Achter de schermen van het opleidingscentrum van de blindengeleidehond in Koksijde en een bezoek aan de hopboerderij te Proven

Gepubliceerd op: 17/05/2021
Bron: Provincie: Antwerpen

Voor wie echt wil genieten en proeven van de Westhoek...

In de voormiddag bezoek je de “Blindengeleide hondenschool” van Koksijde. Enthousiaste medewerkers ontvangen ons daar in hun educatieve zaal. Na een ochtendkoffie met een lekkere cake neemt een gids je mee in het verhaal van pup tot blindengeleidehond. Hij legt uit hoe de blindengeleidehond zijn baasje veilig doorheen de wazige of onzichtbare buitenwereld moet loodsen. De hond moet leren rekening houden met de signalen en hindernissen die “zienden” spontaan registreren en onbewust volgen of uit de weg gaan. Na de presentatie volgt een demonstratie op ons opleidingsparcours. Meer nog, enkele vrijwilligers worden uitgenodigd om dit parcours te doen. Een onvergetelijke ervaring. Na het toeristisch middagmaal gaan we naar een Hopboerderij te Proven. Bénedicte, de charmante boerin, leidt je rond in de Hopvelden en vertelt je alles (historiek en oogst) over de hop. Daarna ontvangt ze ons nog op een verrassende wijze in haar chalet waar we o.a. “de hop nog zullen proeven”. Na dit educatief en ludieke bezoek rijden we naar Ieper voor een korte stop. (minstens 1 uur). Geïnteresseerden krijgen nog de gelegenheid om een summier bezoek te brengen aan de kathedraal onder leiding van Philippe Driesens. Daarna keren we huiswaarts. Aankomst tussen 20.00 u. en 21.00 u.

Maandag 27 september

De bus vertrekt:

  • Om 7.45 u. – parking Goede Herder, Mechelsestwg. 331,
    St.-Kat.-Waver (grote gratis parking), ook een halte van bus 560 (Mechelen-Lier)
  • Om 8.00 u. – op het Rode Kruisplein

€60 OKRA-leden: €55; dranken bij het middagmaal niet inbegrepen.

Voor 28 augustus inschrijven op het regiosecretariaat. Je kan ook inschrijven bij Philippe Driesens 015 41 11 10 of bij Chris Kusseneers, 0468 10 27 35 Wel ook doorgeven wat je opstapplaats is. Opgelet: bij deze dagtrip wordt er geen factuur opgemaakt door de regio. Je bevestigt je inschrijving door storting van het deelnamebedrag op rekeningnummer BE89-7775-9425 2085 van OKRA Mechelen St. Jan Berchmans met vermelding naam en dagtrip Westhoek.