Israël-Jordanië

Culturele rijkdom tussen Dode Zee en Middellandse Zee


Tijdens deze reis keer je terug naar de bakermat van één van de oudste beschavingen ter wereld. Van het mystieke Jeruzalem tot het overdonderende Jordanië. Het gevarieerde landschap, de gastvrije bevolking en een schat aan cultureel erfgoed maken van dit programma een onvergetelijke reis !

Rondreizen
Deel deze reis
€ 1.872  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 420
Israël-Jordanië
08/10/2018 - 17/10/2018
Halfpension met lunch
Dit is een actieve reis.
Min. 25, max. 34 personen
Israël-Jordanië

Wil je graag inschrijven op deze reis?
Neem contact op met het OKRA-reizen verkooppunt.

Verkooppunt West-Vlaanderen
056 52 63 53
westvlaanderen@okrareizen.be

Dag 1 Thuis -Brussel – Tel Aviv – Jeruzalem (Avondmaal aan boord)

Je wordt thuis afgehaald voor de transfer naar  Zaventem, waar we de vlucht met Jetairfly nemen met bestemming Tel Aviv.  Bij aankomst rond middernacht,  op de luchthaven, wacht een autocar ons op voor de rit naar Jeruzalem. Overnachting in Jeruzalem.

Dag 2 Jeruzalem  (O – L – A)

Na het ontbijt wordt de dag gewijd aan het bezoek aan Jeruzalem, heilige stad voor de drie grote  monotheïstische godsdiensten.We beginnen  met een bezoek aan het oude Jeruzalem vanaf de Olijfberg die ons een adembenemend uitzicht over de stad biedt. Bezoek aan de joodse graven en grafspelonken. We dalen af naar het Hof van Olijven en we brengen een bezoek aan de Basiliek der Doodsangst, bijgenaamd de 'kerk van alle natiën' omdat de bouw ervan werd gefinancierd door verschillende landen. We bezoeken vervolgens de tuin van Gethsemane waar volgens de overlevering nog acht olijfbomen zouden dateren uit de tijd van Jezus. Vervolgens betreden we de Oude Stad via de Leeuwenpoort en bezoeken we onder meer de St.-Annakerk en de Bethesdavijver. We wandelen verder via de verschillende staties van de Via Dolorosa tot aan de Heilige Grafkerk voor een uitgebreid bezoek. Vervolgens bezoeken we de Zionberg met de kamer waar het Laatste Avondmaal werd genuttigd, het graf van koning David en de Dormitio-abdij. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Westelijke Muur (de Klaagmuur) en keren daarna terug naar ons verblijfshotel in  Jeruzalem voor het avondmaal en overnachting.

Dag 3 Jeruzalem – Bethlehem – Jeruzalem (O – L – A)

Na het ontbijt vertrekken we naar Bethlehem, de stad van de geboorte van Jezus en van David. We bezichtigen er de Geboortekerk die werd gebouwd op de grot waarin Jezus werd geboren. Vervolgens gaan we terug naar Jeruzalem voor de verderzetting van ons bezoek aan het nieuwe stadsgedeelte. We bekijken er onder meer de Knesset, het Israëlische parlement, en de vijf meter hoge menora of zevenarmige kandelaar aan de overkant. In het Israel Museum bezoeken we het Schrijn van het Boek, waar meer dan 200 fragmenten van de Dode Zeerollen worden bewaard. We besluiten deze dag met een bezoek aan de Yad Vashem Memorial, de Israëlitische gedenkplaats die aan de moord op 6 miljoen Europese Joden herinnert. Avondmaal en overnachting in hotel Agripas.

Dag 4 Jeruzalem – Nazareth – King Hussein Bridge – Amman (O – L – A)

Na het ontbijt vervolgen we onze weg doorheen de Jordaanvallei naar Wadi Kelt in de Judeawoestijn. Hier zien we het Griekse klooster van Sint-Georges, een van de oudste kloosters van Israël, verborgen in een prachtige canyon in Wadi Kelt in het hart van de Judeawoestijn. Vervolgens gaat het naar Nazareth, de vroegere verblijfplaats van Jozef en Maria  met zijn  Basiliek van de Aankondiging. Deze werd gebouwd op de plaats waar de engel Gabriël aan Maria verscheen, de bijhorende werkplaats van Sint-Jozef en de Mariabron. In de latere namiddag  steken we de Isräelische landsgrens over aan de King Hussein Bridge en komen zo aan in Jordanië. Verder naar de hoofdstad Amman waar we intrek nemen in ons hotel (Regency Palace) voor het avondmaal en overnachting.

Dag 5 Amman – Jerash – Amman (O – L – A)

Na het ontbijtbuffet rijden  we naar Jerash (ook wel bekend als Gerasa), een stad in het noorden van Jordanië, waarvan de oorsprong in de ijzertijd en mogelijk zelfs in de bronstijd ligt. De stad ligt niet ver van de hoofdstad Amman en staat bekend om zijn goed bewaard gebleven Grieks-Romeinse monumenten, die sinds de jaren 20 van de twintigste eeuw zijn opgegraven en gerestaureerd. De monumenten stammen uit de tijd vanaf de tweede eeuw. Hier krijgen we de kans de monumenten van dichtbij te gaan bekijken, we gaan namelijk binnen in de site zelf. We rijden terug naar Amman voor avondmaal en overnachting in ons hotel .

Dag 6 Amman – Bethany – Dode Zee (O – L – A)

We rijden naar Bethany, één van de vijf heilige plaatsen in Jordanië en de plaats waar Johannes de Doper woonde en o.a. Jezus doopte. We rijden verder door naar de Dode Zee. Bij aankomst daar krijgen we de kans om even te testen of je wel degelijk een krant kunt lezen op het water, zonder te zinken. De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld en is gelegen tussen de Jordaanvallei in het noorden, de bergen van Moab in het Oosten, de Arava-Vallei in het zuiden en de bergen van Judea in het westen. Het meer kreeg waarschijnlijk de naam “Dode Zee” omdat door de hoge concentratie van mineralen er geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen. Door het hoge zoutgehalte is het water van de Dode Zee niet geschikt om er in rond te zwemmen. Het water heeft ook een bijzonder heilzame werking op aandoeningen als astma, reuma en huidziekten als psoriasis, eczeem en vitiligo dankzij de zuiverheid van de lucht en de aanwezigheid in het water van minerale zouten als magnesium, sodium en potassium. Het zout van de Dode Zee zou eveneens een ontspannend effect hebben. Ook de modder van de Dode Zee is heilzaam. Vooral de zwarte modder is populair omwille van zijn kalmerende werking en wordt ook als gezichtsmaster en als middel tegen spierpijn gebruikt.. Na deze ontspannende namiddag gaan we naar ons hotel (Holiday in Dead Sea) voor avondmaal en overnachting.

Dag 7 Dode Zee – Mount nebo  - Kerak – Little Petra – Petra (O – L – A)

Vandaag brengt de bus ons van de Dode Zee naar Mount Nebo voor een bezoek. Verder brengen we een bezoek aan de kruisvaardersburcht van Kerak. Na onze lunch brengen we een bezoek aan een interessante site: Little Petra of Al Barid. Hoewel deze voorstad van het grote Petra niet vermeld staat in de meeste reisgidsen, is het wel een bezoek waard. Het ligt ook veilig verscholen tussen de rotsen, gescheiden van de buitenwereld via een nog smallere Siq. Daarachter bevindt zich de kleine enclave. Na dit bezoek rijden we door naar ons hotel in Petra (Crown Plaza Guest House) voor avondmaal en overnachting.

Dag 8 Petra (O – A)

Na het ontbijt blijven we in de stad Petra. Het geheimzinnige Petra is een hoogtepunt van de reis. Deze duizenden jaren oude stad bleef lang verborgen want ze werd gebouwd in een afgesloten dal en is slechts te voet bereikbaar via een lange, nauwe kloof van 1 kilometer, namelijk de Siq. We kunnen de ingang van de kloof enkel bereiken te paard. Dit laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan, want ook dit is een unieke ervaring. Aan het einde van de Siq kom je bij Al Khazneh, daarna kom je pas in de stad zelf. Dwalend door deze door de Nabateërs gebouwde stad, sta je versteld van de prachtige in rotsen uitgehouwen gebouwen. Sommige ervan zijn makkelijk te bereiken, bij andere kom je pas na een aardige klauterpartij. Interessante bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld: het theater, de koningswand met zes graven en de High Place en de offerplaats (te bereiken na een klim van 30-45 min). Aan de andere kant van de stad kun je een bezoek brengen aan het praalgraf Ed-Deir dat bereikbaar is via een prachtig klimmend pad (800 treden), een klim van ca. 45-60 min. Speciaal bij zonsopkomst is het kleurenspel op de geel, roze en zelfs blauw gekleurde rotsen onvergetelijk. Als je dit ziet, begrijp je waarom Steven Spielberg Petra koos als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. Na deze verbluffende dag, keren we tevreden terug naar het hotel te Petra voor ons avondmaal en de overnachting.

Dag 9 Petra - Wadi Rum – Aqaba (O – L – A)

Na het ontbijt rijden we naar Wadi Rum voor een jeepsafari doorheen het unieke rotswoestijnlandschap, het land van Lawrence of Arabia . De jeeps brengen ons naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Daarna worden we naar Aqaba gebracht voor avondmaal & overnachting in hotel Movenpick.

Dag 10 Aqaba – Brussel – thuis (O – maaltijd aan boord)

Helaas is vandaag de dag aangebroken om terug  huiswaarts te keren. Afhankelijk van de vluchturen, genieten we nog van de hotelfaciliteiten en de zon.  We maken ons klaar voor de terugreis en de transfer brengt ons naar de luchthaven in Aqaba. We nemen onze vlucht richting Zaventem. Daar wacht onze autocar ons op voor transfer naar huis.

Programma

Culturele rondreis

Praktisch

Het uitgebreide programma kan je opvragen bij OKRA-regio Roeselare.

Op deze reis stap je veel. 

Inbegrepen in prijs

 • Vluchten
 • Transfers luchthaven
 • Autocar ter plaatse
 • Verblijf in halfpension
 • 7 middagmalen
 • Lokale Nederlandstalige gids
 • Alle vermelde uitstappen en toegangsgelden
 • Thuisophaling voor provincie West-Vlaanderen
 • Uitreistaks Israël (€25)

Niet inbegrepen in prijs

 • Middagmaal dag 1-8-10 (terugvlucht)
 • Dranken bij de maaltijden
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Eventuele verblijftaks
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele inentingen
 • Eventuele CO2-comp. toeslag
 • Internationaal paspoort (verplicht en indiv. aanvraag!)

Onze partner voor deze reis

City Trip Travel