Coronavirus- update 08-04

Familienieuws met de 'Vanuitonskot-krant'

NIEUW! 8 april 2020: Familienieuws voor geïsoleerde ouderen: ‘Vanuit ons Kot’-krant
Wil je graag in contact blijven met senioren in een woonzorgcentrum of ouderen die geïsoleerd thuis wonen? Dan kan je nu met de familie een krant maken. En deze krant krijgen de oudere toegestuurd, er post. En dat tot gratis tot 2 juni. Let op: je hebt maar tot 16 april om je te registreren.
Het initiatief om deze publicatiemogelijkheid gratis aan te bieden in deze periode wordt gedragen door de Vlaamse Ouderenraad en de Koning Boudewijnstichting en gesteund door de Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke. Dit gratis aanbod wordt gefinancierd door de Vlaamse regering, de Koning Boudewijnstichting én de betreffende publicatiebureaus (Famileo, Granniedays (Genscom), Tribu News)

Hoe ga je te werk?
Maak als geïnteresseerd familielid of als kennis van een geïsoleerde oudere jouw interesse kenbaar op de website van de Koning Boudewijnstichting. Surf hiervoor naar: https://familiekrantje.formstack.com/forms/vanuitonskotkrant.

• Geef in een formulier enkele gegevens in en geef aan welk krantje je verkiest. Je kan kiezen uit Famileo, Granniedays of Tribu News. Famileo is laagdrempelig en automatisch. Granniedays of Tribu News maken maatwerk mogelijk. Neem gerust even een kijkje op de websites van de krantjes:
  • De Koning Boudewijnstichting zorgt voor de verwerking van de aanvraag en bezorgt jou een speciale kortingscode.
  • Ga vervolgens naar het webplatform of naar de app van het gekozen krantje en meldt jou aan met de kortingcode. Je kan op dat moment nog andere familieleden en vrienden toevoegen. Samen kunnen jullie dan aan de slag met het uploaden van foto’s en korte tekstjes.
  • Eén keer per week worden deze foto’s en tekstjes in een papieren krantje gebundeld door het publicatiebureau. Zij sturen dit krantje dan door naar het adres van de oudere.

Het registratieformulier kan ingevuld worden vanaf 2 april tot 16 april. Het gratis aanbod geldt tussen
2 april 2020 en 2 juni 2020. De gegevens van de geregistreerde familieleden worden niet met derden gedeeld. Maximaal één keer per week zal er naar de geregistreerde familieleden een e-mail gestuurd worden met relevante (preventie)boodschappen die het Vlaams agentschap voor Welzijn en Gezondheid en de gezondheidspartners willen delen. Deze berichten kunnen dan door de familieleden ook geüpload worden in het krantje. Dit gratis aanbod wordt gefinancierd door de Vlaamse regering, de Koning Boudewijnstichting én de betreffende publicatiebureaus.

______________________________________________________________________________________________

Bewegen tegen corona

Binnen blijven en 'social distance', iets waar we de komende tijd heel veel aandacht aan moeten besteden.
Maar dat betekent niet dat we moeten stoppen met bewegen!
Elke dinsdag en vrijdag om 10u post OKRA(-SPORT+) een laagdrempelige beweegsessie voor 'in uw kot' !
Plaats je laptop, tablet of smartphone op een veilige plek in je woonkamer en beweeg met ons mee.

Klik hier voor alle beweegsessies

Alle OKRA-activiteiten georganiseerd vanuit OKRA-algmeen, de regio's én trefpunten worden opgeschort tot eind april omwille van het Corona-virus.

Aangezien de regering een nationaal rampenplan heeft afgekondigd, worden alle activiteiten en reizen van OKRA uitgesteld, minstens tot 3 april. Deze maatregel is dus een beslissing van de regering. OKRA doet er alles aan om de ongemakken voor de leden en geïnteresseerden zo minimaal mogelijk te houden. Een ferme dankjewel voor alle medewerking en begrip.

Hierdoor verliezen heel wat ouderen hun (soms enige) sociale contacten. We vrezen dat vereenzaming en isolement om de hoek loeren! Daarom doen we met OKRA aan iedereen de dringende oproep om even na te denken over ouderen in hun omgeving en hen even te bellen! Een telefoontje en wat aandacht kunnen wonderen doen!

Daarom... grijp je telefoon en bel!

Wij zijn je heel erg dankbaar!

OKRA

Gepubliceerd op 13/03/2020