Malta

Een land vol contrasten


Tussen Sicilië en Tunesië ligt Malta, een opmerkelijk en hoogst charmant eilandje, badend in een zalig klimaat. Malta heeft daarenboven een uiterst boeiend verleden. Feniciërs, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden, Fransen en Engelsen lieten er allen sporen van hun beschaving achter, hetgeen nu nog steeds de aandacht trekt. Niet te missen zijn ondermeer de gezellige hoofdstad Valletta, de historisch belangrijke steden Mdina en Rabat. Daarnaast zal je kunnen genieten van de uitstekende Maltese keuken, waarin vis een belangrijk ingrediënt is. Ook de Maltese wijnen zijn de moeite waard, laat je verrassen.

Rondreizen
Deel deze reis
€ 1.335  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 70
 • Toeslag 3 pers kamer: € -46
Malta
05/09/2019 - 12/09/2019
Halfpension met lunch
Dit is een actieve reis.
Dit is een culturele reis
Min. 21, max. 41 personen
Verkooppunt Oost-Vlaanderen
03 760 38 65
oostvlaanderen@okrareizen.be

Programma

Db San Antonio Hotel + SPA ****

Dit wellness resort ligt in Qawra, binnen 10 minuten lopen naar Plein van Bugibba, Bugibba Beach en Nationaal aquarium van Malta.

Dag 1: Thuis > Brussel > Valletta > San Anton Palace & Gardens > Palazzo Parisio

Thuisophaling per minibus richting de luchthaven voor onze vlucht naar Malta. In Malta aangekomen starten we met een bezoek aan San Anton Palace & Gardens, de officiële residentie van de president van Malta. De tuinen, die om het paleis heen liggen, zijn deels open voor het publiek. De uitstap gaat verder naar Naxxar, in het centrum treffen we er het Palazzo Parisio aan. We rijden naar ons verblijfshotel waar we inchecken en ons avondmaal nemen.

Dag 2: Valletta

Na het ontbijt vertrekken we per autocar naar Valletta, de hoofdstad van Malta en ook wel de ‘stad der paleizen’ genoemd. Bezoek aan de Upper Baracca Gardens met eveneens een adembenemend uitzicht over de ‘Grand Harbour’-haven en de Cottonera. We bewonderen de architectuur en het schitterende beeldhouwwerk in de St-Jansco kathedraal uit de barokke periode. Na het middagmaal bezoek aan het Paleis van de Grootmeesters met zijn statiezalen en wapenkamer. Het ‘Manoel Theatre’, het enige echte theater op Malta mogen we zeker niet links laten liggen. Het is één van de oudste, nog voor de oorspronkelijke doeleinden gebruikte, theaters van Europa. We keren terug naar ons verblijfshotel voor het avondmaal en overnachting.

Dag 3: Boottocht Sliema

Na het ontbijt maken we een boottocht door de haven van Sliema, Valletta en de baaien. We zien er het mooie Valletta met het Fort Manoel vanop het water en genieten van een lekkere zeebries en het mooie heldere water. Na de lunch genieten we van een vrije namiddag in de buurt van het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4: Marsaxlokk > Blue Grotto > Tempels van Hagar Qim & Mnajdra > Buskett Gardens

Na het ontbijt bezoeken we Marsaxlokk, het grootste vissersdorp van Malta. In de prachtige haven kijken we naar de vissers aan het werk en hun kleurrijke boten. We zetten onze rit verder naar  de ‘Blue Grotto’. Deze Grotto is een natuurlijke rotsformatie. Vervolgens bezoeken we het Hagar Qim tempelcomplex. Dit complex werd in 1839 opgegraven en maakt een grootse indruk. Vlakbij het Hagar Qimtempelcomplex liggen de megalithische tempels van Mnajdra. Na de middag rijden we naar Buskett Gardens. De Buskett Gardens is één van de weinige boomrijke gebieden op Malta. We keren terug naar het hotel voor ons avondmaal en overnachting.

Dag 6: Gozo

Na het ontbijt begeven we ons met de ferry naar Gozo. We bezoeken er het voorhistorische tempelcomplex van Ggantija. Uitstap naar Dwejra, waar de drie natuurwonderen van de Maltese eilanden een mooi geheel vormen : de azuurblauwe zee, de ‘Fungus Rock’ en de ‘Inland Sea’. Na de lunch bezoeken we Victoria, de hoofdstad van het eiland Gozo. Nadat we de sfeer van Xlendi, een typisch dorp van Gozo, hebben opgesnoven, keren we terug naar Malta. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5: Mosta Dome > Mdina > Rabat

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Mosta en de ‘Mosta Dome’. Deze indrukwekkende koepelkerk is de derde grootste van Europa. De ‘Mosta Dome’, beter bekend als ‘Rotunda’, werd tussen 1833 en 1860 gebouwd Vervolgens naar Mdina, de oude hoofdstad van Malta, ook wel de ‘stille stad’ genoemd. We vervolgen onze trip naar Rabat en bezichtigen de Sint- Paulus kerk en grot. Verderop in de St.Agatha- catacomben bewonderen we enkele van de overgebleven fresco’s. We keren terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: Ta Qali

Na het ontbijt rijden we naar Ta Qali. Dit dorp is een verzameling van verschillende bezienswaardigheden en doet dienst als recreatiegebied. Het herbergt het Voetbalstadion van het Maltees elftal, het Maltese Nationale Park met zijn Amfitheater, een groentemarkt en ook een ‘Crafts Centre’. Je ziet er verschillende ambachten, waaronder glasblazen, pottenbakken en beeldhouwen. Na de lunch begeven we ons terug naar het hotel voor een vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8: Valletta > België

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we naar Valletta waar we onze reis afsluiten met een vrij moment in het bruisend en prachtig historisch centrum. Na ons middagmaal begeven we ons naar de luchthaven voor onze terugreis naar Brussel. De minibus wacht ons op en brengt ons naar huis.

Praktisch

Reisdocumenten : Belgische identiteitskaart

Gemiddelde temperatuur : in september 26°C 

OKRA-reisbegeleiding : Agnes De Groote

vluchtgegevens (onder voorbehoud)
05/09 BRU – MAL 09h10 – 11h55
12/09 MAL – BRU 16h05 – 19h00

Inbegrepen in prijs

 • OKRA-reisbegeleiding
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in programma
 • Nederlandstalige CTT-gids (audioguidesysteem)
 • ophaling aan huis naar Zaventem en terug
 • luxe touringcar gedurende het hele verblijf
 • vluchten Brussel-Valetta h/t
 • 7 hotelovernachtingen in Db San Antonio Hotel + SPA **** op basis van halfpension
 • 8 middagmalen (hoofdschotel + water en ¼ wijn)

Niet inbegrepen in prijs

 • Fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • Lunch op dag 1
 • dranken bij avondmalen en overige dranken tijdens de lunches
 • CO² compensatie €10.93

Onze partner voor deze reis

CTT