OKRA-nieuwjaarsfeest 2019

Naar trefpuntpagina

Klik hier voor de welkom-tekst van teamleider Marc Bossuyt

Okra-nieuwjaarsfeest 24 januari 2019

Beste vriendinnen en vrienden van OKRA

Achtbare leden van het stadsbestuur en van de pers

In naam van ons team heet ik jullie allen hartelijk welkom op deze

Nieuwjaarsbijeenkomst.

Allereerst de beste wensen van vrede, vreugde, voorspoed, geluk en een goede gezondheid in het nieuwe jaar.

In de voorbije 12 jaar als bestuurslid, waarvan 9 jaar als voorzitter of teamleider met de nieuwe benaming, heb ik heel wat weten veranderen in OKRA, in ons trefpunt en in de regio.

Ons bestuur heeft zich, onder mijn beleid, aangepast aan de vernieuwde teamwerking. Volgend jaar is er een vernieuwing van het bestuur gepland met hopelijk jongere leden en vooral dames.

De betekenis van OKRA trachten we in onze lekker actieve werking nog steeds waar te maken. OKRA is immers een modern letterwoord met de O van Open en van  Ontmoeting, de K van Katholiek (wij staan gewetensvol achter de christelijke waarden), de R van Respect (voor andere meningen,

culturen, waarden en generaties) en de A van Actief (weliswaar anders actief, gezien onze leeftijd).

Ons programma staat ook nu weer bol van de vele activiteiten: ongeveer 300, geen enkele seniorenvereniging doet ons dit na.

Ik heb er voor gezorgd, met de bestuursleden, die ik destijds meestal persoonlijk heb aangetrokken, dat we -wat onvoldoende geweten is- veruit de veelzijdigste en sportiefste vereniging van Waregem zijn geworden! Straks meer daarover in onze voorstelling van het programma 2019.

Hoewel wij een stralend licht zijn in deze donkere tijden en aan het begin staan van de bejaardenemancipatie, met respect en eerbied voor grijze haren, wordt dat helaas door de overheid, vooralsnog, onvoldoende naar waarde geschat…Maar daar wil ik het nu verder niet over hebben.

Men vraagt mij soms “Waarom doe je dat allemaal, je bent toch met pensioen. Je wordt daar toch wel zeer goed voor betaald zeker?”

ik antwoord dan:” ik doe het, omdat ik het graag doe en volledig gratis, zoals al onze andere vrijwilligers”, puur uit idealisme, wat tegenwoordig geen mens meer kan geloven. Nochtans, een van de diepste geheimen van het mensenleven is dat alles wat de moeite van het doen waard is, datgene is wat we voor anderen doen. Dat waardeer ik ook ten zeerste in onze trouwe medewerkers en ik bewonder hen daarvoor enorm.

Het zijn -in de figuurlijke zin van het woord - grote mensen, want ware grootheid is dienstbaarheid. In feite zijn onze vrijwilligers allemaal ministers (weliswaar zonder portefeuille), want minister is een Latijns

woord dat dienaar betekent. Wij zijn en blijven een beweging van en voor vrijwilligers die, met hun positieve ingesteldheid en hun werk, zin geven aan hun leven, en een niet te onderschatten meerwaarde betekenen voor onze samenleving. Ze verdienen een dikke proficiat voor hun belangeloze inzet. Daarom vraag ik nu, van ganser harte, voor al onze vrijwilligers, deze steunpilaren van onze maatschappij, een daverend en welverdiend applaus