Moezel

Cultuur en gastronomie aan de Moezel


Specials
Deel deze reis
€ 400  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 30
Duitsland - Moezel
06/08/2018 - 09/08/2018
Volpension
Dit is een culturele reis
Min. 18, max. 33 personen
Verkooppunt Kempen
014 40 33 54
kempen@okra.be

Moeten we de Duitse Moezel nog voorstellen? De prachtig meanderende stroom baant zich een weg door brede valleien vol wijnstokken. Her en der liggen enkele pittoreske vakwerkdorpjes als dotjes tussen de heuvels. Aan de Moezeloever liggen enkele prachtige stadjes met bijzondere cultuurbezienswaardigheden. De streek is niet onbekend voor zijn ultieme gastronomie. En oh ja, … de uitmuntende wijntjes!

OKRA selecteerde Schlosshotel Raatz in Lieser als uitvalsbasis. Centraal gelegen verken je van hieruit deze mooie streek. Een kleine greep uit de hoogtepunten van deze vierdaagse: Bezoek aan de stad Trier met de beroemde Porta Nigra, een Moezelboottocht vanuit Bernkastel- Kues, bezoek aan abdij Himmerod, stadsbezoek Witlich met de historische marktplaats en Rathaus, bezoek aan het bekende wijndorp Lieser, het Zeltinger sluizencomplex, het zonneparadijs Zeltingen-Rachtig, de Romeinse wijnperskelder van Kinheim enz.   

OKRA liet dit programma uitstippelen door Mil Blancquaert, een gepassioneerde verteller. Mil is Kempenaar, stadsgids van Herentals en al jarenlang verliefd op ‘zijn’ Moezelstreek. Talloze keren al organiseerde hij groepsreizen naar deze regio. Voor OKRA ontwikkelde hij dit unieke programma waarbij we zowel enkele bekende hoogtepunten aandoen, alsook de voor toeristen onbekende paden betreden. Mil kent de wijnboeren bij voornaam, de mooie onbekende plekjes uit zijn hoofd en de streek als zijn eigen broekzak.  

Over het mooie hotel tenslotte het volgende: Schlosshotel Raatz is al vier generaties lang een familiehotel. De smaakvolle kamers zijn mooi ingericht. De keuken kenmerkt zich door eerlijke, lokale seizoensingrediënten. 

We voorzien busvervoer vanuit regio Kempen. Opstapplaatsen worden later bepaald.

Programma

Duitsland - Moezel

Inbegrepen in prijs

  • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
  • OKRA-reisbegeleiding
  • Vermelde uitstappen en inkomgelden
  • Reis per luxe autocar
  • BTW
  • Baantaksen en parkinggelden
  • Verblijf in volpension vanaf middagmaal 1ste dag t.e.m. middagmaal laatste dag

Niet inbegrepen in prijs

  • persoonlijke uitgaven
  • Eventuele andere inkomgelden

Onze partner voor deze reis

OKRA verkooppunt Antwerpen - bijkantoor Kempen