Op dinsdag 4 juni 2024 bezoeken we in Meigem (Deinze) pottenbakker Paul van Gompen in ’t Hoveke. In de namiddag brengen we een bezoek aan het fruitbedrijf Cocquyt

Toerisme & Uitstappen
Voorbij

Vertrek om 8 uur (Opstapplaats) We komen bijeen om 7u45 Parking Gossetlaan (aan Restaurant Michel) 

We rijden richting Deinze/Meigem voor een bezoek aan pottenbakker ’t Hoveke. Daar worden we ontvangen voor het ontbijt: koffie met gebak. Na het ontbijt volgt een demonstratie en ook een bezoek aan de toonzaal. Paul Van Gompel is geboren te Lier en heeft stage gevolgd bij Simone Conrad met grote bas-reliëfs als techniek en draaitechniek. De toonzaal staat altijd vol leuke geschenken en ideeën en bent u nog op zoek naar een uniek servies of werk dan is dit bezoek zeker de moeite waard! 

Middagmaal Deinze: soep - hoofdgerecht kalkoentournedos - dessert ijsje of chocomousse 

Na het middagmaal rijden we naar het fruitbedrijf Cocquyt. Jonas Cocquyt vertelt hoe het bedrijf evolueerde van een gemengd landbouw-bedrijf tot het fruitteeltbedrijf van vandaag de dag, staat even stil bij de werking van de geïntegreerde fruitteelt en praat honderduit over het economische aspect van de fruitteelt, over de innovatie die reeds plaatsvond op het bedrijf. We bezichtigen de koelcellen en als afsluiter van het bezoek kan er een glaasje appelcider of fruitsap geproefd worden. Na het bezoek kan u nog genieten van een koffie met een heerlijk stuk verse appeltaart.

In de prijs is inbegrepen: de autocarreis, ontbijt koffie met gebak, bezoek aan pottenbakkerij Hoveke, driegangen middagmaal, uitgebreid bezoek aan Cocquyt Fruitbedrijf met proevertje en als afsluiter koffie met verse appeltaart.
Deze reis is mogelijk met maximum 50 personen! 

Verenigingen of geïnteresseerde die willen aansluiten op deze reis zijn welkom. Er is een bus besteld (50 personen)

Iedereen kan aan deze reis deelnemen.  Prijzen per persoon: Volgens tarief Reizen DVC – fooi inbegrepen   Startprijs  76.00 €

50 personen maximum. Van zodra meer dan 30 deelnemers
zal er een terugbetaling zijn in de bus van :
3€  als we met 30 tot 34 deelnemers zijn
6€  als we met 35 tot 39 deelnemers zijn
8€  als we met 40 tot 44 deelnemers zijn
10€ als we met 45 of meer deelnemers zijn. 

Info op GSM 0473 80 36 82 of mail juliennegoovaerts@hotmail.com

 

 

Algemene info

7u45 Parking Gossetlaan rechtover Restaurant Michel vertrek om 8u00
Toon wegbeschrijving
dinsdag 04 juni 2024
Van 07u45
Tot 19u00
Max. 50 deelnemers
Nog niet bepaald
Voorbij

Locatie

7u45 Parking Gossetlaan rechtover Restaurant Michel vertrek om 8u00
Gossetlaan
1702 Groot-Bijgaarden