Oostenrijk -Pitztal

Oostenrijk in de winter


De uitgestrekte nu met sneeuw bedekte berglandschappen zien er in de winter totaal anders uit dan in de zomer. Voel je – zoals de koninklijke families – als een koning te rijk tijdens deze unieke wintervakantie in het Pitztal (Oostenrijk).

Verblijfsvakanties
Deel deze reis
€ 718  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 108
Oostenrijk - Pitztal
08/02/2020 - 15/02/2020
Volpension
Min. 35, max. 30 personen
Verkooppunt Oost-Brabant
016 35 96 87
oostbrabant@okra.be

De beste wintervakanties zijn een combinatie van perfecte sneeuw en een onderkomen dat aan al je verwachtingen voldoet. Daarom kozen we voor het 4-sterrenhotel Arzlerhof, gelegen bij de ingang van het Pitztal op een zonnig plateau en omgeven door een indrukwekkend landschap. We starten de dag met een zeer uitgebreid ontbijtbuffet, tussen 14.00 en 17.30 kan je genieten van koeken en een snackbuffet (drank niet inbegrepen) en 's avonds worden we verwend met een 5-gangenkeuzemenu of een themabuffet met als extra een saladebuffet en bronwater uit de Oostenrijkse bergen gratis op de tafel.

We starten op zondag reeds met een hoogtepunt. We nemen deel aan de Fasnacht in Imst (+/- 8 euro) erkend door UNESCO als immaterieel cultureel erfgoed. Maar om de 4 jaar kan je genieten van deze schitterende gemaskerde optocht waar 900 mannen – alleen mannen - actief aan deelnemen. Zij trekken  in uitbundige carnavalskleding (met o.a. schitterende houten maskers) door de straten.

We bezoeken Innsbruck gelegen aan de Inn. Deze middeleeuwse stad is de  hoofdstad van de deelstaat Tirol. In het mondaine Seefeld laten we ons rondrijden in een paardenkoets of wordt het een slee? (+/- 12 euro) Liever een wandeling rond het meer maken of kuieren in de stad. Geen probleem aan jou de keuze.

Ook al wil je niet skieën eens een skigebied bezoeken of je zelfs wagen aan een wandeling met sneeuwraketten is toch een must in de winter. Daarom trekken we er op uit om het skigebied Hochzeiger bij het begin van het Pitztal ‚onveilig‘ te maken ook al was het maar door te genieten van een ‚après-ski‘. (+/- € 40 voor lift, sneeuwraketten en lesgever – lift alleen kan ook)

Het prachtige centrum van Serfaus is geheel verkeersvrij, de omgeving nodigt uit om te flaneren, te wandelen, een kabelbaan te nemen en nadien met de rodelbaan (4 km) omlaag komen, of met de Serfauser Sauser, een tokkelbaan met snelheden tot 65 km/u over het skigebied zweven.

In het Ötztal maken we een lichte wandeling naar de Larstig Alm. Misschien ligt de hoogste waterval van Tirol er bevroren bij en is een stop in Ötz een mooie afsluiter van deze dag.

Liever skieën of langlaufen? Er rijdt een skibus (gratis) naar de Hochzeiger (15 km) en naar de Pitztaler Gletscher (35 km). Modern skimateriaal kan in het hotel tegen betaling uitgeleend worden.

In het hotel kan je gratis gebruik maken van een 600 m² wellnessoase met o.a. panorama zwembad, Zirbensauna, panoramasauna en alpenstoombad. Badmantel en pantoffels liggen al klaar. Of probeer de kunstmatige curlingbaan eens uit. Eén avond is er ook een galamenu voorzien met muziekbegeleiding en ook één dansavond met live-muziek.

 

Programma

08/02/2020 Vertrek vanuit Aarschot / Leuven

15/02/2020 Terugrit naar Aarschot : Leuven

Inbegrepen in prijs

 • Vervoer met autocar vanuit Aarschot/Leuven
 • Verblijf in volpension
 • Verblijfstaks
 • Gratis gebruik wellnessoase
 • Gratis gebruik slippers en badjas
 • Gratis Wi-Fi
 • OKRA-reisbegeleiding
 • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
 • Gratis skibus naar de Hochzeiger en de Pitztaler-gletsjer

Niet inbegrepen in prijs

 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursies

Onze partner voor deze reis

OKRA verkooppunt Oost-Brabant