Gepubliceerd op: 20/12/2022
Bron: OKRA Merelbeke

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

De nieuwe voorjaarsbrochure Academie is er! En vanaf dit jaar met alle Academieactiviteiten in heel Oost-Vlaanderen. Kijk snel verder...

Academie  Merelbeke/Oosterzele:

Startuur lezingen: 14.30u

Inschrijven: niet nodig!

Deelnameprijs: leden OKRA  6 euro en niet leden OKRA 8 euro

Locatie: staat onder elke lezing.

2023 - Lezingen zijn op maandag en niet meer op donderdag!

Maandag 13 februari 2023

Film ‘REBELS’
door Ann Peuteman en Brecht Van Hoenacker in opdracht van Victoria Deluxe

In het voorjaar en de zomer van 2021 ging Ann Peuteman - journaliste bij Knack -  in gesprek met heel wat 75-plussers die proberen de touwtjes van hun eigen leven in handen te houden.
Op basis van al deze gesprekken werd de film ‘REBELS’ gemaakt. Als ouderen willen wij niet betutteld worden. In deze film tonen ze hoe je dat kan aanpakken. Laat je inspireren!

Locatie: Cultuurhuis Merelbeke Driekoningenplein 15, 9820 Merelbeke

Klik hier voor de flyer!

Maandag 27 maart 2023

Zweden, zoveel meer dan 100.000 meren!
door Jos Storms, voormalig reisleider van OKRA en Pasar

Tal van aspecten van Zweden die verklaren waarom zij soms anders reageren dan andere volkeren komen aan bod. Met tekst en veel beeld leren we Zweden via natuur, cultuur, bevolking, geschiedenis, politiek, religie, tradities, economie en taal een beetje beter kennen. Er wordt afgesloten met toeristische diamontages over drie Zweedse provincies.

Locatie: GC De Kluize Sportstraat 1, 9860 Scheldewindeke (Oosterzele)

Klik hier voor de flyer!

Maandag 24 april 2023

Rusland, Oekraïne en de EU: een complexe driehoeksrelatie

Door Peter Van Elsuwege, professor EU-recht UGent

De Russische oorlog in Oekraïne vormt een belangrijke uitdaging voor de Europese Unie. De vraag rijst hoe het zover is kunnen komen. Wat zijn de economische, politieke en juridische gevolgen van de oorlog en hoe moet het nu verder? Na een korte historische situering gaat professor Van Elsuwege dieper in op hete hangijzers zoals energie, migratie en economische integratie.

Locatie: Cultuurhuis Merelbeke Driekoningenplein 15, 9820 Merelbeke

Interesse in de activiteiten van andere Oost-Vlaamse Academies?

Klik hier voor de Oost-Vlaamse voorjaarsbrochure 2023!

Nog nooit aan een academieactiviteit deelgenomen?
Probeer het gewoon eens uit!

Als de brochure opent klik je rechts onderaan in dat venster op het rechthoekje 'Fullscreen'. Je ziet de brochure nu op het volledige scherm. met de pijltjes rechts en links kan je vooruit en terug bladeren in de brochure. Om terug te gaan naar je normale scherm klik je links bovenaan op je klavier op 'Esz'.