NIEUWJAARSCONCERT: “From the New World” – Frascati Symphonic

Gepubliceerd op: 01/12/2022
Bron: Provincie: Antwerpen

maandag 30 januari 2023, 14u30 (pauze voorzien) Prijs ticket: OKRA-leden 28€, niet-leden 38 € Locatie: Koningin Elisabethzaal, Astridplein, Antwerpen Inschrijven: via je trefpunt in Pamela (eventueel mail sturen naar antwerpen@okra.be) vòòr 9 december.

Naar jaarlijkse traditie biedt OKRA Antwerpen weer een prachtig (licht)klassiek nieuwjaarsconcert aan in de Koningin Elisabethzaal, gelegen vlak naast het Centraal Station van Antwerpen.
Frascati Symphonic brengt ter ere van hun 15-jarig bestaan een prachtig jubileumconcert! Ze willen daarbij hun culturele connectie met Oost-Europa bijzonder in het licht zetten. Het centrale stuk is Antonin Dvorak’s Symfonie nr. 9 in e mineur “From the New World”, Op. 95. Het is een van de populairste werken uit het complete romantische symfonische repertoire. Van Smetana speelt het orkest uit Màvlast (mijn vaderland) het welbekende ‘De Moldau’. Het begint als een klein beekje datgroeit tot een prachtige, krachtige rivier. We worden betoverd door de achttienjarige solo violist Rino Yoshimoto in de uitvoering van het Vioolconcert nr. 2 in D. Klein, op.22, opgevoerd voor het eerst in 1862 door de Poolse vioolvirtuoos Henryk Wieniawski.

We dompelen ons met Frascati onder in de nieuwe (OKRA-)wereld!

Orkest: Frascati Symphonic
Dirigent: Kris Stroobants
Solist viool: Rino Yoshimoto

Locatie: Koningin Elisabethzaal, Astridplein, Antwerpen

Datum/Uur: maandag 30 januari 2023, 14u30 (pauze voorzien)

Prijs ticket: OKRA-leden 28€, niet-leden 38 €

De kaarten worden ten laatste half januari toegestuurd naar de contactpersonen in de ingeschreven trefpunten, met rekening bijgevoegd.