Al aan een huisapotheker gedacht?

Gesponsord artikel

Iemand die al jouw medicatiegegevens centraal beheert en analyseert?

Vandaag zitten je medische gegevens nog op veel plekken verspreid: bij de huisarts, de specialist, in het ziekenhuis, bij de apotheker ... Dat maakt het niet alleen ingewikkeld, maar houdt ook een aantal risico’s in. Waarom niet iemand aanduiden die al jouw medicatiegegevens centraal beheert en analyseert? En wie zou dat beter kunnen dan jouw apotheker? Maak van je apotheker je huisapotheker.

Heb je een vaste apotheek waar je je geneesmiddelen en verzorgingsproducten koopt? Of je nu veel of weinig naar de apotheek moet, een huisapotheker is altijd een goed idee. Jouw vertrouwde Goed apotheker kan in een mum van tijd jouw huisapotheker worden. Wat houdt dat in?

jouw huisapotheker:

  • heeft een volledig zicht op je medicatie
  • stelt een medicatieschema voor jou op
  • past bij iedere wijziging je medicatieschema aan
  • biedt jou persoonlijke begeleiding
  • deelt informatie met je huisarts en andere zorgverstrekkers
  • is de contactpersoon voor alle informatie over je medicatie

wat is het voordeel?
Alle informatie over jouw geneesmiddelengebruik wordt centraal beheerd en bij elke wijziging aangepast, het kan makkelijk gedeeld worden met andere zorgverleners en je hebt 1 contactpersoon die jou persoonlijk kent en dus ook het juiste advies geeft. Je huisapotheker houdt daarnaast rekening met gezondheidsproducten die een invloed kunnen hebben op de werking van geneesmiddelen, zoals voedingssupplementen en andere medische hulpmiddelen. Je mag dus altijd op beide oren slapen en kan je medicatie met een gerust hart innemen. Als je verschillende geneesmiddelen moet innemen in eenzelfde periode, stelt hij of zij een handig medicatieschema voor je op.


wat moet je doen?
Om een huisapotheker aan te duiden, moet je enkel een overeenkomst ondertekenen waarmee je je vertrouwde apotheker toestemming geeft om je gezondheidsgegevens te delen met andere zorgverleners en om je farmaceutisch dossier bij te houden. Je kiest dus zelf je apotheker. Daarnaast mag je ook nog altijd bij andere apotheken gaan en kan je op elk moment van huisapotheker veranderen, als je dat wenst.

Ga eens langs bij een Goed apotheek in jouw buurt en vraag gerust wat meer informatie.
Ontdek hier meer
over je huisapotheker bij Goed.

Gepubliceerd op 29/01/2021