Gepubliceerd op: 06/02/2024
Bron: OKRA Zwijnaarde

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

Op vrijdag 19 januari brachten enkele leden een bezoek aan de Volkssterrenwacht aan de Rozier in Gent.

Enkele impressies: 
Leen: Hallo, We hebben net de Sterrenwacht bezocht. Het was een zeer aangename en vooral leerrijke ervaring. Uitleg door personen die hun kennis deelden, mogelijkheid om door een telescoop te kijken naar de maan en Jupiter met 4 maantjes, kijken met 3D brillen naar film van de aarde en het heelal met zijn planeten en nog zoveel meer, maakten van de avond een boeiende reis! Zeker de moeite waard!!! Leen

Agnes: 
We waren met een groepje van 12 personen. Samen kregen we gezamenlijk wat algemene info met een 3D- bril op, heel “wijs”. Nadien werden we ingedeeld in 3 groepjes die afwisselend meer info kregen over onze planeten, over de meteo en het kijken door de telescoop naar (op dat ogenblik), de maan en Jupiter met z’n 4 kleinere manen. Dit was het hoogtepunt van de avond daar we veel geluk hadden met de heldere hemel. Een heel ingenieuze telescoop waar we een mooie uitleg over kregen.

We mochten de lift gebruiken bij “mindere mobiliteit”, maar het observatorium -laatste deel- was enkel bereikbaar via de trap. Gelukkig was hier een goede reling voorzien om je aan op te hijsen.

Algemeen: geslaagde uitstap met een geïnteresseerde en tevreden groep.

Downloads: