Baal

In onze zoektocht naar ongewone locaties voor een OKRA-activiteit kwamen we ook bij Baal Beach.

Even situeren. Baal Beach is een jaarlijks evenement begin augustus. Aanvankelijk was het enkel een beachvolleybal tornooi. Het is doorheen de jaren geëvolueerd naar een vijfdaagse met verschillende activiteiten.

Het terrein naast het sociaal huis in Baal wordt voor die gelegenheid omgetoverd tot een gezellig plek op het zand. Dit jaar kunnen wij er de woensdagnamiddag terecht om onze 65ste verjaardag te vieren.

Dit feestje is in samenwerking met Baal Beach

Waar, wanneer en kost

Baal Beach, naast Sociaal Huis (Baalsebaan 289), 3128 Baal.  Jullie kunnen er een fietstochtje van maken: we zorgen voor wegwijzers van aan de kerk van Baal en ook vanaf fietsknooppunt 53.  Voor wie met de auto komt: er is parkeergelegenheid in de buurt (op de Baalsebaan: aan Kapelleke, KFC Baal, …

Wij feesten op woensdag 2 augustus van 14.00 tot 18.00 uur.  Nadien gaat Baal Beach van start, wie wat langer wil blijven kan dat dus.

De terreinen van Baal Beach zijn helemaal met een dikke laag zand bedekt: super gezellig voor jong en oud, maar niet vlot toegankelijk voor wie moeilijk te been is. Meteen is het ook duidelijk dat dit een leuke locatie is om ook met kleinkinderen te bezoeken.  Blote voeten zijn aanbevolen.

Slecht weer?

Geen probleem op Baal Beach!

Zit het weer momenteel niet echt mee en twijfel je om buiten te komen? We kunnen je alvast vertellen dat je op ons OKRA-feest in Baal wel droog zal zitten onder een ruime luifel (momenteel nog in aanbouw). 

Geen excuus dus om er niet bij te zijn!

OKRA-activiteiten voor 55+

 • We voorzien een korte ludieke wandeling. We zorgen voor wegwijzers. Iedere deelnemer krijgt een formulier met een wegbeschrijving en een aanduiding van waar er iets moet gezocht worden. Al wie een ingevulde zoektocht binnenbrengt trakteren we op een gratis drankje. Voor de kinderen voorzien we nog enkele leuke schatten. Hiervoor moet er niet vooraf ingeschreven worden.

 • We plannen ook 2 sessies Drumfit. Dit is een plezante vorm van bewegen. Iedere deelnemer heeft een zitbal en 2 stokken. Nee, we gaan niet zitten op de bal maar gebruiken hem als trommel. De lesgeefster geeft aan welke bewegingen je maakt. Leuk om doen, en ook leuk om naar te kijken.  We zorgen dat het nodige materiaal er is. De lesgeefster gaat ervan uit dat deelnemers beginners zijn, en zal het dus eenvoudig houden.   
  Let op hiervoor moet je inschrijvingen doorgeven (het aantal deelnemers is beperkt). We geven dan nog door aan welke sessie (uur) jullie leden kunnen deelnemen.

 • Wie van een uitdaging houdt kan mee komen badminton spelen. We hebben 2 pleinen. Vorig jaar hebben Tremelo en Averbode al eens geprobeerd en het was een leuke ervaring. We houden het plezant en maken er dus geen tornooi van. We spelen 2 tegen 2 en de duo’s worden ter plaatse gevormd. Wie wil spelen brengt een eigen racket mee, wij zorgen voor shuttles (‘pluimpjes’) die geschikt zijn om buiten te spelen.
  We vragen wel om vooraf in te schrijven, zodat we zicht hebben om het aantal deelnemers. Indien nodig maken we er 2 sessies van. Trefpunten die ingeschreven zijn krijgen tijdig de nodige info.

 • Een spel uit onze kinderjaren: netbal. We spelen in ploegen van 5 of 6.  Ook hiervan maken we geen tornooi, al speel je we matchke per matchke natuurlijk wel om te winnen.
  Om dit wat te kunnen organiseren vragen we ook vooraf in te schrijven. Je kan met je trefpunt inschrijven met een of meerdere ploegen. Als je maar een paar mensen hebt die willen spelen, mag je dat ook doorgeven, we maken dan wel gelegenheids-ploegen.

 • Er zal ook gelegenheid zijn om Kubb te spelen (we zorgen voor enkele sets).
  Hiervoor moet je niet vooraf inschrijven.

 • Uiteraard zijn er ook de Happy Stones.

Activiteiten voor kleinkinderen

 • De locatie zelf is al super voor kinderen: tonnen zand om in te spelen.

 • In de kids-corner zorgen we voor wat extra’s. Er zijn springkastelen.

 • We zorgen ook voor grime, kinderen vinden het vaak fantastisch om zich te laten omtoveren in een poes, …

 • Wat is er mooier dan zeepbellen waar de zon door schijnt en alle kleuren van de regenboog tovert? Een animator helpt kinderen op weg om reuze bellen te maken.

OKRA-gezelligheid

We (eigenlijk is het Frans van Begijnendijk) zorgen voor muziek uit de jaren 60-70.

Op het terrein zijn er gezellige hoeken en kanten om te genieten van een zomers drankje.

In de late namiddag is er ook gelegenheid om iets te eten, wat dat wordt moeten we nog afspreken met de organisatie (vorig jaar waren er frietjes, hamburgers op de barbecue, broodjes, pizza’s, …)

We sluiten ons feestje af met een momentje van samenzang.

Vermits het evenement ’s avonds doorloopt maken we gebruik van het betaalsysteem van Baal Beach (een app, een betaalkaart of cash).

Inschrijvingen

Voor heel wat zaken moet je niet vooraf inschrijven, voor enkele activiteiten vragen we wel inschrijvingen om ze goed te kunnen organiseren. Aan activiteiten waar we inschrijvingen vragen kunnen mensen die niet ingeschreven zijn deelnemen, indien er plaats beschikbaar is. Zij kunnen zich bij het begin van de namiddag aanmelden bij de verantwoordelijken.

Wie ingeschreven is voor een activiteit krijgt een gratis drankje.


Inschrijven via deze link.