Heerlijke amuse-hapjes voor kerst

Gesponsord artikel

De warme familiedagen komen er weer aan. Want kerst vier je natuurlijk samen met de kinderen en de kleinkinderen. Samen knus kerstliedjes zingen bij de boom en genieten van elkaars gezelschap. Om er een lange en gezellige avond van te maken is het leuk om het kerstdiner te beginnen met feestelijke en zalige amuses. Dit zijn kleine hapjes die vaak bij een feestelijke gelegenheid worden geserveerd. Misschien kun je ze zelfs als borrelhapjes serveren om de smaakpapillen alvast te activeren.

Amuses zien er mooi uit en brengen je gasten alvast in de stemming voor wat er komen gaat. Lijkt het jou leuk om het diner te beginnen met mooie kersthapjes? Laat je dan inspireren door deze verrassende kleine hapjes.

Een Italiaanse twist: mini caprese amuse op een lepel

Geef het kerstdiner een Italiaans tintje met deze heerlijke mini caprese. Het is een koud gerecht dat je al van tevoren kunt maken. De heerlijke combinatie van de hartige cherry-tomaten, de frisse basilicum en de zoete balsamico dressing smelten letterlijk op je tong. Dit fijne hapje is makkelijk om te maken en is al binnen vijf minuten klaar.

Een klassieker: carpaccio-amuse in een glaasje

Carpaccio is een heerlijke kerstklassieker die vast en zeker bij iedereen in de smaak zal vallen. In plaats van de traditionele bereidings- en serveerwijze, geven we er een draai aan. Je hakt de carpaccio fijn tot tartaar, mengt het met tapenade en (geroosterde) pijnboompitten en maakt er een bolletje van. Vervolgens serveer je het in een glaasje met de rest van de ingrediënten. Het lekkere hapje is al in tien minuten klaar en ziet er mooi uit. Ook leuk om het met de kids te maken. Wil je meer weten over dit recept en hoe je het bereidt? Kijk dan hier.

Amuselepel met filet americain en een kwarteleitje

Een heerlijk hapje om voorafgaand aan het kerstdiner te serveren is deze amuselepel met filet american en een kwarteleitje. De zachte filet americain past goed bij de rode ui en de peperige smaak van de kappertjes. Het is een heerlijk gerecht waar je gasten vast en zeker van zullen genieten. Het is heel makkelijk om te maken en je kan de amuse al binnen een kwartiertje aan je gasten serveren. Dit is hoe je deze smakelijke verwennerij maakt.

Met deze amuses-hapjes begint het kerstdiner meteen goed. Ze zijn ontzettend lekker, staan binnen een handomdraai op tafel en zien er ook nog eens heel mooi uit. Dat wordt smikkelen en smullen tijdens kerst!

Gepubliceerd op 12/12/2022