Zwin Natuur Park

Gesponsord artikel

Vlieg met ons mee

Zwin Natuur Park 
Vlieg met ons mee 

Wil je een verfrissende zeebries opsnuiven? Genieten van één van de mooiste stukjes natuurpracht aan onze Kust en de natuur van héél dichtbij beleven? Strijk dan neer in het Zwin Natuur Park, dé internationale luchthaven voor vogels

Het Zwin Natuur Park is een favoriete bestemming voor heel wat vogels, maar ook een paradijs voor plantenliefhebbers… Heel wat unieke planten voelen zich uitstekend thuis in dit bijzonder getijden-gebied. Door de invloed van het zoute water overleven in de Zwinvlakte soorten die elders aan onze kust nauwelijks nog te vinden zijn. Ontdek de bijzondere plantenrijkdom van de Zwinvlakte op de twee wandellussen met elk een afstand van 2 km. Wil je helemaal voor de natuur gaan, dan is er het blote voetenpad!
Ten volle genieten van de natuur of van een machtig zicht op de prachtige natuuromgeving kan ook in huttenparcours, 1 km lang, met verschillende themahutten, waar gidsen paraat staan. Van op onze panoramatoren heb je een uniek 360° uitzicht. 

Een bezoekje aan onze interactieve tentoonstelling is zeker een leuke aanrader! De Zwintrekvogels nemen je mee voor een boeiende trektocht. Spelenderwijs leer je heel wat bij over de fascinerende wereld van vogels en over de vogeltrek. Het wordt een ontdekkingsreis vol verrassingen! 

In Zwinbistro The Shelter kan je gezellig pauzeren voor een lunch of een snack of rustig nagenieten van het bezoek bij een vers gebakken pannenkoek met koffie. Voor groepen werkt The Shelter graag een voorstel op maat uit. Neem hiervoor contact op via info@theshelterknokke.be

TIP!  Plan vandaag nog je bezoek met of zonder gids en vergeet je verrekijker en laarzen niet. (Verrekijkers worden ook ter plaatse te huur aangeboden). 

Een bezoek met een ervaren Zwingids is steeds een aanrader! De gids vertelt je alles wat je moet weten over het Zwin Natuur Park, maakt je attent op wat je zeker niet mag missen en neemt je mee langs de mooiste plekjes van het natuurgebied. 

Het Zwin Natuur Park organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen of extra activiteiten zoals workshops en weekendwandelingen. Ontdek onze boeiende activiteiten, toegangsprijzen en openingsuren op www.zwin.be 

PARKING  Het Zwin Natuur Park beschikt over een betalende parking voor auto’s (200 plaatsen): €5 voor een volledige dag, half uur gratis stationeren. Er zijn 9 gratis parkeerplaatsen voor bussen.

Gepubliceerd op 29/04/2019