Kerstmis in het Zwarte Woud


Beleef eens een andere kerst! Je kan er niet alleen genieten van de nog authentieke sfeer maar ook van de prachtige winterlandschappen in en rondom je verblijfsoord, gelegen in het hartje van het ‘Schwarzwald’.

Verblijfsvakanties
Deel deze reis
€ 965  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - zonder toeslag: € 105
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 105
Kerstmis in het Zwarte Woud
21/12/2020 - 26/12/2020
Volpension
Min. 25, max. 35 personen
Verkooppunt Algemeen
02 246 39 44
algemeen@okrareizen.be

Programma

Dag 1 Brussel – Zwarte Woud (D)

Via de verschillende opstapplaatsen gaat het naar Duitsland. Stops en vrij middagmaal onderweg. Je brengt onderweg een eerste bezoek aan een gezellige kerstmarkt. Nadien rijd je verder naar je verblijfplaats in het Zwarte Woud voor avondmaal en overnachting.

Dag 2 Zwarte Woud

Na het ontbijt maak je via sfeervolle dorpjes een daguitstap naar het meer oostelijke deel van het Zwarte Woud. Onderweg bezoek je het sympathieke Ettenheim en de 18de eeuwse kloosterkerk van de voormalige benedictijnenabdij van Sankt Peter. Deze is van de hand van bouwmeester Peter Thumb en behoort tot de mooiste bouwwerken van het Zwarte Woud. Je bezoekt de levendige studentenstad Freiburg waar je de mogelijkheid hebt om de kerstmarkt te bezichtigen en een stadswandeling te maken in de binnenstad met o.a. de Münster-kathedraal.

Dag 3 Zwarte Woud

Na het ontbijt verken je het hart van het Zwarte Woud en bezoek je verschillende gemoedelijke dorpjes. In de glasblazerij Dorotheenhütte in Wolfach vind je zeker een gepast stemmig aandenken. Rond Schiltach vind je de Deutsche Fachwerkstrasse. Het kuuroord Triberg is vooral bekend voor zijn watervallen (de hoogste van Duitsland) en de grootste koekoeksklok ter wereld.

Dag 4 Zwarte Woud

In de voormiddag bezoek je Sankt Blasien met zijn Dom, een prachtige aan de H. Blasius gewijde koepelkerk. Titisee, een toeristische centrum en luchtkuuroord, is prachtig gelegen aan het gelijknamige meer. ’s Avonds vier je ‘Heiligen Abend’ in het hotel.

Dag 5 Zwarte Woud

Na het ontbijt kan je genieten van een vrije voormiddag, waarbij je eventueel tijd en zin hebt in een gezonde wandeling in de buurt van het hotel. Er is tevens een licht middagmaal (maaltijdsoep) voorzien in het hotel. In de namiddag breng je nog een bezoek aan de algemene omgeving van het je verblijfplaats. Avondmaal en overnachting.

Dag 6 Zwarte Woud

Na het ontbijt terugreis met middagmaal onderweg (drankenpakket inbegrepen). Indien de tijd het toelaat, stop onderweg voor een kort bezoek.

De keuze en volgorde van de vermelde bezoeken kunnen nog gewijzigd worden, volgens de plaatselijke (weers)omstandigheden, de kerstevenementen en het reisschema.

Praktisch

Periode: 21 tot 26/12/2020 (6 d./5 n.)

Reissom: € 965
Toeslag singlekamer: € 105

SCHWARZWALD HOTEL SILBERKÖNIG 4*
De standaardkamers zijn gerenoveerd en beschikken over een televisie, bureautje, rookmelder, minibar, eigen badkamer met toilet, douche en haardroger. Dubbelkamers hebben uitzicht op het dal (zuid- of westkant). De singlekamers zijn gedeeltelijk met dakvenster.
Tevens beschikt het hotel over kabelinternet/wifi, een bowlingbaan (€15/uur) en kan je gratis gebruik maken van de sauna.

Reisdocumenten: identiteitskaart

Schaduwtemp.: 4°C

Deelnemers: min. 25, max. 35

Reisorganisator: Omnia Travel - verg. nr. A1121

Inbegrepen in prijs

 • Busreis volgens programma
 • 5 nachten in kamer & ontbijt incl. hoteltaks
 • Middagmalen op dag 2-3 en 4 (excl. dranken)
 • Middagmaal op dag 6 (incl. drankenforfait)
 • Avondmalen: - 21 & 22/12: driegangenmenu - 23/12: fondue - 24/12: vijfgangenmenu in kerstsfeer - 25/12: viergangen Schwartzwäldermenu
 • In het hotel: koffie & koek op kerstavond / aperitiefje in de Franciscuskapel op kerstavond / lichte lunch op dag 5
 • KBC annulerings- en bijstandsverzekering
 • OKRA-begeleiding

Niet inbegrepen in prijs

 • Middagmaal op dag 1
 • Niet-vermelde dranken
 • Facultatieve excursies
 • Fooien

Onze partner voor deze reis

Omnia Travel