Trek het je gerust aan

Gesponsord artikel

Gezwollen benen, vermoeide benen, spataders. Niet zo fijne zaken waar je last kan van krijgen door veelvuldig lang te zitten of recht te staan. Door steun- of compressiekousen te dragen hou je je benen gezond, en zorg je voor extra ondersteuning wanneer je reist of sport. Goed thuiszorgwinkel heeft een uitgebreid gamma steun- en compressiekousen voor zowel mannen als vrouwen.


Iedereen kan bij Goed terecht voor steun- en compressiekousen klasse 1 en 2. Dit zijn kousen waarmee je respectievelijk zware benen, krampen of spataders voorkomt of behandelt.

Heb je een voorschrift van een arts of specialist voor een compressiekous klasse 3 of 4? Dan meten we je graag een voor jou op maat ontworpen kous op. Deze kousen zijn geschikt voor de behandeling van ernstige spataders of oedeem en beschermen je tegen diep-veneuze aandoeningen.

maatname klasse 1 en 2

  • Een winkelmedewerker van Goed thuiszorgwinkel meet je omtrek- en lengtematen en bepaalt je ideale kous.
  • Je krijgt advies over het juiste gebruik van de kous: hoe je ze kan aantrekken, hoe je ze kan wassen zodat ze langer meegaat, hoe je je huid kan verzorgen …

maatname klasse 3 en 4 (met voorschrift specialist)

  • Jouw specialist bepaalt hiervoor de drukklasse en het type kous (kniekous, lieskous, panty).
  • Een bandagist van Goed thuiszorgwinkel meet je benen nauwkeurig op.
  • Deze maatname dient als basis voor compressiekousen die helemaal voor jou op maat worden ontworpen om de aandoening in je benen zo goed mogelijk te kunnen behandelen.
  • Je krijgt advies over het juiste gebruik van de kous: hoe je ze kan aantrekken, hoe je ze kan wassen zodat ze langer meegaat, hoe je je huid kan verzorgen …


Bij een compressiekous klasse 3 en 4 heb je onder bepaalde voorwaarden ook recht op een financiële tegemoetkoming via je mutualiteit. Ook dat volgt Goed graag voor jou op.

Aangeraden is om elke zes maand je steun- en compressiekousen te vernieuwen zodat de kous altijd voldoende compressie biedt. Vraag gerust advies in een Goed thuiszorgwinkel.

Ook op de webshop van Goed vind je een uitgebreid assortiment steun- en compressiekousen, handige aantrekhulpmiddelen en was- en huidverzorging.

Klik hier als je nog meer wil weten over steun- en compressiekousen. 

Gepubliceerd op 29/04/2024