UPDATE 24 MAART

Vanaf zaterdag 27 maart worden de veiligheidsmaatregelen opnieuw aangepast. Voor de hele socio-culturele sector blijven alle fysieke binnen- en buitenactiviteiten nog steeds verboden, samenkomsten buiten worden beperkt tot 4 personen.

Dit is een tegenvaller voor vele trefpunten! Voor onze leden blijft het nu meer dan ooit een uitdaging om contact te houden met mekaar. Onze richtlijn blijft dan ook om via telefoon, mail of digitaal overleg creatief met je trefpuntteam te blijven zoeken en ideeën uit te wisselen om contact te houden met je trefpunt. We zijn een warme beweging waar verbondenheid en solidariteit centraal staan! Onze regionale secretariaten en stafmedewerkers staan klaar om je hierin bij te staan.

Zodra de veiligheidsmaatregelen wijzigen of versoepelen voor de socio-culturele sector zullen we hierover communiceren via de regiosecretariaten (en deze website uiteraard).

UPDATE 8 MAART 2021

De huidige versoepelingen vragen enige toelichting want OKRA is een socio-culturele ouderenvereniging met een sportafdeling (OKRA Sport+). Voor de hele socio-culturele sector blijven alle fysieke binnen- en buitenactiviteiten nog steeds verboden: de huidige versoepelingen gelden uitsluitend ‘in privéverband’.

Voor sportbeoefening werd een opening gemaakt: trefpunten met een afdeling OKRA-Sport+ kunnen in beperkte mate opnieuw buitenactiviteiten organiseren. Raadpleeg OKRA Sport+ via de website: www.eenlevenlangsporten.be.

Zodra er versoepelingen komen voor de socio-culturele sector kunnen de trefpunten zonder sportafdeling wellicht ook opstarten.

Intussen blijft het een uitdaging om in je trefpunt contact te houden met mekaar. Onze richtlijn blijft dan ook om via telefoon, mail of digitaal overleg creatief met je trefpuntteam te blijven zoeken en ideeën uit te wisselen om contact te houden met je trefpunt. We zijn een warme beweging waar verbondenheid en solidariteit centraal staan! Onze regionale secretariaten en stafmedewerkers staan klaar om je hierin bij te staan.

Zodra de veiligheidsmaatregelen wijzigen of versoepelen voor de socio-cullturele sector zullen we hierover communiceren via de regiosecretariaten (en deze website uiteraard).

Vrijwilliger Worden

OKRA draait op vrijwilligers. Zij zijn het kloppende hart van de vereniging. Diverse activiteiten organiseren, een fietsclub begeleiden, een quiz presenteren, de hulpbehoevende leden bezoeken, promotie maken voor OKRA, de ledenadministratie onderhouden, het kasboek bijhouden, afwassen en opruimen, boodschappen doen, vergaderingen leiden enz., zegt het je wat?

Helpende handen zijn altijd welkom. Heb je zin om een deel van je vrije tijd in OKRA te stoppen? We zien je graag komen. Laat hier je naam en adres achter en omschrijf kort wat soort van vrijwilligerswerk je zou willen doen en we bekijken of we iets voor je hebben.

Download hier de OKRA vrijwilligersmap 2019