Kunst, Cultuur & Crea

Wist je dat Leopoldsburg en omgeving de Oosthoek van de Tweede Wereldoorlog vormen? Vanuit Liberation Garden in Leopoldsburg vind je binnen een straal van een uur wandelen, fietsen of rijden de graven van 100.000 gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog.

In Liberation Garden ontdek je hoe dat komt.
Wist je dat tussen de kanalen rond Leopoldsburg de geallieerde bevrijding dreigde vast te lopen? Dat daarom van hieruit Market Garden werd gelanceerd, één van de meest gewaagde operaties van de Tweede Wereldoorlog? En wist je dat vanuit deze streek ook vliegende waaghalzen nazi-Duitsland de doodsteek gaven?

Liberation Garden brengt de geschiedenis dicht op je huid. Je stapt in de schoenen van bezetters, verzetsmensen en bevrijders. Je zoekt dekking tijdens een bombardement, zit in de briefing van een bekende generaal, en vliegt mee in een heuse Spitfire.

In Liberation Garden ontdek je wat gewone mensen in buitengewone omstandigheden allemaal meemaken. Die historische personages vertellen je bovendien zelf hun verhaal zodra je hun uitgestoken hand aanraakt.

We hebben gekozen voor een bustour actief militair kamp.
Hierdoor hoeft er ook niet veel gestapt te worden.
We bezoeken met een gids aan boord de schietstanden en het Executieoord (Geheim Kerkhof), de militaire begraafplaatsen en de treurgracht.


In het Okra magazine van april blz 48 is deze uitstap uitgeroepen bij de beste 10 van Vlaanderen

We komen samen om 13.00 u aan de scoutslokalen zodat we om 13.15 kunnen vertrekken met de autocar richting Leopoldsburg.
Deelnameprijs: 30 euro (koffie en taart inbegrepen)
Inschrijven bij uw contactverantwoordelijke voor 10 juni.

Algemene info

Samenkomst aan de scoutslokalen
Toon wegbeschrijving
dinsdag 25 juni 2024
Van 13u00
Tot 18u00
Max. 50 deelnemers
€ 30 (leden)
Deze activiteit is enkel boekbaar voor leden van het organiserende OKRA-trefpunt.

Locatie

Samenkomst aan de scoutslokalen
Boonstraat zn
3271 Averbode