Over OKRA

OKRA is een vereniging van, voor en door 55-plussers. Je vindt in OKRA tal van mogelijkheden om leeftijdsgenoten te ontmoeten en samen activiteiten te doen. Daarbij krijg je de kans om je talenten te ontplooien, blijf je actief en kan je mee in de steeds evoluerende wereld. Het uiteindelijke doel is om tot een warmere samenleving voor iedereen te komen. En daar draagt elk lid van OKRA zijn of haar steentje toe bij. De inspiratie hiervoor haalt OKRA uit haar christelijke visie op mens en samenleving. Dat betekent dat voor OKRA volgende waarden zeer belangrijk zijn: solidariteit, rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en verbondenheid. Kwetsbare groepen krijgen daarbij extra aandacht.

Wat kan je doen bij OKRA?

Contact en vriendschap staan centraal. Het aanbod aan activiteiten is zo verscheiden. Wandelen, gezellig samenzijn, een voordracht over erfenissen, bloemschikken, een bezoek aan een museum of op reis naar Japan of Duitsland. Bovendien krijg je tien keer per jaar een kwaliteitsvol magazine en kan je van tal van ledenvoordelen profiteren.

Je ontdekt hier wat je allemaal in OKRA kan beleven.

OKRA komt voor je op!

Je kan bij OKRA terecht voor vragen en advies over je pensioen en over zorg. Wil je meer weten over mobiliteit, wonen of andere thema’s die je aanbelangen, dan zit je bij OKRA goed. En verder kan je er op rekenen dat OKRA de stem van de 55-plussers laat horen daar waar er beslissingen genomen worden.

Meer over info en advies lees je hier.

Vrijwilligers aan het roer!

Vrijwilligers organiseren het gros van de activiteiten in OKRA. Daarnaast laten zij ook hun stem horen in OKRA. Op die manier weet OKRA wat er leeft bij de 55-plussers en kan ze een gepast antwoord zoeken. Zin om je talenten in te zetten voor OKRA? Dan lees je hier meer over vrijwilliger in OKRA zijn.

De Zilvervloot zet de bakens uit

Wil je tot in detail weten waar OKRA allemaal mee bezig is en met welk doel? Je leest het in ons beleidsplan 'De Zilvervloot zet de bakens uit' voor 2016 - 2020. Hoe reageert OKRA op de veranderende samenleving? Op welke manier probeert OKRA een baken te zijn voor 55-plussers? Hoe vindt OKRA de weg in een diverse samenleving?