Mens & Maatschappij

Algemene info

Caroline Ronsse
Tel: 055 45 66 11
Van Monday 01 January 2024
tot Tuesday 31 December 2024


Belangenbehartiging.

Okra Trefpunt Horebeke vertegenwoordigd door:Teamleidster Ronsse Caroline.

infolijn

Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Plots geconfronteerd met een probleem waarover je wat meer info wil? Of misschien wil je gewoon je verhaal kwijt? Als lid van OKRA kan je bij ons terecht met jouw vragen en problemen. Contacteer ons en we zorgen voor info en advies.

• Pensioendienst

Vragen over je pensioen? Of over de inkomensgarantie voor ouderen (IGO)? Nood aan een persoonlijke pensioenberekening? Voor dit alles kan je bij de pensioendienst terecht. Ook thema's zoals belastingen, bijverdienen, erfenissen, schenkingen en allerlei inkomensgerelateerde voordelen voor ouderen hebben voor ons geen geheimen.

Contact: 02 246 44 31 of via mail: belangenbehartiging@okra.be.

• Zorgrecht

Heb je zorg nodig of ben je mantelzorger voor een familielid of vriend? Wanneer je je net in een nieuwe zorgsituatie bevindt, is er nog veel onduidelijk. Soms duiken er vragen of problemen op die je zelf niet de baas kan. Je bent niet alleen als je het antwoord niet kent of nood hebt aan een babbel. Meer dan 500 zorggebruikers (in een woonzorgcentrum en thuis) en hun mantelzorgers contacteerden ons de voorbije jaren. OKRA luistert, informeert op maat, begeleidt of onderhandelt waar nodig. Bij klachten zoeken we samen naar een gepaste oplossing. Jouw zorg is onze zorg!

Als lid van Zorgrecht kan je gratis beroep doen op onze diensten. Het lidmaatschap is gratis en vraag je hier aan. Je hoeft geen lid te zijn van OKRA, noch 55-plusser om lid te worden van Zorgrecht.

Contact: 02 246 57 72 of via mail: zorgrecht@okra.be. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur (op vrijdag enkel in de voormiddag).

• Studiedienst

Een andere vraag of probleem? Op de studiedienst kan je terecht met vragen over jouw rechten als 55-plusser: van gezondheidszorgen tot verwarmingstoelages. Wil je weten of je recht hebt op het sociaal telefoontarief? Vragen over verkeersknelpunten of het openbaar vervoer? Dringend nood aan aanpassingen aan je woning en op zoek naar de juiste premie? Of heb je vragen over de werking van je lokale ouderenraad? Wij zoeken samen met jou naar een antwoord of oplossing.

Contact: 02 246 39 45 of via mail: belangenbehartiging@okra.be.