Gepubliceerd op: 31/03/2024
Bron: OKRA Temse

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

Met Pasen vieren we de hoop en vernieuwing die de lente met zich meebrengt. Na de donkere dagen keert het licht weer en herrijst de natuur in volle pracht. Een tijd van vreugde en verbondenheid. Met de activiteiten die wij in april organiseren willen wij ons steentje bijdragen om die verbondenheid te stimuleren. Klik op "Verder lezen" als je meer wil weten!

Activiteiten in april :

Lijndans: dinsdag 2 april van 19.30u tot 22.00u. Uitzonderlijk in CM Huis Amelberga, Oeverstraat 7 in Temse. Onder leiding van Marc en Jeannine.

Lijndans: dinsdag 16 en 30 april van 19.30u tot 22.00u. in JOC De Nartist, Cl. De Landtsheerlaan 26 A in Temse.  

Turnen: vanaf 3 april, iedere woensdag van 9.30u tot 10.30u. Deelnameprijs 3€, ter plaatse te betalen.  In zaal Rozenhof, Roeland Lefèvrestraat 5 in Temse.  Op woensdag 1 mei is er geen turnen.

Foto- en Filmclub: donderdag 4 en 18 april van 19.30u tot 22.00u.  In het CM Huis Amelberga.  Onder leiding van Tony Riské.

Zanggroep: vrijdag 5 april 14u. In het CM Huis Amelberga.  Er is uitzonderlijk geen zang op 19 april.  Volgende zangnamiddag is op 3 mei. Onder leiding van Simone Van Den Broeck.

Zondag 7 april om 14.30u in het Cc Ter Dilft, Bornem. Operette “ Gravin Maritza”. De ingeschreven deelnemers worden verwacht op de volgende opstapplaatsen van de autobus: Velle om 13u., Steendorp om 13.15u, Eupenlaan om 13.25u en aan de bibliotheek om 13.40u.

Medewerkersbijeenkomst.  Op maandag 8 april om 14u worden alle contactpersonen en medewerkers van ons trefpunt verwacht in het CM Huis Amelberga voor de bijeenkomst van het voorjaar.

Stappentellers op woensdag 10 en 17 april om 14u.  Vertrek aan CM Huis Amelberga voor een wandeling van ongeveer 6 km onder leiding van Riet en Walter.

Crea: donderdag 11 en 25 april om 13.30u in het CM Huis Amelberga. Onder leiding van Riet, Rita en Denise.

Darts, op donderdag 11 en 25 april om 14u.   In het CM Huis Amelberga.  Onder begeleiding van Peter Vergauwen.

Ontmoetingsnamiddag in het Rozenhof, op vrijdag 12 april om 14u in zaal Rozenhof.  Inschrijven kan tot 9 april bij Andrea Aben op het telefoonnummer 03 771 16 12. Deelnameprijs 1 €.

Vrijdag 12 april Fietsen met Guido.  Vertrek om 13.30u aan het CM Huis Amelberga.  Halvbe dagfietstocht naar Beveren.

Okra Academie Waterkant op maandag 15 april om 14.30u in theaterzaal Roxy, Stationsstraat 29 in Temse.  Dr Barbara Janssens i.s.m. ngo Licht voor de wereld.  Dr. Janssens van Oogartsenpraktijk Hippocrates in Sint-Niklaas toont ons tijdens haar uiteenzetting hoe onze ogen functioneren en welke invloed leeftijd op hun werking heeft.  Academie Waterkant schenkt via deze activiteit 300€ aan de ngo Licht voor de wereld. Daarmee betalen we de noodzakelijke cataractoperatie voor 2 blinde kinderen in Afrika. OKRA-leden en leden van het Davidsfonds betalen 7€, niet-leden 10€. Een tas koffie of thee tijdens de pauze is in de prijs inbegrepen.

Donderdag 17 april: 14u.  Eerste voorronde petanque trefpuntkampioenschap 2024 OKRA Temse.

Maandag 22 april om 14u.  Praatcafé, ontspanningsnamiddag in het CM Huis Amelberga. Je kan deelnemen aan de volgende activiteiten: kaarten, rummikub, Scrabble en Darts.  Bij goed weer kan je Kubb en/of Petanque spelen.  We eindigen met onze traditionele bingo. Tijdens de pauze een lekker tasje koffie (of thee) met cake.  Bij elke activiteit heb je kans op een prijs !!  Deelnameprijs bedraagt 1 €.

Woensdag 24 april 13.30u, "Wandelen met Marc".  We vertrekken aan het standbeeld van Mercator, op het marktplein van Rupelmonde voor een wandeling van 10 km met een tussenstop.

Vrijdag 26 april in het Provinciaal domein Puyenbroeck. Ontmoetings- en ontspanningsdag “Okra Oost Vlaanderen”.  We doen de verplaatsing met de autobus. De deelnameprijs autobus inbegrepen bedraagt 50 €. INSCHRIJVINGEN noodzakelijk, contacteer je contactpersoon. Graag uw inschrijvingsformulier binnenbrengen voor 12 april en het deelnamebedrag overschrijven op rekening nr. BE95 7835 3270 5758 van Okra Temse.  In de mededeling zet je de namen voor wie je betaalt en "Oost Vlaanderen".

Maandag 29 april om 14u.  Plandelen (= wandelen en zwerfvuil opruimen).  Samenkomst aan het viaduct van de Veldstraat, kant Temse. Tijdens deze wandeling maken wij een deel van Temse zwerfvuil vrij.  Extra hulp is altijd welkom !!!

Dinsdag 30 april 14u. Digitaal café.  In het CM Huis Amelberga.  Freddy behandelt vandaag een praktische toepassing die u zeker zal interesseren:  Google fotoscan.  Daarmee kan je papieren foto's digitaliseren met de smartphone.  Na de pauze voorzien wij tijd voor individuele vragen over allerlei digitale onderwerpen.

Petanque: Deze maand spelen wij in normale weersomstandigheden alle donderdagen en zaterdagen vanaf 14 uur op onze thuisbasis “Scheldeparels” in de Oeverstraat. Bij slecht weer spelen wij in de petanque hall “Boulodrome” op “De Ster” Lange Rekstraat in Sint Niklaas.

Maandag 26 augustus om 21u. aan het Donkmeer in Berlare: “De klokkenluider van de Notre Dame”.  Beleef dit aangrijpende muzikale spektakel live in openlucht (met overdekte zitplaatsen).  De deelname door OKRA aan dit evenement is een gezamenlijk initiatief van Okra Kruibeke, Bazel, Tielrode, Elversele en Temse.  Prijs voor een groepsticket: 56€, busvervoer inbegrepen.  Wens je deel te nemen, schrijf dan 56 € per persoon over op rekeningnummer BE95 7835 3270 5758 van OKRA Temse met vermelding: Festivaria + naam van de deelnemer(s);  INSCHRIJVINGEN sluiten af op 15 april.  De regeling van het busvervoer verschijnt in de nieuwsbrief van juli-augustus.


Mededelingen van ons Okra Team.

Overlijden:  Op 25 maart namen wij tijdens de uitvaartplechtigheid afscheid van ons Okra lid Lisette De Beleyr, zij overleed op 18 maart, op 91 jarige leeftijd. Okra Temse biedt haar echtgenoot Leonard en de familie haar diep medeleven aan.

Jubilea:

-Tony Pfeffer en Rita Bracquiné vierden hun 60 jarig huwelijksjubileum. Zij mochten de gelukwensen en de geschenken in ontvangst nemen die hen werden aangeboden door teamleider Walter en contactpersoon Jeannine Oste, namens Okra Temse.

-Omer Van De Vijver en Agnes De Bock vierden ook hun 60 jarig huwelijksjubileum. De gelukwensen en de passende geschenken werden hen namens Okra Temse aangeboden door teamleider Walter en Contactpersoon Annie Meersman. Wij wensen beide jubilarissen nog vele gezonde en gelukkige jaren !

Met de groeten van de Okra Team leden: Eddy Van Acker, Freddy Smet, Guido Geldof, Magda Philips, Marc De Bock, Marc Van Mele, Maria Verhulst, Ludo Vingerhoeds, Walter Franckaert.