Scoor je vrijheid

Gesponsord artikel

Minder goed ter been? Goed helpt je om je mobiele vrijheid terug in eigen handen te nemen. Onze mobiliteitsverstrekkers helpen je om te blijven bewegen en te genieten van het leven. Met een mobiliteitshulpmiddel dat volledig op jouw wensen en kunnen is afgestemd. Ook voor mantelzorgers hebben we oplossingen die het hen makkelijker maken om voor iemand in een rolstoel te zorgen.

Van beter stappen met een wandelstok tot je gemakkelijker verplaatsen met een rolstoel … wat ook je vraag is, Goed staat voor je klaar en zoekt samen met jou naar de oplossing die het best bij jou past. En we helpen je ook bij alle aspecten: bij Goed vind je persoonlijk advies, afstemming op maat, hulp bij financiële tegemoetkomingen , onderhoud en eventuele herstellingen.

Hoe kies en betaal je een rolstoel?
Onze verstrekkers helpen je bij het volledige traject.

1 – voorschrift van je arts

Bij het vaststellen van je fysieke beperking zal je arts een medisch voorschrift voor een mobiliteitshulpmiddel invullen.

2 – advies op maat

Ga met je voorschrift langs bij een erkende rolstoelverstrekker bij Goed. We gaan op zoek naar het mobiliteitshulpmiddel dat het best bij je past.

3 – opvolging financiële tussenkomst

Met een blijvende of langdurige beperking heb je voor de huur of aankoop van een rolstoel recht op een terugbetaling via de Vlaamse Sociale Bescherming als je aan de wettelijke voorwaarden voldoet.

4 – levering van de rolstoel

Goed maakt de rolstoel gebruiksklaar. De verstrekker stelt je rolstoel op jouw lichaam af voor een perfect zitcomfort. De verstrekker demonstreert hoe je de rolstoel het best gebruikt.

5 – herstelling defecten

Hapert je rolstoel of is hij defect? Dan kun je terecht bij de technische dienst van Goed om je rolstoel te laten herstellen.

Hoe gemakkelijker een rolstoel voort duwen?
Het is voor een mantelzorger niet altijd evident om te gaan wandelen met de zorgbehoevende in een rolstoel. Zeker niet als die zelf niet zo sterk of ook al een dagje ouder is. Met een duwondersteuning of hulpmotor hoef je als mantelzorger en begeleider minder te duwen. Laat je hierover informeren.

Win aan mobiliteit bij Goed
Nieuwsgierig naar onze expertise? Kom langs bij een Goed thuiszorgwinkel. Of maak een afspraak zodat wij jouw bezoek kunnen inplannen om je nog beter te kunnen helpen: online via www.goed.be/afspraak of telefonisch op 03 205 69 24.

Gepubliceerd op 02/10/2023