OKRA-Academie cluster Mechelen: A Christmas Carol

Gepubliceerd op: 25/04/2023
Bron: Provincie: Antwerpen

Genietend van de zomer denken we toch al aan de kersttijd, de gezellligste tijd van het jaar, met veel warme verhalen. Zon verhaal is A Christmas Carol van Charles Dickens. We gaan genieten van een Vlaamse musical, die op dit verhaal is gebaseerd. Hedendaas, met respect voor het oorspronkelijke verhaal, de nodige humor en een vleugje romantiek.

Stany Crets schreef een nieuw script, er komt nieuwe muziek en een volledig nieuw set design. NIemand minder dan Lucas Van den Eynde kruipt in de huid van de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge. 

Het verhaal: Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

Praktisch: zondag 17 december 2023 om 15 uur in Capitool Gent.

Opstapplaatsen:

  • 13 uur: (grote gratis) parking Goede Herder, Mechelsesteenweg 331, SKW
  • 13.20 uur: Rode Kruisplein Mechelen (of alternatief, daarvan word je tijdig verwittigd.)

Prijs: 75 euro voor zeer goede plaatsen in cat.2 + bus

Info en inschrijven voor 15 september 2023 (maar volzet = volzet!) alleen bij Cecile Moris tel. 0496/72.48.77 of e-mail cecile.moris@telenet.be.

Betaal op BE58 0682 0614 9679 op naam van OKRA de Goede Herder SKW.