Italië - Umbrië

Deze reis is VOLZET!

Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd, dit dankzij zijn schilderachtig decor van uitgestrekte, glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, akkers vol tarwe en suikerbieten, eindeloze zonnebloemvelden en zwarte truffels. Dankzij het ontbreken van het massatoerisme biedt deze authentieke streek nog tal van verborgen parels.

Verblijfsvakanties
Deel deze reis
€ 1.256  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 149
Italië - Umbrië
26/06/2020 - 02/07/2020
Halfpension
Dit is een actieve reis.
Dit is een culturele reis
Min. 25, max. 35 personen
Verkooppunt West-Vlaanderen
westvlaanderen@okrareizen.be
Voor deze reis kan je nog niet inschrijven.

Dag 1 Vertrek – Brussel – Rome – Orvieto – Perugia

Transfer per touringcar naar de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht naar Rome. Na aankomst rijden we met een lokale luxe autocar naar Orvieto, een prachtige Etruskische stad, schitterend gelegen op een 300 m hoge rots van vulkanische tufsteen. We nemen er onze lunch en verkennen het centrum met zijn prachtige Duomo en voormalige paleizen. Verder naar Perugia waar we intrek nemen in ons hotel.

Dag 2 Perugia

Na ons ontbijt genieten we van een rustige dag die we doorbrengen in Perugia, de oude Etruskische stad en nu de hoofdstad van Umbrië. We maken een wandeling doorheen de historische kern met zijn piazza, hoge middeleeuwse gebouwen en talrijke nauwe straatjes. Na ons middagmaal genieten we van een vrij moment in deze prachtige stad.Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3 Perugia – Assisi – Perugia

Na ons ontbijt brengen we een uitgebreid bezoek aan Assisi, het heiligdom gelegen tegen de flanken van de Monte Subasio. Wandeling doorheen het oude Assisi met de basiliek van de H. Clara met het kruisbeeld, de Piazza del Comune met de middeleeuwse stadskern en het dubbelcomplex van de basiliek van de H. Franciscus met de prachtige fresco’s van Giotto en Cimabue en het graf van de heilige Franciscus. Na ons middagmaal begeven we ons naar Santa Maria degli Angeli voor een bezoek aan de basiliek met de Portiunculakapel en de plek waar de heilige Franciscus is overleden. We rijden verder richting Montefalco waar we genieten van een wijnproeverij. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4 Perugia – Trasimeno – Siena – Perugia

Na ons ontbijt rijden we naar het meer van Trasimeno gelegen aan de grens met Toscane. Deze schitterende omgeving biedt zicht op enkele eilandjes op het meer. Verder richting Siena waar we een verkennende wandeling maken doorheen de oude Etruskische nederzetting. De historische binnenstad staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We nemen onze lunch waarna we het bekende schelpvormige Piazza del Campo aantreffen vooraleer we naar de Duomo trekken. Deze typische Italiaanse gotische kathedraal werd gebouwd in de 13de eeuw. Na dit bezoek keren we terug naar Perugia voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5 Perugia – Todi – Spello – Perugia

Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan Todi, de stad hoog gelegen in de heuvels. Het centrum met zijn onafgewerkte St. Franciscuskerk bezit een centraal plein dat vroeger diende als Forum van de Romeinen. Hier kunnen we nu de Dom en het indrukwekkende stadhuis bewonderen. Verder naar Spello, een oude Romeinse stad. We nemen er onze lunch waarna we het centrum ontdekken. Hier zijn de Santa Maria Maggiore en de voormalige Romeinse poorten een uniek gegeven. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6 Perugia – Spoleto – Campello sul Clitunno – Perugia

Na ons ontbijt rijden we naar Spoleto, voor velen de mooiste stad van Umbrië. Ooit was deze stad een Romeinse nederzetting waarvan de resten van de oude stadsmuren (6de eeuw voor Christus) het bewijs zijn. Het is daarnaast ook één van de oudste nederzettingen van Umbrië, aangetoond door 3000 jaar oude archeologische vondsten. Het stadsbeeld van Spoleto wordt bepaald door de Dom, het Domplein en de romaanse kerken. We bezoeken de Duomo Santa Maria Assunta die een façade heeft met acht indrukwekkende vensterrozetten. In de 6de en de 8ste eeuw was Spoleto de hoofdstad van een belangrijk Lombardisch hertogdom. De romaanse burgerlijke en kerkelijke architectuur vormen een harmonieus geheel met de vele overblijfselen uit deze periode en dragen bij tot de charme van de stad. Na de lunch zetten we onze rit verder naar Campello sul Clitunno waar we een bezoek brengen aan een olijfolieperserij. Hier maken we niet enkel kennis met het proces van het persen maar is er ook tijd voor een degustatie. We maken nog een korte stop aan de rivier Fonti del Clitunno waarna we terugkeren naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7 Perugia – Rome – Zaventem – Eindbestemming

Na ons ontbijtbuffet begeven we ons naar Rome waar we een bezoek brengen aan het indrukwekkende historische centrum en eveneens onze lunch nemen. We sluiten af met een bezoek aan Vaticaanstad waar we de St. Pietersbasiliek en het bijzondere gelijknamige plein bewonderen. In de late namiddag rijden we terug naar de luchthaven voor onze vlucht naar Zaventem met aansluitend transfer naar onze eindbestemming.

Begeleiding: Pierre Debouvere, 0496 04 55 90, pierre.debouvere@gmail.com

Opstapplaatsen: Regio Ieper + eventuele extra stopplaats i.f.v. aantal reizigers - thuisophaling?

Deelnemers: min. 25, max. 35

Info en inschrijven: OKRA-regio Kortrijk, 056 52 63 53, kortrijk@okra.be

Inbegrepen in prijs

• Transfer naar de luchthaven en terug