51 leden van OKRA BEEK bezoeken Pairi Daiza, verkozen tot de beste zoo van Europa. Donderdag 25 april 2024 werd een onvergetelijke dag vol avontuur en bewondering.

Ontmoeting & Ontspanning
Voorbij

Pairi Daiza, viert dit jaar haar 30ste verjaardag, daarom organiseerde OKRA Limburg deze mooie uitstap naar Brugelette (provincie Henegouwen).

Na een busrit van bijna 3 uur, namen de gidsen ons mee doorheen het park, een ware reis door vijf continenten. Het enorm grote park werd gecreëerd tussen de ruïnes van de cisterciënzerabdij van Cambron en afgeschermd van de buitenwereld door een muur van drie kilometer.

In de namiddag maakten we ook een ritje met een authentieke stoomtrein, op een echte ouderwetse spoorweg rond en door het park. Aan boord van een stoomlocomotief reden we een 2 km lang circuit dat het hele zuiden van Pairi Daiza doorkruist, langs de vijvers, de Australische wereld, de gorillavulkanen, de grote olifantensavanne en het bassin van de nijlpaarden.
Na de lunch wandelen iedereen op eigen tempo om het park en de dieren te bewonderen.
Wat we nog lange tijd zullen herinneren aan dit bezoek zijn, de 5 panda’s (drie van de vijf reuzenpanda’s keren einde van dit jaar terug naar China), de triple Cambron, de reusachtige versierde eieren, de bomen, planten en dieren uit heel de wereld en de krachtigste zonnepanelenparking ter wereld en dit met veel dank aan de mede-eigenaars Marc Coucke en oprichter Eric Domb.

Ondanks de lange ritten heen en terug was deze daguitstap eentje die zeer de moeite waard was.

donderdag 25 april 2024
Van 08u00