKRA-begeleiding

Niet inbegrepen in prijs

 • Middagmalen op dag 1 en 8
 • Dranken bij de middag- en avondmalen
 • Eventuele fueltoeslag of stijging luchthaventaksen/toeristenbelasting
 • CO2-compensatie van 8.40 euro
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven

Onze partner voor deze reis

City Trip Travel