Zwitserland - Wallis ontdekken per trein


Je verplaatsen per trein, in het Mekka van het Europese treinwezen. De grandioze Zwitserse natuur beleven vanuit een comfortabel treinzitje. Dat alles op onze tochten naar Zermatt, met zijn wereldbekende Matterhorn. Over de grens gaan genieten van het Lago Maggiore, met het idyllische eiland Stresa. In een authentieke postbus rijden tot aan de ingang van het autovrije Saas Fee. Met de vermaarde “Glacier Express” van Brig naar Disentis sporen. De gelijknamige abdij bezoeken. Wandelen doorheen Brig, het levendige stadje aan de voet van de Simplonpas op de grens tussen Zwitserland en Italië. Een aparte reis, overgoten met de echte Zwitserse fijnheid, kwaliteit en ingetogen charme van een “bergvolk”.

Specials
Deel deze reis
€ 1.213  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 108
Zwitserland - Wallis ontdekken per trein
18/09/2021 - 24/09/2021
Halfpension
Dit is een actieve reis.
Dit is een culturele reis
Min. 25, max. 46 personen
Zwitserland - Wallis ontdekken per trein

Wil je graag inschrijven op deze reis?
Neem contact op met het OKRA-reizen verkooppunt.

DAG 1

Vanuit Zaventem naar Genève. Transfer Genève-­Brig met trein, doorheen de Zwitserse Rhone-­vallei. Inchecken in hotel - bagage wordt vanaf de luchthaven naar het hotel gebracht.

DAG 2

Vrije voormiddag in Brig en vrij bezoek aan de kerk. In de namiddag met de ‘kleinen Simplon-express’ naar Naters. Bezoek Aan het museum van de Zwitserse Garde (Vaticaan).

DAG 3

Met de sneltrein (h/t) naar Zermatt. Vrije tijd in Zermatt – wandeling doorheen het autovrije dorp (facultatief: mogelijkheid om Gornergrat 3089m per tandradbaan te bezoeken – best uitzicht op de Matterhorn 4478m).

DAG 4

Met de Regelzug der Matterhorn-Gotthard-Bahn doorheen de mooie Rhone-vallei, naar Disentis met bezoek aan het klooster – Lunch bij de paters inbegrepen. Raclette-avond.

DAG 5

Vrije voormiddag. In de namiddag wandelen we naar het ‘Stockalperpalast’ met begeleid bezoek aan dit kasteel.

DAG 6

Met de postbus (h/t) naar Saas-Fee – vrije tijd in Saas-Fee (facultatief: mogelijkheid om naar de “Mittel-Allalin” met draai-restaurant te gaan op 3906m met het tandradbaan).

DAG 7

Met de trein naar Genève.
Vlucht Genève -Zaventem.

INFO: van het station Brig naar het hotel is +/- 500 meter stappen. – bagage moet er niet gedragen worden!!

HOTEL GOOD NIGHT INN

Dit 3-sterrenhotel, centraal gelegen in het levendige Brig, nabij het riviertje de Saltina, met prachtig uitzicht op de omliggende bergen en een gezellig terras waar het fijn vertoeven is. Alle kamers beschikken over douche/bad, toilet, haardroger, airco, flatscreen-tv, telefoon, gratis wifi, kluisje. Er is een lift in het hotel.

Programma

.

Inbegrepen in prijs

 • Vlucht H/T Zaventem/Génève met 23 kg ruimbagage en 12 kg handbagage
 • Transfer met trein naar Brig
 • Bagage afhandeling
 • Verblijf in halfpension vanaf avondmaal 1ste dag t.e.m. ontbijt laatste dag
 • Lunch dag 4
 • Alle vermelde uitstappen
 • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
 • OKRA-reisbegeleiding

Niet inbegrepen in prijs

 • Inkomgelden en/of facultatieve trajecten
 • Persoonlijke uitgaven
 • CO2-Compensatie