Nieuwjaarstoespraak Voorzitter

Gepubliceerd op: 04/01/2022
Bron: OKRA Zaventem

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

NIEUWJAARSBOODSCHAP VAN DE VOORZITTER

Toen we onlangs de deur van 2021 achter ons dicht trokken, konden we in een uithoek nog een mooie tafel zien staan. Een tafel, vol met kerstdecoratie, vol met bestekken maar met lege stoelen. Ons kerstfeest van 2021 dienden we voor de tweede maal op rij af te gelasten. Op momenten waar je een deur sluit en meestal tevreden terugkijkt op wat is geweest, lieten we deze keer 2021 verbitterd achter ons liggen. We hebben allen met veel zin uitgekeken naar ons kerstfeest, maar opnieuw kregen we het deksel tegen onze neus en slaagde een klein virus erin opnieuw een ganse maatschappij naar zijn pijpen te laten dansen. Terwijl we allen uitkeken naar dat sprankeltje licht, dat kerstdag normaal ons moet bieden, sloegen alle zekeringen uit, en konden we onze weg in de duisternis verder blijven zetten. Is er dan geen hoop meer?
Rekenen op enige steun en schouderklopjes van onze beleidsmensen moeten we ook al niet meer doen, integendeel…..
Degelijke besluitvorming en logisch aanvaardbare maatregelen zijn al lang achterhaald door paniekvoetbal, waarbij meestal gekeken wordt naar wat de andere gaat doen, in plaats van te wachten tot de resultaten van genomen maatregelen duidelijk zichtbaar worden. Het is de hoogste tijd dat we met zijn allen leren samenleven met een virus, dat ons leven nog lang zal bepalen. Zoals het Engelse spreekwoord het zo mooi stelt: I you can’t win them, than join hem! Wat concreet in ons geval betekent: Als je het beestje niet kan verslaan, probeer er dan mee samen te leven. Want dat is tenslotte wat met zijn allen zullen moeten doen. Onszelf zoveel mogelijk beschermen door het nemen van de vaccins en het mijden van grote volkstoelopen, tenzij we een mondmasker dragen. Toch zullen we ooit weer het normale leven moeten aanvatten, of zijn we echt van plan te leven van de ene besmettingsgolf naar de andere? Dat is wat er ons momenteel wordt voorgehouden. Het houden van lockdowns heeft geen enkele zin, want hiermee verdoezel je het probleem, schuif je het door naar de toekomst. We zullen dus één dezer dagen door de zure appel moeten bijten. Liever dat, dan te moeten toekijken hoe zieke mensen achteruit worden geschoven, omdat zoveel onverantwoordelijken het nalaten zich te laten inenten en hierdoor kostbare ziekenhuisbedden inpalmen. Dit is te gortig, dit is de omgekeerde wereld!

Samen met mijn bestuur, zijn we dan ook van plan om het programma van dit jaar integraal te laten doorgaan, dit voor zover we natuurlijk weer niet geboycot worden waarbij Corona alle voorrang krijgt van onze beleidsmensen!? Wij rekenen dan ook op uw medewerking en vooral uw zin om te strijden, te streven naar een meer normaal leven. De doelstelling van Okra is en blijft nog altijd senioren te verenigen. Te verenigen rond leuke activiteiten, bijeenkomsten, feesten of daguitstappen. Samenkomen en vooral samen genieten van onze oude dag, om het eens met nostalgische woorden te zeggen. Meer nog dan andere nieuwjaarsdagen, wensen wij u dit jaar een goede gezondheid toe. Want nooit meer dan nu is gebleken hoe belangrijk die gezondheid wel is. Toch hopen wij op en wensen wij u veel levensvreugde toe. Het voordeel van tot de levenden te behoren, is dat men de mogelijkheid krijgt om alles in het werk te stellen, zodat we met zijn allen opnieuw een normale maatschappij mogen krijgen, waar niemand zich hoeft te verbergen omdat hij zin heeft om te leven, gelukkig te zijn en dit samen te doen met zijn medemensen.

Gelukkig nieuwjaar en lang leve Okra Zaventem!