Nieuwsbrief onze eigen reis naar Wildschönau 2023

Gepubliceerd op: 25/09/2022
Bron: OKRA Humbeek

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

OKRA Humbeek

Wildschönau, Landhotel Tirolerhof*** 18 - 24 juni 2023.

Landhotel Tirolerhof ***

Gelegen in het hartje van de Wildschönau, in het dorpje Oberau. We worden ontvangen door de familie Erharter en hun kinderen. De kamers met Tiroolse flair bieden al het nodige comfort zoals douche, toilet, haardroger, tv en safe. ’s Morgens is er een rijkelijk ontbijtbuffet en s ’avonds is er een 3-gangen keuzemenu met saladebuffet.

Dag 1 : zondag 18 juni 2023

Via de Duitse autosnelwegen gaat het richting Oostenrijk. In het hart van de Kitzbühler Alpen, tussen de Schatzberg en de Markbachjoch, ligt het vriendelijke en zonnige Wildschönaudal. We vinden er gastvrije dorpjes zoals Oberau, Niederau, Auffach, Thierbach en Mühltal.

Dag 2 : maandag 19 juni 2023

Voormiddag maken we onder leiding van onze hotelbaas een verkenning doorheen onze verblijfplaats Obeau. Nadien rijden we naar de Schönanger Alm voor het middagmaal. Hier brengen we namiddag een bezoekje aan de kaasmakerij van ‘Käsechef’ Johann Schönauer. In de zomermaanden wordt er dagelijks meer dan 2000 liter melk van 25 boerderijen verwerkt tot ambachtelijke kaas en boter. Enkele zelfs bekroond met een gouden medaille op de jaarlijkse kaasolympiade. Nadien nog wat vrij in Oberau of Auffach waar er ook de mogelijkheid is om de lift naar boven te nemen. Avondmaal in ons hotel.

Dag 3 : dinsdag 20 juni 2023

Met de Bummelzug rijden we naar het kleinste dorpje van de Wildschönau Thierbach, hier nemen we even een kijkje. Daarna rijden we met de Bummelzug verder naar de Kundler Klamm. We maken er een vlakke wandeling – geschikt voor alle leeftijden – langs de rivier en watervallen. Middagmaal aan het einde van de Kundler Klamm (Gasthaus Kundler Klamm). Bezoek aan de Tiroler Milch fabriek in Wörgl. Dit is de grootste melkfabriek van Oostenrijk (9 vestigingen). Deze groep produceert 350 verschillende soorten melkproducten. We starten met een bedrijfsfilm en nemen een kijkje in de productiehallen. Natuurlijk kan er ook geproefd worden van enkele producten.

Dag 4 : woensdag 21 juni 2023

Vandaag maken we een rondrit door de het Kaiser gebergte we rijden via Söll en Ellmau naar Sint-Johann in Tirol waar we een bezoekje brengen aan deze stad en wat vrije tijd. Hier gebruiken we ook het middagmaal. Nadien rijden we naar Kitzbühel, ooit de onbetwiste wintersporthoofdplaats van Oostenrijk. De stad wordt omgeven door verschillende bergmassieven waarvan de Hahnenkamm en de Kitzbüheler Horn de bekendste zijn. We maken er een kleine rondwandeling en voorzien wat vrije tijd om te shoppen of een terrasje te doen. Dan via Kirchberg in Tirol terug naar ons hotel voor het avondmaal.

Dag 5 : donderdag 22 juni 2023

Vrije voormiddag in Oberau, kunnen eventueel voor de liefhebbers een wandelingetje maken of de mensen kunnen eens de roddelbaan nemen naast ons hotel. (Optionele mogelijkheid is om met de bummelzug naar een mooi gelegen schnapps brennerei te gaan). Middagmaal in ons hotel. Namiddag ontdekken we het gezellige stadje Kufstein met zijn machtige vesting en de historische Altstadt. Avondmaal in ons hotel.

Dag 6 : vrijdag 23 juni 2023

Voor de wandelaars maken we een kleine wandeling langs de Franziskusweg. 9 bronzen beelden zijn er geïntegreerd in de Oostenrijkse natuur en ook enkele mooie typische boerderijen zijn er op deze weg te zien richting Niederau (de niet wandelaars kunnen met de bus naar Niederau). In Niederau nemen we de Markbachjochbahn tot een hoogte van 1.500m. Middagmaal in de Rübezahl-Hütte met vanop het terras een prachtig zicht over de Wildschönau. Namiddag wat vrije tijd boven om te genieten van het mooie uitzicht, een kijkje nemen in de Markbachjochkapelle, de paragliders zien vertrekken voor hun ‘zweefvlucht’ door het dal. Eventueel ook een vrij vlakke wandeling mogelijk naar de Kasalm en terug. Daarna kunnen we nog wat genieten van de faciliteiten van ons hotel en omgeving. Koffie en koek in het hotel.

Dag 7 : zaterdag 24 juni 2023

Na het ontbijt nemen we afscheid van de familie Erharter en rijden via de Duitse autosnelwegen terug huiswaarts. Regelmatige haltes onderweg.

Voor 2023 bieden we jullie een meerdaagse reis aan. We denken dat er met dit reisprogramma weer heel wat te beleven valt… de heen- en terugreis wordt van de nodige animatie voorzien.

De prijs is € 825 vanaf 35 betalende personen. Toeslag singlekamer is € 60, Annulatie- en bijstandsverzekering worden later ook vrijblijvend aangeboden. Deze reis is volpension, dus ook de middagmalen zitten in de prijs inbegrepen. Dranken niet!

Nieuw:

Wij weten dat het leven altijd duurder wordt en nog zal worden. Daarom kan je vanaf oktober bij ons sparen voor de reis. Je mag elke maand € 100 overschrijven op onze Okrarekening… Zo ben je in april klaar met betalen. Het moet niet, het mag…

Inschrijven doe je door € 225 voorschot op de rekening te storten. Ten laatste op 31 oktober 2022 moet het bedrag op onze rekening staan. Ook € 60 voor wie een singlekamer wil.