Vroegtijdige zorgplanning

Wacht niet tot morgen

Met de boodschap ‘Wacht niet tot morgen’ trekt CM samen met o.a. OKRA de campagne op gang rond vroegtijdige zorgplanning. Iedereen kan ernstig ziek worden, ongeneeslijk ziek zelfs. Een ongeval kan jou ook overkomen. Weten jouw naasten wat jij belangrijk vindt als dit zou gebeuren? Welke keuzes je zou maken in bepaalde situaties? Daarover het gesprek aangaan, is vroegtijdige zorgplanning.

Stilstaan bij wat je belangrijk vindt in je zorg is niet altijd vanzelfsprekend. Toch is het zinvol om hierover al vroegtijdig te kunnen spreken met je naasten en zorgverleners. Maar hoe pak je dit nu aan? Met een breed aanbod aan infosessies, workshops en zelfs theatersessies wil CM mensen hier mee op weg zetten.

Als campagnepartner presenteert OKRA graag het aanbod:

  • Theatervoorstelling ‘De dag die komt’: Actrice Elise Bundervoet brengt een theatermonoloog vanuit haar eigen ervaringen op een palliatieve afdeling in het ziekenhuis. Een verhaal over loslaten, afscheid nemen, iemand die er nu nog is maar straks niet meer, passionele liefde en verlangen en bovenal een verhaal over het onuitgesprokene. 
    Inschrijvingen en meer info
  • Levenswensen: Het gesprek starten over wat je wil op het einde van je leven is niet gemakkelijk. CM ontwikkelde samen met VUB het kaartspel ‘Levenswensen’. Met deze kaarten over het leven en over sterven kun je nadenken over de keuzes die jij zou maken en daarover praten met je omgeving. CM organiseert - dit najaar voorlopig alleen in Limburg - workshops om je op weg te helpen met ‘Levenswensen’ of je kunt er zelf mee aan de slag.  
    Aan de slag met 'Levenswensen'