Dé 10 landschappen van het Brugse Ommeland

Publireportage

Dé 10 landschappen van het Brugse Ommeland
Het Brugse Ommeland pakt uit met zijn 10 mooiste panorama’s. De landschappen rond Brugge en de Kust zijn prachtig en divers, van weidse polders over bossen met kastelen tot vochtige meersen. 10 fiets- en wandelroutes leiden je door deze landschappen. We geven tips voor bezienswaardigheden, leuke adresjes en plekjes waar je het panorama kan fotograferen. Ontvang gratis het routeboekje in je mailbox via deze link

Velden en Meersen
Dit landschap met vochtige meersen bij Brugge ontdek je met het nieuwe wandelnetwerk Velden en Meersen. Je wandelt via knooppunten langs uitzonderlijke groengebieden. Stippel zelf je route uit op de 115 km aan wandelwegen. Stiltezoekers vinden rust in het Beverhoutsveld, families maken een lusje Ryckevelde en natuurspotters wandelen langs het kanaal Gent-Brugge. Het is er ook zalig logeren op de boerderij met de kleinkinderen.

Bossen met kastelen
De omgeving van Brugge ademt geschiedenis. Meer dan 100 kastelen verstoppen zich in de bossen, zoals Kasteel Wijnendale in Torhout. Het is bewoond én een museum, uniek! Of bezoek het Kasteel van Loppem, het enige kasteel in België nog in oorspronkelijke staat. Met doolhof en WOI-expo (tot 11/11). Ga langs kastelen met de Fiat 500, Vespa of Solex of kies voor een leuke kastelenfiets- of wandelroute. Logeren kan in een kasteel(hoeve).

Vlakke polders
Van op uitkijktoren Het Rietnest in Oudenburg heb je een prachtig zicht op de vlakke polders en natuurgebied Zwaanhoek. Je ontdekt dit natuurgebied in de achtertuin van Oostende met fiets- en wandelroute het Groen Lint (35 km). Ga voor een mini-poldervakantie en logeer in design B&B Spoor 62, Hoevehotel Ter Haeghe of B&B Nieuwhof. 

Gepubliceerd op 01/06/2018