Nederland - Overijssel(Dalfsen)

Fietsweek Overijssel


Fietsen in Overijssel, dwars door het Vecht- en Reestdal. Pak je tassen in en pomp je banden op om te gaan fietsen in Overijssel, de beste fietsprovincie van Nederland. We verblijven in volpension in hotel Hof van Dalfsen in Dalfsen. Voor ’s middags is een picknick voorzien. ’s Avonds kunnen we een petanquetornooi houden voor de liefhebbers.

Fietsvakanties
Deel deze reis
€ 660  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 150
Nederland - Dalfsen
23/06/2019 - 30/06/2019
Volpension
Dit is een actieve reis.
Min. 25, max. 28 personen
Verkooppunt Oost-Brabant
016 35 96 87
oostbrabant@okra.be

De Vecht is de trots van Overijssel en baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap.  Op korte afstand zijn bijna alle type landschappen te vinden: zandverstuivingen, bergen (amper 80m hoog), vennetjes, rivieren en bossen. 

De rivier passeert ook pittoreske dorpjes, landgoederen en grotere steden zoals Ommen, Hardenberg en Zwolle.

Programma

Fietsweek Overijssel

Via fietstochten - tussen de 50 en de 70 km per dag - verkennen we de regio. Tussendoor nemen we een ‘vrije fietsdag’ en kan je ‘sporen’ naar Coevorden, één van de mooiste dorpen van Nederland of neem je de zomp (een fluisterboot) om naar Duitsland te varen.

We starten met een ‘Rondje Dalfsen’.  Onze verblijfplaats bezit het grootst aantal kastelen en landgoederen van de provincie, heeft een reuze zwevende kei en van op de 18 meter hoge uitkijktoren overschouwen we voor de eerste maal het bosrijke landschap bij de Vecht.
De Vechtvallei tussen Dalfsen en Zwolle is een laaggelegen, drassige streek. Hopelijk houden we onze voeten droog om de dynamische Hanzestad Zwolle te verkennen.  Tijdens het ritje naar Ommen trotseren we het heuvelachtig terrein rond de Archemer- en Lemelerberg, fietsen we door het moeras van Eerder Achterbroek en genieten van de Sahara – een grote zandverstuiving.
Op weg naar Hardenberg fietsen we door een prachtig rivierenlandschap. Op de heide en langs de schitterende vennetjes spotten we misschien roofvogels en reeën.
We volgen de kronkelende Reest, dwars door het idyllische Reestdal tot in Staphorst om de Staphorster klederdracht en de boerderijen met luiken en kozijnen in groen en blauw geschilderd te bewonderen.

Praktisch

Identiteitskaart

Inbegrepen in prijs

  • Vervoer met autocar (met aanhangwagen voor fietsen) vanuit regio Aarschot/Leuven
  • Verblijf in volpension(picknick 's middags inbegrepen)
  • Excursies zoals vermeld in programma
  • Toeristentaks
  • OKRA-reisbegeleiding
  • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering

Niet inbegrepen in prijs

  • Je moet je eigen fiets meenemen

Onze partner voor deze reis

OKRA verkooppunt Oost-Brabant