Friesland

Fietsvakantie Friesland: Giet it oan?


Het meest bekend is Friesland van de Elfstedentocht. Niet alle elf maar toch wel negen van die Friese steden fietsen we aan tijdens deze fietsvakantie van 3 t.e.m. 7 september 2018. Eén ervan is onze uitvalsbasis: Workum. Verwacht je aan veel water, supergezellige dorpskernen, voorbijglijdende boten en een raar taaltje.

Fietsvakanties
Deel deze reis
€ 625  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 123
Nederland - Friesland
03/09/2018 - 07/09/2018
Volpension
Dit is een actieve reis.
Min. 10, max. 30 personen

Telkens wanneer het een aantal dagen flink heeft gevroren, is dit de vraag die elke Fries zich stelt: Giet it oan? Anders gezegd: zal de Elfstedentocht dit jaar kunnen worden geschaatst? Intussen is het alweer van 1997 geleden dat de tocht der tochten nog werd gereden. Voorwaarde is 15 cm ijs over heel het bijna 200 km traject, maar dat hebben we de laatste twee decennia niet meer gehaald.

Leeuwarden en Dokkum liggen te ver uit de buurt, maar voor het overige fietsen we langs al die legendarische stadjes. Tel even mee.

Maandagmorgen nemen we in Zandhoven of Turnhout de autocar en die brengt ons samen met onze fiets naar ons 3-sterrenhotel in Workum. Wanneer we hebben uitgeladen en ingecheckt, fietsen we de benen los tijdens een toertje van zo’n 20 km in en rond Workum (1).

Dinsdag staat de langste rit op het programma (75 km) en fietsen we naar Bolsward (2), Franeker (3) en Harlingen. In het terugkeren rijden we een mooi eind naast het IJsselmeer. Woensdag doen we het wat rustiger aan met een tocht van 45 km langs Stavoren (5) en Hindeloopen (6), waar we ook het Friese Schaatsmuseum bezoeken. Donderdag hebben we een mooie route (60 km) die ons langs een aantal meren brengt tot in Sloten (7). Op onze laatste dag staan nog twee steden op de planning: Ijlst (8) en Sneek (9), samen met een tocht van zo’n 45 km. In de late namiddag staat de autocar ons opnieuw op te wachten en die brengt ons weer naar Turnhout of Zandhoven.

We verblijven in het mooie 3-sterren Hotel Wymerts in het centrum van Workum, op een steenworp van het strand en het Ijsselmeer. Het hotel is klimaatneutraal en produceert zijn eigen energie met de 60 zonnepanelen op het dak. In het bijhorende restaurant wordt ’s morgens een heerlijk ontbijt geserveerd en ’s avonds een voortreffelijk 3-gangendiner.

Programma

Fietsvakantie Friesland

Inbegrepen in prijs

 • Busvervoer met fietsaanhangwagen
 • Toegang Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen
 • Afgesloten fietsenstalling bij hotel
 • Happy Weekends-begeleiding tijdens de 5 fietsdagen
 • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
 • OKRA-reisbegeleiding

Niet inbegrepen in prijs

 • Eventuele uitstappen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Lunch tijdens de heenrit op maandag (zelf meebrengen)
 • Dranken bij de maaltijden en consumpties onderweg

Onze partner voor deze reis

Happy Weekends