Op donderdag 22 augustus 2024 gaan we op bezoek in een eendenkwekerij en brengen we met gids een bezoek aan Nismes en Givet.

Toerisme & Uitstappen

Vertrek om 8 uur (Opstapplaats) We komen bijeen om 7u45 Parking Gossetlaan (aan Restaurant Michel)

We rijden richting Nismes waar we ontvangen worden door de plaatselijke gids en genieten van een koffie met croissant. Nadien brengen we een bezoek aan de ferme de la Sauvenière te Hemptinne:, gespecialiseerd in het kweken van eenden en de bereiding van o.a. Foie gras, patés, magret,... In 2006 ontving dit artisanaal bedrijfje de "Coq de Cristal" op de beurs van Libramont. Hier kregen we proevertjes en een glaasje wijn of vruchtensap.

Middagmaal : restaurant Melrose :soep - hoofdgerecht - dessert.

In de namiddag maken we een rustige, begeleide wandeling doorheen het oude deel van Nismes waar u de ruïnes van de oude kerk kunt bewonderen, het Huis van Baljuw, de résurgence van het Zwarte water, Kasteel Bivort en Kasteel Licot. Nadien bezoeken we het toeristische stadje Givet. Hier kan men ook de echte Picon of de Arc en Ciel proeven, alsook de lekkere bonbons “Les Pierres Bleues De Givet”. Tot slot rijden we naar één van de kleinste brouwerijen van België, waar we gaan genieten van een broodplank met artisanale kaas en paté als avondmaal.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het bezoek aan de eenden kwekerij , het driegangen middagmaal, de hele dag gidsbegeleiding (o.a.Nismes en Givet), en de broodplank met artisanale kaas en paté als avondmaal.

Verenigingen of geïnteresseerde die willen aansluiten op deze reis zijn welkom. Iedereen kan dus aan deze reis deelnemen.
  
Prijzen per persoon: Volgens tarief Reizen DVC – fooi inbegrepen  Startprijs  85.00 €

Van zodra meer dan 30 deelnemers zal er een terugbetaling zijn in de bus van :
4€  als we met 30 tot 34 deelnemers zijn
8€  als we met 35 tot 39 deelnemers zijn
11€  als we met 40 tot 44 deelnemers zijn
13€ als we met 45 of meer deelnemers zijn. 

Info op GSM 0473 80 36 82 of mail juliennegoovaerts@hotmail.com

Algemene info

7u45 Parking Gossetlaan rechtover Restaurant Michel vertrek om 8u00
Toon wegbeschrijving
donderdag 22 augustus 2024
Van 07u45
Tot 19u00
Max. 50 deelnemers
Nog niet bepaald

Locatie

7u45 Parking Gossetlaan rechtover Restaurant Michel vertrek om 8u00
Gossetlaan
1702 Groot-Bijgaarden