Gepubliceerd op: 01/12/2023
Bron: OKRA Temse

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

Nu het wat kouder wordt proberen we u via deze nieuwsbrief warm te maken voor de activiteiten die we in december organiseren. De meeste gezellig binnen, in lekker verwarmde zalen, sommige in de gezonde buitenlucht. Deed u nog nooit mee met een OKRA-activiteit, kom dan op zijn minst eens kijken! Klik op "Verder lezen" en ontdek ze allemaal.

ZANGGROEP op vrijdag 1 en 15 december om 14.00 uur in het CM Huis Amelberga, Oeverstraat 9 in Temse, achteraan de inrij rechts. Onder leiding van Simone Van Den Broeck.  INTERESSE? Wij zingen tijdens deze namiddag liederen die elkeen kent, je moet geen geschoolde stem hebben om deel te nemen, enkel graag zingen ! Wij zorgen voor de liedjesteksten.  In december zingen wij nr. 1 tot 50 uit onze liederenboek.

TURNEN vanaf 6 december (niet op 27 december) iedere woensdag van 9.30 uur tot 10.30 uur.  Deelnameprijs 3€ (ter plaatse te betalen) in het Rozenhof, Roeland Lefèvrestraat 5 in Temse.

WINTER FIETSTOCHT op woensdag 6 december om 13.30 uurVertrek aan het CM Huis Amelberga voor de EERSTE WINTERFIETSTOCHT.  Onder leiding van Guido Geldof.

WANDELEN MET MARC in Temse vrijdag 8 december om 13.30 uur !!! We vertrekken aan het CM Huis Amelberga waar wij ook de wandeling eindigen en getrakteerd worden op een pannenkoek.  Het wordt een tocht langs trage wegen naar Tielrode. In eet- en praatcafé De Kroon tanken we even bij voordat we de terugweg aanvatten.

OKRA CREA KERSTMARKT op vrijdag 8 december om 14.00 uur in het CM huis Amelberga. Creatieve Kerstmarkt met in het aanbod Kerst- en nieuwjaarskaartjes, placematjes, kerstboompjes, lavendelzakjes, juweeltjes, kerstlichtjes, kerstboomversiering en een variatie aan kerst decoratie. Voor de gezelligheid serveren we verwen Koffie of Thee en pannenkoeken.

PLANDELEN op maandag 11 december om 14.00 uur (= wandelen en zwerfvuil opruimen). Vertrek om 14 uur aan “De Volksplaats”.  Samen gaan we langs de verbindingsstraat en de Vroonhofwijk een klein stukje Temse mooier maken. Tegen 15.30 uur zijn we terug waar we begonnen.  INTERESSE? Wij zorgen voor de uitrusting en de nodige attributen.

LIJNDANS op dinsdag 12 december van 19.30 uur tot 22 uur.  In het JOC De Nartist, Cl. De Landtsheerlaan 26 A in Temse. Onder leiding van Marc en Jeannine

OKRA-KERSTFEEST op donderdag 14 december om 11.00 uur. Thema: ”Okra verbindt” in JOC De Nartist, Cl. De Landtsheerlaan 26a in Temse.  Programma: 10.00 uur, deuren open. 11.00 uur, eigentijdse kerstviering opgeluisterd door onze OKRA zanggroep onder leiding van Simone Van Den Broeck.  Voorganger is diaken Luc Neirinck.  12.00 uur, welkomdankje aangeboden door traiteur “SIVA”. Zij verzorgen ook het feestmaal.  Op het menu staan broccolisoep, Mechelse koekoek met champignons vergezeld van groentjes en kroketjes. 14.00 uur, 1ste deel optreden van Zanger “William”.  William is een zanger entertainer die bekendheid verwierf via de “soundmixshow”. Hij is van alle markten thuis en brengt ons een variatie van zang en muziek om van te genieten.  14.45 uur, dessertbordje van de chef en een tasje koffie of thee. 15.30 uur, 2de deel optreden zanger “William”.  16.15 uur, mededelingen van het Okra Team. Tombola: Loten worden aangeboden aan de prijs van 1,5€/ 4 loten voor 5 €.  We eindigen om 18.00 uur. Deelnameprijs: 44 € per persoon.  Graag vlug inschrijven, gezien de korte tijd die ons rest. OVERSCHRIJVEN OP REKENING NR.BE95 7835 3270 5758  van OKRA Temse.  Als mededeling, ”Kerstfeest 2023 + naam deelnemer(s)".  Inschrijven tegen uiterlijk 9 december.

OKRA Academie Waterkant op maandag 18 december 2023 om 14.30u.  FILMNAMIDDAG met een compilatie van beelden uit het filmarchief van Temse.  De gemeente Temse is een van de weinige gemeentes die over een eigen filmarchief beschikt. De wekelijkse markt van Temse vòòr de eerste wereldoorlog, de vastgevroren Schelde in 1947, hoe Temse er uitzag eind jaren 50, de opgraving van Priester Poppe begin jaren 60… Dat en nog veel meer kan je deze namiddag nu eens met je eigen ogen zien. Inkom 10€, OKRA-leden en leden van het Davidsfonds betalen 7€. Een tas koffie of thee tijdens de pauze is inbegrepen. Afspraak in de bovenzaal van Theaterzaal Roxy, Stationsstraat 29 Temse.

STAPPENTELLERS op woensdag 20 december om 13.30 uur. We vertrekken aan het CM Huis Amelberga voor een wandeling van ongeveer 6 km. onder leiding van Riet en Walter.

DIGITAAL CAFÈ op dinsdag 19 december om 14.00 uur.  In het CM Huis Amelberga. Deze namiddag willen wij het hebben over de app. 112.  Red jouw leven en dat van een ander !!!  Na de pauze voorzien wij nog tijd voor individuele vragen en tips.

ONTMOETINGSNAMIDDAG op donderdag 21 december om 14.00 uur. Inschrijven kan tot 18 november bij Andrea Aben, Azalealaan 7 C in Temse.  Tel 03/771 16 12, deelname 1 €. In zaal Rozenhof, Roeland Lefèvrestraat 5 in Temse.

CREA op donderdag 21 december 13.30 uur in het CM Huis Amelberga onder leiding van Riet, Rita en Denise.

F0T0- en FILMCLUB op donderdag 21 december om 19.30 uur in het CM huis Amelberga. Woensdagavond 17 januari 2024 stelt de Foto- en Filmclub van OKRA Temse haar werk voor tijdens een projectie in de Roxy. De kans dat jij ook daarin te zien zal zijn in niet onbestaande. De foto’s en filmpjes die vertoont worden werden immers voor het overgrote deel gemaakt tijdens OKRA-activiteiten. Bij deze gelegenheid wordt ook het jaarprogramma van ons trefpunt voor 2024 voorgesteld. Méér info volgt in de nieuwsbrief van januari!

CULTUUR.  Donderdag 28 december om 13.30 uur in Capitole Gent.  Scrooge in “A Christmas Carol”.  Vertrekuren autobus: Kruibeke (Markt) om 11.15 uur, Bazel (Hoek Kruibekestraat/Kerkstraat) 11.30 uur,  Steendorp (De Ster) 11.45 uur, Eupenlaan 11.55 uur, bibliotheek 12.00 uur. De toegangskaarten worden op de bus bedeeld.


PETANQUE wordt van november tot februari 2024 elke donderdag en zaterdag vanaf 14.00 uur gespeeld in de petanque hall Boulodrome. Op De Ster, Lange Rekstraat in Sint Niklaas.

DARTS op donderdag 21 december om 14.00 uur in het CM huis Amelberga.

VAKANTIE 2024.  Van 17 tot 21 juni organiseren wij de midweek aan zee, in het vakantiehuis VAYAMUNDO. Een volledig programma met vrije mogelijkheden tot deelname aan wandelingen aangepast aan het niveau van de deelnemers, prachtige en gezellige geleide bezoek(en) en uitstap met de tram, treintje of huifkar en nog veel meer. Dit uitgewerkt keuzeprogramma wordt begin mei aan de ingeschreven deelnemers persoonlijk aangeboden. Keuzemogelijkheden in het vakantie centrum zoals zwemmen, aquagym, sauna, lijndans, zumba, fitness, petanque, tapijtcurling, Bingo, muziek en een dansavond.  Prijs: Verblijf in volpension op een twee persoonskamer, 404 € per persoon. Singel, 574 € per persoon. Volpension vanaf het avondmaal op maandag bij aankomst tot en met het middagmaal voor vertrek op vrijdag+ toeristen toeslag.  Busvervoer van Temse naar Oostende en terug + verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen. Niet inbegrepen, deelname aan de keuze uitstappen en persoonlijke uitgaven.  Inschrijvingsformulier te bezorgen tegen 14 december 2023 aan uw contactpersoon.

FIETSDRIEDAAGSE van maandag 24 tot woensdag 26 juni 2024.  Wij gaan dit jaar naar Maldegem.  Wie interesse heeft kan zich voor meer info na 17 uur bellen naar Guido Geldof op 03 711 00 12 of hem aanspreken op één of andere activiteit vòòr 31 december.

MEDEDELINGEN VAN HET OKRA-TEAM.

Overlijden. Deze maand moeten wij u de droeve mededeling doen van het overlijden van volgende Okra leden: Mariette De Keersmaecker, overleden op 20 oktober op 88 jarige leeftijd. François van Assche, overleden op 22 oktober op 84 jarige leeftijd.  Clementine Maes, overleden op 26 oktober op 88 jarige leeftijd.  Robert Daelman, overleden op 2 november op 91 jarige leeftijd. Frans De Lamper, overleden op13 november op 96 jarige leeftijd. Madeleine Van Mele, overleden op 14 november op 91 jarige leeftijd.  Namens het OKRA- trefpunt bieden wij de families onze oprechte deelneming aan.

OKRA LIDMAATSCHAP 2024.  In de maand november kwam uw contactpersoon langs om het Okra lidmaatschap te vernieuwen voor het kalenderjaar 2024.  Mocht u dit door vergetelheid nog niet gedaan hebben, vragen wij dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Met dank !
Scheurkalender “druivelaar 2024”.  De door u bestelde “Druivelaar” wordt u samen met deze nieuwsbrief door uw contactpersoon bezorgd.

Het Okra team wenst je een Zalig Kerstfeest.