Op ontdekkking door Friesland en Ameland

Friesland en Ameland
15/09/2021 - 17/09/2021
Zie brochure
Dit is een culturele reis
Min. 20, max. 39 personen
Verkooppunt Mechelen
mechelen@okra.be

Dag 1

We vertrekken vanuit Mechelen en rijden naar het Kroller Muller museum op de hoge Veluwe voor een vrij bezoek. ‘s Middags genieten we van een lunch. In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. In

eén van Europa's grootste beeldentuinen

staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Rond 16 u 00 rijden we door naar ons hotel Princenhof ***in Ernewalde voor diner en overnachting.

Dag 2

Na ons ontbijtbuffet rijden we naar Nes waar we de ferry nemen naar Ameland. Hier maken we een rondrit met onze gids, we nemen er de lunch en bezoeken het Maritiem Centrum. Dat is een uitdagend, interactief centrum waar alles draait om navigeren, reddingen, strandingen en natuurlijk de paardenreddingboot.

Navigeer door het centrum en door de tijd aan de hand van sterren, kompas en kustlijnen. Neem deel aan een heuse reddingsactie, beleef de tijd van weleer in de oude Commissiekamer en wees getuige van bijzondere (kapiteins)verhalen. Test je maritieme kennis op de displays, kom in de wereld van radioverbindingen en communiceer zelf. Heel bijzonder is de brug, waar je je even een heuse kapitein waant van de veerboot. Je belandt hier in een hele nieuwe andere wereld.
De brug is een unieke belevenis en geeft een bijzonder inkijkje in de wereld van het navigeren.

Nadien nemen we de ferry terug en rijden naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Leeuwarden, voor een stadswandeling in Leeuwarden- warme lunch. Nadien doen we nog een boottocht in de binnenstad alvorens we terugrijden naar Mechelen. Ljouwert, zoals de Friezen hun hoofdstad noemen, zit boordevol verrassingen. Op een rotonde staat een standbeeld van een koe. Ze heet Us Mem: onze moeder. Een populaire attractie die de stad dankt aan stamboekvee dat in 1954 jubileerde. De onvoltooide Oldenhove is de scheefste toren van Nederland. In de middeleeuwen lag Leeuwarden aan de Middelzee, een zeearm die later verzandde. Op de Waag proef je de handelsgeest van weleer die zich tot in Rusland deed gelden. Ook andere monumenten in de stad getuigen van een bloeiend verleden.

Inbegrepen in prijs

• - luxe autocarvervoer
  • - Volledige Nederlandstalige gidsbegeleiding door een zeer ervaren gids.
  • - 3 dagen/ 2 nachten op basis van half pension in een zeer goed ***-hotel op basis van half pension
  • - 3 extra lunches
  • - Alle uitstappen
  • Toegangsgelden en boottochten zoals beschreven in het programma