Op dinsdag 16 april 2024 trekken we naar Noord Frankrijk, bezoeken we in Steenwerck een prachtige boerderij (18de eeuw) waar we het levens-milieu uit de jaren 1900 ontdekken. In de namiddag brengen we een bezoek aan de glasfabriek "Cristal d'Arque"

Toerisme & Uitstappen
Voorbij

Vertrek om 8 uur (Opstapplaats) We komen bijeen om 7u45 Parking Gossetlaan (aan Restaurant Michel)

We rijden naar Loker voor de kennismaking met onze gids en een lekkere koffie met koffiekoek. Na het ontbijt rijden we richting Steenwerck naar een prachtige boerderij uit de 18de eeuw waar we het levensmilieu uit de jaren 1900 ontdekken. Alle oude beroepen komen aan bod zoals de mandenmaker, kleermaker, klompenmaker maar ook de kruidenier, de hoeden- en stoffenwinkel, een eetkamer, een slaapkamer, en een beetje nostalgie bij het schooltje, enz…
Er staan ook volksspelen waarop vrij kan gespeeld worden, succes verzekerd !
In de rustieke kroeg of estaminet kunnen we genieten van een streekbiertje.

Middagmaal : soep - kalkoenfilet met frambozensaus, groentjes & kroketjes – dessert. De drank bij ons middagmaal betalen we zelf.

Langs Hazebrouck rijden we naar Arques waar we een enorm groot glasfabriek bezoeken. De dames zullen het zeker wel kennen ! Een boeiend bezoek om te ontdekken hoe ze met ons Belgisch zand glas maken, elke dag opnieuw. We krijgen hier alles te weten over de ontstaansgeschiedenis en de productie van het glas. We wandelen door de productielijn en zien ook het glas maken. Nadien vrije tijd in de tentoonstellingsruimte. We ronden de namiddag af met een drinkstop in de Moulin Snick, een oude watermolen prachtig gelegen op het snelstromende water van de rivier de Aa in een mooie groene omgeving.

Verenigingen of geïnteresseerde die willen aansluiten op deze reis zijn welkom. Er is een bus besteld (50 personen)

In de prijs Inbegrepen : de autocarreis, koffie met koffiekoek, bezoek boerderij Steenwerck, het driegangen middagmaal, het bezoek aan de glasfabriek en de gidsbegeleiding.

Iedereen kan aan deze reis deelnemen.  Prijzen per persoon: Volgens tarief Reizen DVC – fooi inbegrepen   Startprijs  80.00 €

50 personen maximum. Van zodra meer dan 30 deelnemers
zal er een terugbetaling zijn in de bus van :
5€  als we met 30 tot 34 deelnemers zijn
10€  als we met 35 tot 39 deelnemers zijn
12€  als we met 40 tot 44 deelnemers zijn
15€ als we met 45 of meer deelnemers zijn. 

Info op GSM 0473 80 36 82 of mail juliennegoovaerts@hotmail.com

 

 

Algemene info

7u45 Parking Gossetlaan rechtover Restaurant Michel vertrek om 8u00
Toon wegbeschrijving
dinsdag 16 april 2024
Van 07u45
Tot 19u00
Max. 50 deelnemers
Nog niet bepaald

Locatie

7u45 Parking Gossetlaan rechtover Restaurant Michel vertrek om 8u00
Gossetlaan
1702 Groot-Bijgaarden