Nieuwsbrief februari 2023

Gepubliceerd op: 31/01/2023
Bron: OKRA Temse

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

Sleutelpashouders krijgen een tussenkomst in het Okra lidgeld. Zij dienen daarvoor een aanvraagformulier af te halen op AC De Zaat of in het Sociaal huis in de Kouterstraat en het ingevuld aan hun contactpersoon te bezorgen. Daarna doen wij verder het nodige. Klik op "Verder lezen" om al onze activiteiten in februari te kunnen bekijken.

Onze activiteiten in februari

Turnen: iedere woensdag van 9.30 uur tot 10.30 uur, deelnameprijs 3€ ter plaatse te betalen.
Lokaal: Rozenhof, Roeland Lefèvrestraat 5. Temse

Crea op donderdagen 2 en 16 februari om 13.30 uur.  In het CM Huis Amelberga, Oeverstraat 7. Onder leiding van Riet, Rita en Denise

Foto en Filmclub op donderdagen 2 en 16 februari om 19.30 uur.  Onder leiding van Eddy en Marc in het CM Huis Amelberga

Zanggroep op vrijdagen 3 en 17 februari om 14 uur. In het CM Huis Amelberga onder leiding van Simone Van Den Broeck.  We starten met de eerste 50 nummers van onze zangmap

Praatcafé ontspanningsnamiddag op maandag 6 februari om 14 uur. In het CM Huis Amelberga.
Je kan deelnemen aan de volgende activiteiten : kaarten, rummikub en Scrabble.  We eindigen met onze traditionele bingo.  Tijdens de pauze een lekker tasje koffie (of thee) met cake. Bij elke activiteit heb je kans op een prijs !!
Deelnameprijs : 1 €

Lijndans op dinsdagen 7 en 21 februari om 19.30 uur.   In het JOC De Nartist, Cl. De Landtsheerlaan 26 A in Temse.  Onder leiding van Marc en Jeannine.

Stappentellers op woensdagen 8 en 22 februari om 13.30 uur.  Vertrek aan het CM Huis Amelberga voor een wandeling van ongeveer 6 km. Onder leiding van Riet en Walter.

NIEUWE reeks “Soepel actief”. Elke donderdag vanaf 9 februari tot 27 april. Telkens van 10 tot 11 uur in het CM Huis Amelberga.

Ontmoetingsnamiddag op donderdag 9 februari om 14 uur in zaal Rozenhof, Roeland Lefèvrestraat 5 in Temse. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan tot 7 februari bij Andrea Aben, Azalealaan 7 C.  Tel. 03/771 16 12. Deelnameprijs 1 €.

OKRA Academie Waterkant:  Maandag 13 februari 2023 vertonen we de documentaire Rebelsvan Ann Peuteman en Brecht Vanhoenacker.  De meeste 75-plussers ergeren zich te pletter aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd. ‘Genoeg’ zeggen ze in REBELS. ‘Wij pikken dit niet langer.’  In theaterzaal Roxy, Stationsstraat 29 in Temse. Aanvang 14.30u. Inkom 10€, OKRA-leden en leden van het Davidsfonds krijgen 3€ korting. Een tas koffie of thee is in de prijs inbegrepen.

Wandelen met Marc Hooftman op woensdag 15 februari om 14 uur. Vertrek aan de Emiel Naudtszaal (Hof ter Elstlaan Elversele).
Wij wandelen richting Sombeke en houden onderweg een tussenstop.

Maandag 20 februari 14 uur in het CM Huis Amelberga. Gespreksnamiddag:“Alleen en niet eenzaam - Eenzaam en niet alleen”. Spreker: Jan Denil (Pastor Okra Nationaal).
Jan vertrekt in zijn inleiding met een inzicht rond eenzaamheid, al of niet verbonden aan het alleen zijn. Welke vormen van eenzaamheid kennen we, hoe beleven wij dat, geven wij het een plaats en hoe gaan we ermee om?  Welk is de betekenis van sociale contacten in de omgang rond eenzaamheid?
Wij voorzien een pauze met een tasje koffie of thee en een cake.
Na de pauze gelegenheid tot een bespreking en babbel. Deelname is gratis – inschrijven niet noodzakelijk.

Winterfietstocht op vrijdag 24 februari om 13.30 uur.  Vertrek aan het CM Huis Amelberga voor een fietstocht van ongeveer 20 km.

Digitaal café op dinsdag 28 februari om 14 uur in het CM Huis Amelberga.  Marc demonstreert de app “Flight Radar”. Dankzij die app kan je zien waar een bepaald vliegtuig zich bevindt. Handig als je iemand op de luchthaven moet afhalen of als je zelf met het vliegtuig gaat vertrekken. Je weet dan meteen waar het toestel zich bevindt. Daarna gaan de begeleiders vragen die te maken hebben met je smartphone, tablet of computer beantwoorden. Heb je een probleem in die zin, breng dan zeker je toestel mee!

Petanque: Elke donderdag en zaterdag vanaf 14 uur op de terreinen van de Boulodrome op “De Ster”.

Musical “Vergeet Barbara” Woensdag 7 juni om 20.30 uur in het Pop-up theater Studio 100 in Puurs.  Een feelgood musical met de hits van Will Tura.  In de hoofdrollen Gert Verhulst, James Cooke, Jonas van Geel en Jelle Cleymans.

DEELNAMEPRIJS: 69,50 €, busvervoer inbegrepen.  Inschrijven tot 10 februari via overschrijving van : 69,50 € op rekening nr. BE95 7835 3270 5758 van Okra Temse met in de mededeling de namen van wie je inschrijft en "Vergeet Barbara".

Mededelingen van het Okra Team:
Nieuwe contactpersonen:  
Ten gevolge van de fusie tussen Okra H.Hart en Okra Temse Centrum hebben volgende personen onze ploeg versterkt:
Andrea Aben, Azalealaan 7 C tel 03/771 16 12
Magda Philips, Spoorweglaan, 38 – tel: 03/771.36.02
Nieuwe medewerkster:  Francoise Van Den Eeden, Oostberg 68, tel. 03/771.05.65

Okra Sport+. Bij de "papieren" nieuwsbrief vind je een formulier om de terugbetaling van het lidgeld voor Okra Sport+ terug te bekomen van CM.
Okra leden die bij een ander ziekenfonds zijn aangesloten, dienen een terugbetalingsformulier te vragen bij hun ziekenfonds en dit ter invulling te bezorgen aan hun contactpersoon.

Jubileum:
Op 22 december vierden Luc De Ryck en Jeannine Andries hun Gouden huwelijksjubileum (50 jaar).  Zij mochten uit handen van Rita Vercauteren (contactpersoon) en Walter Franckaert de gelukwensen en de geschenken namens het Okra trefpunt in ontvangst nemen.

Op 29 december vierden Marc De Bock en Lieve De Kerf hun gouden huwelijksjubileum, zij ontvingen de gelukwensen en geschenken namens ons Okra trefpunt uit handen van Walter Franckaert en Maria Verhulst.

Op 5 januari 2023 vierden Ronald Vermaire en Lydia Strobbe hun diamanten huwelijksjubileum. Zij ontvingen de gelukwensen en de geschenken namens het Okra trefpunt van contactpersoon Andrea Aben.

Wij wensen de jubilarissen nog vele gelukkige jaren samen en dat ze mogen genieten van de Okra activiteiten.

Overlijden: Op 11 januari namen wij, tijdens de plechtige uitvaartliturgie in de parochiekerk Sint Jozef, Temse Velle, afscheid van ons Okra lid Esther De Beleyr, zij overleed op 2 januari, op 94 jarige leeftijd.

Op 14 januari namen wij , tijdens de afscheidsviering in het uitvaartcentrum “De Ruyte”, afscheid van ons Okra lid Juliette Huyghe. Zij overleed op 6 januari op 92 jarige leeftijd
Namens ons Okra trefpunt bieden wij de families onze oprechte deelneming aan bij het overlijden van hun dierbaren.