Slovakije

Originele uitstappen in een unieke omgeving


Het Slovaakse Tatragebergte behoort tot de mooiste natuurgebieden in Europa. Hier leven nog talrijke bijzondere diersoorten zoals beren, wolven lynxen en arenden. Het is meteen ook het rijkste land ter wereld op gebied van mineraalbronnen. Je bezoekt onder andere machtige ijsgrotten, prachtige watervallen en sprookjesachtige bergmeren.

Specials
Deel deze reis
€ 968  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 50
Slovakije
11/08/2018 - 19/08/2018
Zie brochure
Dit is een culturele reis
Min. 20, max. 29 personen

OKRA sprak een olijke Nederlandstalige gids aan die al vele jaren in Slovakije woont. Hij neemt je mee op sleeptouw. Hij laat je kennismaken met de lokale tradities en begeleidt ons naar originele plekjes! Je beleeft een volks huwelijksfeest en geniet van de onvergetelijke sfeer in een fameus rovershol. Dit wordt een reisverhaal om nooit te vergeten naar een Slavisch land dat deel uitmaakt van de Europese Unie en waar de Euro de geldige munt is.

Een greep uit het bijzondere programma:

Bezoek aan Poprad, de toegangspoort tot de Hoge Tatra, bezoek aan de houten Artikulakerk en de nieuwe evangelische kerk van Kezmarok, Bezoek aan het authentieke middeleeuwse stadje Levoca, folkloreavond, wandelingetje langs de oevers van het fotogenieke bergmeer Strbske Pleso in het Nationaal Park. Erg bijzonder wordt het bijwonen van een Slovaaks folkloristisch huwelijksfeest in het bergdorpje Zdiar! Al even uniek wordt de vlottentocht op de Dunajecrivier dwars door het Nationaal Park van Pieniny. Of wat dacht je van de goulashpicknick bij een beekje met livemuziek van een heuse Goralenband! Nog niet apart genoeg? Wel, ook op het programma staan de fameuze aragonietgrotten, het mausoleum van de Andrassyfamilie en het jachtslot van Betliar. Sfeervol dineren in een rovershol met live zigeunersmuziek, inclusief vlammende aperitief en lokale wijnen!

Het volledige programma kan je opvragen.  

Programma

Slovakije

Heenreis met overnachting + terugreis met overnachting

Praktisch

Er worden 3 opstapplaatsen voorzien in de provincie Antwerpen. Deze opstapplaatsen worden later bepaald.

Inbegrepen in prijs

  • Reis per luxe autocar
  • Overnachting op heen- en terugrit
  • Verblijf in volpension vanaf avondmaal 1ste dag t.e.m. ontbijt laatste dag
  • Vermelde uitstappen en inkomgelden
  • Nederlandstalige gids
  • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
  • OKRA-reisbegeleiding

Niet inbegrepen in prijs

  • Persoonlijke uitgaven
  • Dranken bij de maaltijden

Onze partner voor deze reis

Marcel Cars