Noorwegen

Land van fjorden


Dit Noord-Europees land wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen: uitgestrekte hoogplateaus, diepe groene fjorden, met sneeuw bedekte bergen, fonkelende meren en uitgestrekte bossen. Naast een adembenemende natuur biedt deze reis je vooral heel wat culturele ervaringen.

Rondreizen
Deel deze reis
€ 1.640  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 300
Noorwegen
14/06/2019 - 21/06/2019
Halfpension
Dit is een actieve reis.
Dit is een culturele reis
Min. 21, max. 26 personen
Verkooppunt West-Vlaanderen
056 52 63 53
westvlaanderen@okrareizen.be

Noorwegen is een Noord-Europees land waar de natuur de eerste viool speelt. We worden in Noorwegen geconfronteerd met een grote verscheidenheid aan landschappen : uitgestrekte hoogplateaus, diepe groene fjorden, met sneeuw bedekte bergen, fonkelende meren en uitgestrekte bossen. De bergwegen gaan tot een hoogte van 1.500 meter en bieden spectaculaire panorama’s over de hoogvlakten en de fjorden. Een rit door het Noorse landschap wekt bij de bezoeker het ultieme vrijheidsgevoel op.  Waan u één met de natuur!

Programma

Dag 1: thuisophaling - Brussel - Oslo - Lillehammer

Transfer naar  Zaventem voor onze vlucht met bestemming Oslo. Na aankomst op de luchthaven wacht een autocar de groep op voor transfer naar Lillehammer. Lillehammer ligt 150 kilometer ten  noorden van Oslo aan de noordelijke uitloper van het Mjøsameer. Het is een klein stadje met 25.000 inwoners, maar werd wereldberoemd als het centrum van de Olympische Winterspelen in 1994. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel. 

Dag 2: Lillehammer - Ringebu - Gudbrandsdalen - Oppdal - Sunndalsora - Andalsnes

Na het ontbijt rijden we via Ringebu door de Peer Gynt regio, een vallei die is genoemd naar een boerenleider die in opstand kwam tegen koning Olav, verder naar Gudbrandsdalen. In Oppdal nemen we onze lunch en rijden daarna door tot Sunndalsora langs de Tingvoll fjord, de Langfjord en de Eresfjord , naar Andalsnes voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Andalsnes - Trollstigen - Slettafossen - Bjorli - Lom - Grotli

Na het ontbijt begeven we ons naar de  Trollstigen. Deze weg met zijn 11 haarspeldbochten en een stijgingspercentage van 10 à 12 %  is uniek. De kans dat er nog sneeuw ligt is groot. Het zicht op het dal, de beklimming en bergtoppen in de omgeving zijn fenomenaal. We houden verschillende haltes op deze prachtige route. Onderweg naar Bjorli houden we halt aan de zeer onstuimige Slettafossen. In Bjorli genieten we van de lunch. Verder naar Lom voor een bezoek aan de Staafkerk. Deze kerk is een van de oudste van Noorwegen. We rijden tenslotte verder naar Grotli voor ons avondmaal en overnachting. 

Dag 4: Grotli - Briksdalbreen - Hellesylt - Geiranger - Grotli

Na het ontbijt, vervolgen we onze weg naar Briksdalbreen. Hier maken we een schitterende wandeling naar een gletsjer. We genieten hier van onze lunch. We rijden verder naar Hellesylt. Bij aankomst in Hellesylt maken we een prachtige boottocht op de Geirangerfjord. Na de boottocht stappen we terug op de bus en rijden we door een prachtig landschap terug naar Grotli.  

Dag 5: Grotli - Sogndal - Hella - Vangsnes - Vossestrand

Na het ontbijt begeven we ons naar via Fjearland naar Sogndal. In dit mooi stadje nemen we  de lunch, nemen we de overzet van Hella naar Vangsnes en begeven ons verder langs een prachtige route doorheen de natuur  naar Vossestrand voor  avondmaal en overnachting.

Dag 6: Vossestrand - Bergen - Vossestrand

Vandaag begeven we ons na het ontbijt naar Bergen. De meer dan 900 jaar oude stad Bergen wordt ook wel de toegangspoort tot de Noorse Fjorden genoemd. Het is de enige stad in de wereld die is omgeven door zeven bergen en zeven fjorden. Het is vooral de oude haven die hiertoe bijdraagt. De stad was in de middeleeuwen het welvarende handelscentrum van de Duitse Hanze. De stad is ook lang de koninklijke residentie geweest. We rijden terug naar Vossestrand voor avondmaal en overnachting. 

Dag 7: Vossestrand - Stalheim - Gudvangen - Flam - Geilo

Vandaag rijden we na het ontbijt via Stalheim en Gudvangen. Hier maken we een boottocht op één van de mooiste fjorden naar Flam. Na onze lunch nemen we de Flamsbana naar Myrdal. De treinreis laat zien hoe ruig en indrukwekkend het Noorse landschap kan zijn. Tijdens de 20 kilometer lange treinreis kun je rivieren zien die zich door smalle kloven persen, watervallen waarvan het water met donderend geraas langs de berghellingen stort, met sneeuw bedekte bergtoppen en bergboerderijen die op duizelingwekkende hoogte tegen de berghellingen zijn ‘geplakt’. In Myrdal nemen we de ‘gewone’ trein richting Geilo waar we wandelend ons hotel bereiken voor het avondmaal  en overnachting.

Dag 8: Geilo - Oslo - Brussel - thuis

Na het ontbijt keren we langs de Oslofjord terug naar Oslo. We bereiken de hoofdstad tegen de middag. Na onze lunch maken we een verkennende wandeling door het centrum van Noorwegen. Transfer per bus richting de luchthaven voor vlucht met bestemming Brussel . Transfer per minibusjes huiswaarts.

Praktisch

Verblijf in ***/****-hotels in Noorwegen


Reisbegeleiding: Marie-Ange Descheemaeker (regio Roeselare), 051 20 73 91, marieangedescheemaeker@hotmail.com

Inbegrepen in prijs

 • Audioguidesysteem
 • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
 • Infovergadering
 • Nederlandstalige gids
 • OKRA-reisbegeleiding
 • Ophaling aan huis
 • Transfers luchthaven-hotel
 • Verblijf in halfpension
 • Vermelde uitstappen en inkomgelden
 • Vluchten
 • Autocar ter plaatse
 • 7 middagmalen
 • Flamsbana Flam-Myrdal/trein Myrdal-Geilo

Niet inbegrepen in prijs

 • Dranken bij de maaltijden
 • Toeristentaks
 • Eventuele brandstof-
 • Taks- of veiligheidstoeslagen
 • Fooien
 • Eventuele CO2-compensatie

Onze partner voor deze reis

CTT