Kijken naar kunst: bezoek aan de expo “Kinderen van de Renaissance” in het Hof van Busleyden

Gepubliceerd op: 17/05/2021
Bron: Provincie: Antwerpen

Een unieke kans om dieper in te gaan op deze prachtige tentoonstelling

Voor de Bourgondische en de vroeg-Habsburgse vorsten was Mechelen niet alleen een belangrijk politiek en cultureel knooppunt, maar ook een educatief centrum. De tentoonstelling Kinderen van de Renaissance zal voor het eerst een unieke selectie kinderportretten samenbrengen die zijn gemaakt voor het Mechelse hof, en het historische, didactische en artistieke verhaal erachter vertellen. Portretten van de hand van prominente schilders als de Meester van het Mechelse Sint-Jorisgilde en Jan Gossart worden geconfronteerd met kostbare handschriften om te leren lezen en schrijven, geschriften over opvoeding van Desiderius Erasmus en Juan Luis Vives, zestiende-eeuws kinderspeelgoed en zeldzame juwelen om ziekte en dood af te wenden.

Kinderen van de Renaissance toont de bijzondere rol van het Mechelse hof in de ontwikkeling van zowel het kinderportret als van de humanistische ideeën die tot op vandaag de manier hebben bepaald waarop we kinderen opvoeden.

We voorzien eerst een lezing van ca. 1 uur met aansluitend een individueel bezoek aan deze tentoonstelling.

Maandag 21 juni, 14 u.

Samenkomst aan het Museum Hof van Busleyden, Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen om 12.45 u.

€ 23, OKRA-leden: €18 (inbegrepen: lezing van ca. 1 u. en inkom)

Inschrijven voor 3 juni op het regiosecretariaat. Wacht tot je de factuur krijgt, betaal dan met het bijgevoegde overschrijvingsformulier of neem alle gegevens nauwkeurig over bij internetbankieren (geen contante betaling!). Je inschrijving is pas definitief na betaling.