OKRA roept farma én de regering op het matje!

1 oktober: Internationale Dag van de Ouderen

Grote farmabedrijven incasseren immense winsten op covid-vaccins, maar weigeren hun kennis te delen zodat deze vaccins in heel de wereld beschikbaar worden. Onze regering kijkt de andere kant op en is tegen het tijdelijk opheffen van patenten op vaccins en geneesmiddelen tegen Covid-19. Farma en regering kiezen daarmee voor winst boven mensenlevens. OKRA roept hen op het matje!

Farma en regering, neem jullie verantwoordelijkheid op en stel alles in het werk in de strijd tegen Covid-19:

  • hef de patenten op covid-vaccins en -geneesmiddelen tijdelijk op.
  • deel de opgebouwde kennis over covid-vaccins.

Het zijn noodzakelijke stappen om covid-vaccins en -geneesmiddelen massaal en goedkoper te kunnen produceren. Want iedereen in de wereld verdient bescherming tegen Covid-19. En niemand is veilig tot iedereen veilig is!

  • Klim in je pen op 1 oktober: een vaccin voor iedereen. Laat ook jou stem horen en onderteken op 1 oktober mee de brief. Op 4 oktober, na het afsluiten van de Internationale Dag van de Ouderen, sturen we de brief met deze oproep en de vraag voor een gesprek aan onze eerste minister Alexander De Croo en aan de directeuren van de vestigingen van Pfizer, Johnson&Johnson en AstraZeneca in België.

Gezondheid is een mensenrecht en Covid-19 kunnen we alleen verslaan door internationale samenwerking. Voor deze actie werkt OKRA samen met WSM en CM.

Gepubliceerd op 02/09/2021