Gepubliceerd op: 04/05/2021
Bron: OKRA Loenhout

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

Klik om de nieuwsbrief te openen

OKRA … Punt in de actualiteit blijft Corona !

Al onze activiteiten hebben we weer opgeschort tot nader order wegens de corona maatregelen. Geen feestjes, geen activiteit, geen ontmoetingen enz.

Triestig, maar het kan nu eenmaal niet anders. We moeten er samen door zien te geraken.

We blijven hopen dat het op termijn stilaan beter zal worden en er echte versoe-pelingen gaan komen, zodat alles weer leefbaar zal worden.

De gezondheid van onze leden is belangrijker, dus vermijden we fysiek contact met elkaar.

OKRA-Affiche – Hang het eens uit!

Samen met het OKRA-magazine van april ontvangt ieder lid een OKRA-affiche. Hang deze affiche voor het raam. Laat iedereen weten dat jij OKRA-graag ziet, en dat OKRA ons in deze moeilijke tijden niet los laat.

Corona zette het voorbije jaar onze levens op pauze. Dankzij de coronavaccins kunnen we binnenkort hopelijk opnieuw vooruit. Daarom heeft de eerstelijnszone Noorderkempen een vaccinatiecentrum uitgebouwd op het militair domein in Brasschaat. Er is nu een nieuwsbrief gepubliceerd waarin je meer info vindt over het centrum en hoe de vaccinatie werkt. Je vindt het in het middenkatern van De Spiegel die onlangs bij u gebust werd. Neem hem er uit … we gaan dit nog nodig hebben. De route is duidelijke aangegeven met grote borden.

Blijven we positief ? JA !

Zo’n goei jaar geleden zijn we geruisloos en wereldwijd in een nieuw tijdperk gegleden. Plots had de hele wereldbevolking van Noord tot Zuid en van Oost tot West eenzelfde probleem. En als het nu van mij verwacht wordt dat ik, zoals de media, ga uitweiden over alle nadelen die dat meebracht, denk dan gauw wat anders ! Op met de woorden van een gekende sportreporter te zeggen : “elk nadeel heb z’n voordeel”.

In de begindagen hadden we ruimschoots de gelegenheid om elk vergeten hoekje van onze woning grondig onderhanden te nemen voor een grote kuis. En toen ons “huisarrest” nog voortduurde, toen ontdekten we dat niemand van onze familie of vrienden ooit verder van ons verwijderd was dan één telefoontje.

We moeten ons intussen voor niets nog haasten. We krijgen alle tijd om rustig van het leven te genieten. Akkoord. Onze kinderen en (achter)kleinkinderen mogen we niet meer knuffelen. Maar laat ons dan des te meer genieten van een telefoongesprekje af en toe of een leuk kaartje.

Afscheid nemen van iemand heeft nu een heel andere invulling. Maar misschien mag ons dat aanzetten om NU van mekaar te genieten en NU te zeggen hoezeer we mekaar appreciëren.

Vele mensen voelen zich nu extra eenzaam. Hebt u er al ooit bij stil gestaan dat er mensen zijn die helemaal geen pandemie nodig hadden om eenzaam te zijn ?! Deze tijd mag misschien een uitnodiging zijn om ons in te leven in de situatie van dìè mensen en daar in de toekomst ietsje meer aandacht aan te geven. Dan zou uit dit hele miserabele jaar nog toch nog meer positiviteit kunnen groeien dan we dachten.

Doet u mee ? Gaat u ook mee resoluut voor een positieve ingesteldheid ? Dan zal dit jaar geen verloren, maar een heel bijzonder jaar zijn geweest.

Bedankt aan Lieve Baplue

Gewezen Teamleider

Okra-Gooreind

OKRA … een verhaal, tekst van een Okra-lid, nu in uw nieuwsbrief

  • We geloofden dat luxe was : wat zeldzaam, duur en exclusief was, en alles wat we dachten dat onbereikbaar was.
  • Vandaag realiseren we ons dat luxe de kleine dingen zijn die we niet waarderen.
  • Het is luxe om gezond te zijn, weg van ziekenhuizen.
  • Luxe is om te kunnen lopen in de straat en op elk gewenst moment.
  • Luxe is om te ademen zonder een mondmasker.
  • Luxe is samen kunnen komen met familie en vrienden.
  • Luxe is het zien van elkaars looks en glimlachen.
  • Luxe is knuffelen en kussen.
  • Dit alles was luxe en we wisten het niet !

Bedankt Lea vdM

Echt gebeurd

Het was onze laatste namiddag in Jeruzalem. Met een klein groepje wandelden we nog eens naar de Olijfberg. Die is 120 m. hoger dan de oude stad, je hebt er een fantastisch panorama, maar je moet langs een drukke uitvalsweg naar boven.

Het werd tijd om terug naar de stad te gaan, het laatste avondeten wachtte. Wij stapten achter elkaar aan de rand van de weg, Er is geen stoep, de avondspits raasde rakelings langs ons heen. Ineens zien we tussen twee huizen een mooi onderhouden betonnen pad met treden naar beneden, een mooie binnenweg.

In het begin ging alles prima. We waren opgelucht na het lawaai en de uitlaatgassen... Maar werd de weg niet steiler? Er kwamen meer treden en die werden dieper. Het beton was gebarsten en niet meer zo proper, met losse aarde en kiezel, slijk en langs de kant distels en doornen.

Dan werd het toch te gortig, de treden waren meer dan kniehoog, het pad bestond nog alleen uit losse brokken beton, zonder houvast. Dat was geen voetpad, maar in een steile afwateringsgeul, ver van alle huizen.

De zon ging langzaam maar zeker onder. Om terug te keren hadden we geen tijd meer, we moesten elkaar helpen om naar beneden te klauteren. Gelukkig zijn we zonder kleerscheuren weer op de grote weg geraakt. Moe, bezweet, met trillende benen en schoenen vol slijk kwamen we in het hotel aan. Vijf minuten te laat voor het avondeten.

De moraal? Je moet oppassen voor het slechte pad, het begin is mooi, maar later heb je er spijt van. Of nog: de Olijfberg is geen romantisch begrip, maar een zware, moeizame tocht, waarbij je de anderen nodig hebt.

Bedankt, Marie-Louise en Martha Vochten

(Martha is Teamleider Okra Wuustwezel)

OKRA … Vieringen in 2021

Onze vieringen allerlei kunnen weer niet doorgaan. We wachten echt op het moment dat we op horeca-niveau weer vrij spel krijgen om te samen aan tafels te kunnen zitten en om te genieten wat er op komt.

Wees gerust, onze rode wijn ligt te rijpen in een goede wijnkelder en onze witte wijn staat al fris, klaar om geschonken te worden ! Ook de koffie zal dan weer even lekker zijn als voorheen!

OKRA … Jubilarissen ( Okra leden) Gefeliciteerd !

Meeusen Aloïs & Elisabeth Van Dijck Heikenweg, 3

65 jaar gehuwd op 24 april 2021 .

OKRA … 90 jarigen in onze vereniging Proficiat !

Gaston Schrauwen Palmbosstraat, 37 op 21 april 2021

Ivonne Aernouts Neervenweg, 114 op 03 mei 2021

Maria Leenaerts Tereik, 109 op 06 mei 2021

Jan Rombouts Katerstraat, 106 op 10 mei 2021

OKRA … Fietsen en wandelen en petanquen

Wandelen en fietsen en petanquen onder OKRA-vlag is toegestaan met maximum 4 personen volgens de nieuwe richtlijnen van woensdag 24 maart, ze zijn hiervoor verzekerd. Deze activiteiten zijn in het jaarprogramma is opgenomen als OKRA-SPORT+ . Deze activiteit dient volgens Corona-regels gedaan te worden ... en met behoud van 1,5 meter afstand. Vergeet mondmasker niet te gebruiken waar nodig.

Wij, als OKRA Loenhout stellen het fietsen & wandelen in grotere groep nog even uit, totdat er terug gebruik kan gemaakt worden van toiletten, en om ergens iets te kunnen drinken.

Misschien is het ook niet slecht nog even te wachten tot dat we met z’n allen een eerste vaccin gekregen hebben.

OKRA – Fietsgordels

Onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Beste fietsgroep verantwoordelijken,

We herhalen nogmaals de gegevens zoals eerder vermeld in vorige nieuwsbrieven.

Fietsgordel Voorkempen : Oostmalle – De Notelaar –Lierselei 15 op 31 augustus.

Fietsgordel Noorderkempen : Loenhout–Kantine LSK–Dorensweg 11 op 7 september

De organiserende trefpunten zorgen voor een voortreffelijk parcours met verschillende fietslussen en een lekkere soep bij jullie ‘’Picknick’’. Vrij vertrek tussen 9 en 14 uur, individueel of met je trefpunt-fietsgroep. De koffie staat klaar !

Verschillende afstanden , gratis deelname en OkraSport+verzekering voor leden en niet-leden! Schrijf u in VOOR vertrek.

Tot dan

Jij kan dit thuis ook digitaal volgen !

Onlangs ontving ik vanuit OKRA-Antwerpen zeer positief nieuws over deze academies. De voordracht van Marc Van de Looverbosch met “” Waar staan we in de Wetstraat “” staat nog steeds online en ondertussen al meer dan 500 maal bekeken. Het blijft een succes ! Te bekijken tot 23 mei 2021.

Op naar de volgende voordracht die reeds vanaf 9 maart kan gevolgd worden. Deze is beschikbaar tot 8 juni.

  • Filip Lardon met “” Naar een wereld zonder kanker “” .

En de derde voordracht kan je volgen vanaf 23 maart tot +/- 20 juni.

  • Tom Robersscheuten met “” De Mattheüspassie “” .

Hoe gaat dat praktisch ?

De voordrachten worden u gratis aangeboden.

Jij kiest wanneer je de voordracht wil bekijken.

Ga naar de website van Okra Antwerpen à www.okra.be/antwerpen

Dan bekom je dit scherm en klik je op de gewenste voordracht , simpel toch.

online academie voordrachten:

  • de eerste voordracht: Marc Van de Looverbosch: waar staan we in de Wetstraat?
    je kan deze voordracht bekijken door HIER te klikken
    De link brengt je naar een website van onze technische partner, waar de voordracht voor jou wordt afgespeeld.
  • de tweede voordracht: Filip Lardon: naar een wereld zonder kanker (vanaf 9/3 beschikbaar)
    je kan deze voordracht bekijken door HIER te klikken
  • de derde voordracht: Tom Robersscheuten: de Mattheüspassie (vanaf 23/3 beschikbaar) de link ernaar volgt later.

Maak dan uw keuze! Veel plezier en luistergenot.

OKRA … Daguitstap op 27 mei naar De Betuwe en Gorinchem

Dit alles onder voorbehoud van geldende Coronamaat-regelen in België en Nederland op dat moment.

37 Okra–leden hebben zich ingeschreven voor deze dag-uitstap !

26 maart kregen we bericht vanuit Antwerpen dat deze dag-uitstap ‘’ niet ‘’ doorgaat en doorgeschoven werd naar mei 2022 !

Okra-leden vieren Pasen in 2021

Beste Okra-leden ,

‘Het zal dit jaar weer geen echte Pasen worden’, hoorde ik onlangs iemand zeggen. Die uitspraak stemde tot verder nadenken.

Ja het zal voor ons wel weer een andere Pasen worden, niet met een mooie liturgische viering in de kerk of met een mooi concert.

Maar in ons dagelijks leven kan het Pasen worden als nooit tevoren.

Een Pasen van weerbaarheid en veerkracht Een Pasen van meer verbondenheid en solidariteit.

Een Pasen van doorbijten en elkaar steunen.

Voor zorgverleners zal ‘elkaar de handen en voeten wassen’ een heel eigen invulling krijgen:

toegewijd zorgzaam zijn bij de zwaar zieke coronapatiënten’ in het ziekenhuis. Voor ons allemaal is de Goede Week een tijd om elkaar te dragen. Een tijd om elkaar, vanop afstand, te omringen met aandacht en attenties.

Kracht en verbondenheid. In kwetsbaarheid en eenzaamheid.

Christelijk leven, Pasen, gebeurt niet enkel in het kerkgebouw. Het gebeurt overal in de wereld, in ons eigen leven en in onze relaties.

Pasen gebeurt ook dit jaar echt…

in onze liefde voor elkaar

in een glimlach

een telefoongesprek

een eenvoudig : ‘hoe gaat het?’

Pasen gebeurt…

waar wij elkaar proberen te beschermen

en de voorzorgsmaatregelen naleven.

En in de verte, aan de rand van deze lockdown

zien we dan een nieuw leven

met tijd en aandacht en een hartverwarmende knuffel

voor iedereen!

ZALIG PASEN!!!

Zalig, in de betekenis van warm, vervullend, gedragen…

Draag zorg voor elkaar.

PS.

Vergeet niet om uw paaseieren te rapen. ‘Paashaas’ is een essentieel beroep, zegt Marc Van Ranst. Hij mag dus werken met Pasen. Geniet ervan! Het bestuur van OKRA Loenhout.

Heet van de naald!!