Jouw talent telt in en voor OKRA !

Gepubliceerd op: 20/11/2030
Bron: Provincie: Oost-Vlaanderen

In 2022 willen we starten met enkele 'OKRA STUDIO’S' om talenten meer kansen te geven en wie wil bijleren extra mogelijkheden aan te bieden.

We merken bij veel 65-plussers dat zij talenten, ervaring, kennis hebben van heel diverse zaken en anderzijds zijn er heel wat 65-plussers die iets nieuws willen aanleren of verder ontplooien.

Veel voorbeelden daarvan vinden we terug in onze trefpunten en dat is één van de sterktes van onze beweging. We willen in de toekomst die talenten nog veel dichter bij de leden en de trefpunten brengen.

Daarom willen we in 2022 starten met enkele OKRA STUDIO’S om die talenten een plaats te geven en wie wil bijleren daartoe de kans te geven. Mogelijks ontstaan daaruit blijvende groepen die zich toeleggen op die specifieke hobby of dat talent. Of misschien komt er een aanbod uit dat geïnteresseerde trefpunten nadien kunnen overnemen of waar je geïnteresseerde leden naartoe kan verwijzen.

We willen starten met volgende studio’s:

• FOTOGRAFIE: Wie wil graag aan leeftijdsgenoten aanleren hoe je mooie foto’s maakt en bewerkt (liefst met een smartphone)? We mikken niet op de technische kennis van de smartphone maar op het artistieke van het foto’s nemen. Wat is een mooie foto?, Hoe werk je met licht?, Hoe geef je een boodschap/thema mee met je foto?…

• STAMBOOMONDERZOEK: Wie kan leeftijdsgenoten aanleren hoe je een stamboomonderzoek start voor je familie?, Welke bronnen kan je waar raadplegen?, Hoe pak je dit aan?…

• AQUARELSCHILDEREN: Wie kan leeftijdsgenoten op weg helpen om zelf aquarel te gaan schilderen? Wat heb je nodig aan materiaal?, Welke technieken gebruik je?…

• INITIATIE PADEL voor 65+: In samenwerking met Arteveldehogeschool Gent voorzien we een initiatiereeks (wellicht 8 lessen) padel in het voorjaar 2022 in de streek rond Gent. Wie weet ontdek je een nieuwe passie en blijf je actief in de groep. Studenten lichamelijke opvoeding zullen ons hierin begeleiden en het spel zo aangenaam mogelijk maken voor onze doelgroep.

• TONEELSPELEN voor 65+: In heel wat trefpunten worden af en toe sketches gespeeld of een toneel opgevoerd. Wil je je hierin wat verder bekwamen en al eens iets meer of langer proberen? Mogelijks kunnen we reeds in 2022 een dergelijke groep opstarten. Een gepassioneerde acteur die graag zijn passie doorgeeft hebben we reeds.

Ken je iemand bij je leden of uit je omgeving die kennis heeft van deze thema’s en die we eventueel kunnen aanspreken? Laat het ons weten!

Eens we voor elke studio een lesgever/ervaringsdeskundige hebben, kunnen we een oproep doen naar geïnteresseerden deelnemers en van start gaan.

Ken je iemand met nog andere talenten? Ook dat vernemen we graag. We nemen dit zeker mee voor de toekomst.

Je interesse laten horen of meer info:
Dirk Van Beveren - 09/269.32.14 of dirk.vanbeveren@okra.be